Πληθωρική ατμόσφαιρα Περού στο Αιγαίο.

Από τις Άνδεις στις Κυκλάδες

Ελλάδα-Περού: απόσταση, 11.414 χιλιόμετρα. Κι όμως, το Περού μπορεί να είναι πιο κοντά απ’ότι λένε οι χάρτες. Τόσο κοντινό και οικείο, όσο ο κήπος του θρυλικού «Φιλιππή» στα Ματογιάννια. Αλλά και τόσο εξωτικό, ώστε να συναγωνίζεται όχι απλά τα άλλα διεθνή brand names του νησιού, αλλά τα κορυφαία παγκοσμίως.

Το COYA είναι φτιαγμένο για να προσελκύσει εκλεπτυσμένο κοινό από όλη την υφήλιο.

Αλλωστε η Μύκονος έχει μια μοναδική άνεση να αγκαλιάζει πολιτισμούς, γεύσεις, νοοτροπίες και ανθρώπους σε μια οργανική μέθεξη που ξεπερνάει χιλιομετρικές αποστάσεις, διαφορετικές πολιτισμικές σημάνσεις και κάθε άλλο εμπόδιο. Για το CΟΥΑ ισχύει αυτό που έλεγε και ο Γουίλιαμ Μπάροουζ: «Ολα είναι πιθανά». Το μαγαζί είναι τόσο προχωρημένο που -χωρίς παρεξήγηση- αμφιβάλλουμε αν θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και στην Αθήνα. Είναι για… Μύκονο και παραπέρα.

To COYA Mykonos άφησε το στίγμα του πέρυσι και φέτος θα ξεδιπλωθεί ακόμη περισσότερο.

Το COYA «αποβιβάστηκε» μετά πολλών επαίνων πέρυσι στη Μύκονο, όμως, λόγω του κορωνοϊού φέτος θα είναι -ουσιαστικά- η χρονιά του. Πέρυσι κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις, συζητήθηκε, ενέγραψε υποθήκες για κάτι ξεχωριστό και τώρα είναι ο καιρός να περάσουμε το κατώφλι του, να ζήσουμε την εμπειρία που προσφέρει και να νιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις γιατί είναι τόσο φημισμένο διεθνώς.

Το εστιατόριο αυτό, (που είναι πολύ παραπάνω από ένα ακόμα εστιατόριο), φτιάχτηκε για να προσελκύσει εκλεπτυσμένο κοινό από όλη την υφήλιο. Ανθρώπους, δηλαδή, που επιζητούν να συνδυάσουν τα βράδια τους με υψηλή γαστρονομία, signature cocktails, μουσική με ήχο εξαιρετικής ποιότητας, και ντελιριακά parties. Μια συνολική ατμόσφαιρα νυχτερινής, περιπετειώδους ευεξίας.

Ένα αυθεντικό Bellini με παγωμένη Cristal του Louis Roederer, ή μια Armand de Brignac; Το COYA ξέρει να προσφέρει σπάνιες απολαύσεις.

Διεθνές trademark

Απαραίτητη σημείωση: ως εστιατορική οντότητα διεθνών προδιαγραφών, το COYA ξεκίνησε να ανθοφορεί το 2012 στο Mayfair του Λονδίνου. Η επιτυχημένη εκκίνηση «γέννησε» διαδοχικά αντίστοιχα COYA σε επτά ακόμη σημεία της υφηλίου: Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι, Μόντε Κάρλο, Παρίσι, Angel Court στο Λονδίνο και… φυσικά Μύκονος.

Πρόσφατα, το COYA Mayfair βραβεύτηκε ως «Venue of the Year 2019» στα υψηλού κύρους βραβεία του Λονδίνου, London Lifestyle Awards. Τι σημαίνει αυτό; Πως η φιλοσοφία του έχει αντανάκλαση στους ανθρώπους που το επισκέπτονται. Είτε πρόκειται για το εστιατόριό του είτε για το μπαρ είτε για το member’s club. Το αποτύπωμα είναι το ίδιο: μια εμπειρία παγκόσμια, πλαισιωμένη από ένα πρωτόγνωρο σκηνικό και μια ατμόσφαιρα ευγενούς αλεγκρίας.

Στην κατάφυτη αυλή του COYA μπορείς να απολαύσεις πιάτα σαν το εκλεκτό σασίμι.

Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ζωντανό σκηνικό ταινίας Bond με τα εξωτικά ενυδρεία, τις τρομακτικές μάσκες στους τοίχους και τις εντυπωσιακές γυναίκες που περνούν ξυστά δίπλα σου.

Αυτό που κάνει το COYA πολυ-βραβευμένο Luxury & Lifestyle Όμιλο Εστιατορίων είναι η βασική του αρχή που δεν περιορίζεται μόνο στη γευστική δύναμη της κουζίνας ή την ενεργητική έμπνευση των baristi του, αλλά στην αξέχαστη εμπειρία που προσφέρει. Για παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό ότι το προσωπικό δεν είναι καθόλου σνομπ και «στημένο», αλλά ουσιωδώς ευγενικό και εξυπηρετικό, με προσωπικό άγγιγμα σε κάθε μικρή ή μεγάλη κίνηση του.

Ξεκινήστε με ένα pisco sour για να φτάσετε στο χταπόδι που ψήνεται μπροστά σας.

Στον κήπο του Φιλιππή

Φέτος, το COYA Mykonos άνοιξε τις πόρτες του επίσημα στις 26 Μαΐου στα Ματογιάννια. Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται έχει τη δική του ιστορία. Στο σημείο βρισκόταν για χρόνια το εστιατόριο του Φιλιππή. Ενας χώρος συνάντησης Ελλήνων και VIP τουριστών στην καρδιάς της Χώρας της Μυκόνου. Πρόκειται για το πλέον ιστορικό μαγαζί του νησιού με έναν πανέμορφο λουλουδάτο κήπο. Oι φούξια βουκαμβίλιες, τόσο ταυτισμένες με τις Κυκλάδες, γλιστρούν πάνω από το κεφάλι σου, χρωματίζουν τα απογεύματα ή τα βράδια σου, είναι σαν μια νότα που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Φυσικά ο κήπος του Φιλιππή έχει αλλάξει ριζικά, όμως, έχει διατηρήσει την αιγαιοπελαγίτικη αύρα, η οποία έχει μπολιαστεί με ευδιάκριτα λάτιν στοιχεία. Είναι σαν ενώνεις το μοσχολέμονο με το τσίλι ή το γαλάζιο του Αιγαίου με τα χρωματιστά μοτίβα του Περού. Ξεκινάς ένα νοητό μεν, αλλά σπαρταριστό ταξίδι σε γεύσεις, αρώματα και μουσικές. Μια εμπειρική γέφυρα που συνδέει τις Κυκλάδες με τη λατινική Αμερική. Αξίζει σημειωθεί πως υπάρχει και μια ιδιωτική, υπερυψωμένη αυλή στον εξωτερικό χώρο, που έχει δική της πρόσβαση, σεφ και τουαλέτες, και μπορεί να φιλοξενήσει πριβέ δείπνα και εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν μοναδικό, VIP σέρβις.

Oι φούξια βουκαμβίλιες, τόσο ταυτισμένες με τις Κυκλάδες, γλιστρούν πάνω από το κεφάλι σου, χρωματίζουν τα απογεύματα ή τα βράδια σου.

Το κόκκινο «γράφει» στη διακόσμηση και τα κοκτέιλ.

Bond μοι έννεπε

Με το που δρασκελίζεις το κατώφλι του εσωτερικού χώρου και μπαίνεις στα ατμοσφαιρικά φωτισμένα δωμάτια, το σκηνικό γίνεται πιο δραματικό. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ζωντανό σκηνικό ταινίας Bond με τα εξωτικά ενυδρεία, τις τρομακτικές μάσκες στους τοίχους και τις εντυπωσιακές γυναίκες που περνούν ξυστά δίπλα σου.

Παντού διακρίνεις αδρές υφές, έντονα χρώματα, ξύλο που σε προσκαλεί να το αγγίξεις, καρέκλες από βελούδο που περιμένεις να θρονιαστείς, εντυπωσιακά έπιπλα – αντίκες απευθείας από το Περού και μια art de la table που θα μπορούσε να έχει βγει από μια άλλη ταινία, αυτή τη φορά του Φελίνι.

Το φολκλόρ συνδυάζεται με την πολυτέλεια και η χαλαρή διάθεση με τη γαστρονομική εξερεύνηση. Σα να σε έχουν καλέσει μοντέρνοι Ίνκας στο Κυκλαδίτικο παλάτι τους.

Σαν να σε καλούν μοντέρνοι Ίνκας στο Κυκλαδίτικο παλάτι τους.

Εκλεκτές δόσεις ψαριού σε ένα περιβάλλον που μπολιάζει το Περού με τις Κυκλάδες.

Nikkei κουζίνα σε μεγάλα κέφια

Ξεκινάς το ταξίδι με ένα pisco sour -signature κοκτέιλ του COYA- το απαραίτητο κλειδί που ανοίγει τις«πύλες» της εμπειρίας. Το μενού διαπνέεται από μια φιλόδοξη, fusion διάθεση. Η Nikkei κουζίνα τραβάει αμέσως τους γευστικούς κάλυκες. Εχουμε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της ιαπωνικής και της ασιατικής κουζίνας.

Πιάτα με κρέας και ψάρι παρασκευασμένα με εποχικά υλικά. Tiraditos (περουβιανά σασίμι) μαζί με anticuchos (μαριναρισμένα και ψητά στα κάρβουνα καλαμάκια), ceviches και tacos. Γεύσεις που μπορούν να ενώσουν την παρέα και να την ιντριγκάρουν δημιουργικά και ευφάνταστα.

Δοκιμάζουμε περουβιανά σασίμι μαζί με anticuchos, ceviches και tacos.

Στο COYA συμβαίνει ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της ιαπωνικής και της λατινοαμερικάνικης κουζίνας.

Το Chilean Sebass είναι ένα από τα πλέον αρωματικά και χαρακτηριστικά δημιουργήματα στο μενού. Το φιλέτο του ψαριού από τον Ειρηνικό ωκεανό με την βουτυράτη φολιδοειδή σάρκα ψήνεται στην εντέλεια και συνοδεύεται με bomba rice που μπορείτε να φανταστείτε σαν ένα ριζότο από ιαπωνικό ρύζι για σούσι. Το όλον είναι μια… bomba βαθιάς νοστιμιάς που συναγωνίζεται στα ίσια το περίφημο Black Cod του Nobu.

Στο COYA συναντιέται η χαλαρότητα της διάθεσης με την εκλεκτικότητα των γεύσεων.

 

 

// COYA Mykonos: οδός Μαλαματένιας, Ματογιάννια.

Για κρατήσεις: reservations.mk@coyarestaurant.com

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top