Καν’ τα όπως ο τριάστερος

Ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin mixologist Brian Van Flandern «σερβίρει» τα πιο αναπάντεχα cocktails ‒συνοδεύοντάς τα, δίχως τσιγκουνιές, με τα μυστικά του tips‒ σε μια νέα, πολυτελή, έκδοση.

 
Harald Gottschalk1

Ο Brian Van Flandern ξεδιπλώνει όλη του τη γνώση γύρω από την παρασκευή δημοφιλών και λιγότερο δημοφιλών, εύκολων και λιγότερο εύκολων cocktails, τα οποία σήμερα σερβίρονται στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Χονγκ Κονγκ…

Η κρίση μας μάζεψε για τα καλά εντός των τειχών, περιορίζοντας τις εξόδους στις πλέον απαραίτητες, μετατρέποντας συχνά τα υπόλοιπα βράδια μας σε συγκεντρώσεις φίλων στο σπίτι, όπου τηλεόραση, finger food και cocktails υπόσχονταν έναν cool συνδυασμό που τελικά αποδείχθηκε άκρως ρουτινιάρικος: η τηλεόραση είχε εκείνη την ταινία που παίχτηκε πριν από δύο μήνες, το finger food ήταν απλώς συμπαθητικό και τα cocktails ήταν πάλι mojito. Μια έκδοση όμως που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Assouline, θα σας κάνει να κλείσετε την τηλεόραση και να αδιαφορήσετε για το finger food που πάνιασε επειδή δεν το άγγιζε κανείς.

Πολλά από τα cocktails τα εμπνεύστηκε ως Head Mixologist ‒στο πλευρό του σπουδαίου σεφ Thomas Keller‒ στο νεοϋορκέζικο «Per Se».

craft-cocktail-cover-productΣτις 140 σελίδες του λευκώματος «Craft Cocktails», ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, Brian Van Flandern, ξεδιπλώνει όλη του τη γνώση γύρω από την παρασκευή δημοφιλών και λιγότερο δημοφιλών,  εύκολων και λιγότερο εύκολων cocktails, που κατά καιρούς εμπνεύστηκε, και τα οποία σήμερα σερβίρονται, μεταξύ άλλων, σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, κ.ά.. Πολλά από αυτά τα εμπνεύστηκε όταν είχε το πόστο του Head Mixologist ‒στο πλευρό του επίσης βραβευμένου με ισάριθμα αστέρια σεφ Thomas Keller‒ στο νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Per Se».

Εκτός των cocktails της εποχής του «Per Se», ο Van Flandern παρουσιάζει επίσης συνταγές από γνωστά cocktail lounges της Νέας Υόρκης, συνοδεύοντάς τα, δίχως τσιγκουνιές, με τα μυστικά του tips: για τη σωστή θερμοκρασία ενός κοκτέιλ, το ιδανικό ποτήρι που πρέπει να σερβιριστεί, την τέλεια γαρνιτούρα, κ.ά.. Όλα αυτά, σε μια πολυτελή έκδοση (κοστίζει 40 ευρώ), όπου τα κείμενα δίνονται χειρόγραφα, σαν graffiti, κάνοντας τη διαδικασία παρασκευής ενός μοναδικού cocktail ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.
www.assouline.com

 

Harald Gottschalk2

Τα κείμενα δίνονται χειρόγραφα, σαν graffit, κάνοντας τη διαδικασία παρασκευής των κοκτέιλ ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.


Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το τέλειο Μαρτίνι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close