Μύρισε καφές στην Πανόρμου! Επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουριο Cultivos Coffee

Το νέο κατάστημα Cultivos Coffee μόλις άνοιξε στην οδό Πανόρμου για να της χαρίσει μοναδικά αρώματα καφέ και όχι μόνο, σ' ένα κατάστημα σκανδιναβικής αισθητικής.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 

Το νέο Cultivos στην Πανόρμου αποτελεί ένα κρησφύγετο μέσα στην πόλη. Ησυχο, στυλάτο και με εκλεκτό καφέ.

Mία από τις μεγαλύτερες πολυτέλειες που μπορεί κανείς να χαρίζει στον εαυτό του καθημερινά είναι μια στάση για έναν καλό καφέ μεταξύ ραντεβού και μετακινήσεων μες στην πόλη. Το νέο Cultivos στην Πανόρμου αποτελεί ένα τέτοιο κρησφύγετο. Ο χώρος λούζεται από φως, ιδιαιτέρως γλυκό δε το απόγευμα, και προσφέρει μια ανάσα από την πολύβουη πόλη. Εκεί μας υποδέχθηκε το χαμογελαστό το team του καταστήματος ετοιμάζοντας μας έναν δυνατό και μυρωδάτο εσπρέσσο.

Από το άρωμα καταλαβαίνεις αν ένας καφές αξίζει. Κι αυτός αναδίδει πολλά.

Τα Cultivos Coffee είναι καφέ της… 5ης πλέον γενιάς. Εστιάζουν στην ποιότητα, προσφέροντας την ευκαιρία στο κοινό να δοκιμάσει handcrafted καφέδες που προέρχονται από φάρμες του προγράμματος direct relationship coffees της Τaf, φάρμες δηλαδή που ασκούν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές σε κάθε στάδιο παραγωγής, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Δοκιμάστε την ποικιλία Corazon Cheri Bota της Taf. Εμείς το κάναμε και γοητευτήκαμε την ορεκτική του οξύτητα.

Έτσι, μπορεί κανείς να ζητήσει από τους baristi να του ετοιμάσουν έναν εσπρέσσο Cultivos blend ή έναν single estate Corazon Cheri Bota από την Costa Rica. Εκτός όμως από τα κλασικά χαρμάνια του καταστήματος, οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία και να δοκιμάζουν ένα νέο single estate διαμαντάκι κάθε εβδομαδα. «Το αποτέλεσμα στο φλιτζάνι χαρακτηρίζεται από μοναδικά χαρακτηριστικά που οφείλονται τόσο στην εξαιρετική πρώτη ύλη όσο και στο επιδέξιο καβούρδισμα» σημειώνει ο Αντώνης Βαπορίδης, συνιδιοκτήτης του Cultivos Coffee στην οδό Πανόρμου.

Ζύγισμα στη μερίδα του καφέ. Κάθε δόση αλέθεται τη στιγμή της παραγγελίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

«Εξάλλου, στο Cultivos Coffee Panormou βρισκόμαστε στην αιχμή της τεχνολογίας με τη χρήση μηχανημάτων όπως το moodbar της La Marzocco και οι μύλοι άλεσης καφέ Anfim – εξοπλισμός ο οποίος εγγυάται άριστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι».

Με την «υπερμηχανή» La Marzocco δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει εξαιρετικός καφές.

Mάλιστα, οι εσπρεσομηχανές Moodbar της La Marzocco εκτός από τεχνολογία προσφέρουν και… επικοινωνία, αφού επιτρέπουν στον barista να ετοιμάζει τον καφέ συνεχίζοντας τη συνομιλία τους, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να τού γυρνά πια την πλάτη. Είναι οι όμορφοι ανοξείδωτοι «κύκνοι» που ξεπροβάλλουν από το μπαρ και ενσταλάζουν το χρυσό ελιξήριο στο φλιτζάνι, με «κρυμμένο» το σώμα της μηχανής από κάτω.

Αυτή είναι η δική μας ώρα. Της γεύσης ενός απολαυστικού καφέ Taf.

Εμείς πάντως πήραμε το δικό μας φλιτζάνι και κατευθυνθήκαμε στο βάθος του νέου καταστήματος, στο ψηλό ξύλινο τραπέζι με τα stools απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα και στον δρόμο που μοιάζει με σκηνικό ταινίας έτσι όπως εναλλάσσεται ο κόσμος που περπατάει μπροστά μας και τα πολύχρωμα αυτοκίνητα.

Είναι η στιγμή που εκλύονται τα αρώματα του καφέ Taf.

Απολαύσαμε την ποικιλία Corazón Cheri Bota από την Κόστα Ρίκα με ωραία αρώματα βανίλιας στο στόμα, που είναι από τη φύση του καφές γλυκόπιοτος, επομένως αξίζει να τον απολαύσουμε χωρίς ζάχαρη- και βέβαια πάντοτε καλύτερα ως εσπρέσσο, ώστε να διακρίνουμε ευκρινώς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

Ζύγισμα στους κόκκους πριν αλεθούν. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.

Μα δεν φτάνει μόνο ο καφές, γιατί στις προθήκες του Cultivos στέκουν προκλητικά και μοντέρνα γλυκά, όπως banoffee, σούπα… σοκολάτας, τιραμισού και κρέμα με δροσερές φράουλες στο ποτήρι, ή επιδόρπιο τριπλής σοκολάτας και πάλι στο ποτήρι.

Οι σοκολατένιες απολαύσεις δεν λείπουν από τα Cultivos Coffee.

Τώρα, αν τυχόν αν είναι κάποιος αποφασισμένος να δείξει εγκράτεια, μπορεί να να δοκιμάσει χωρίς ενοχές κάποιο energy bar- ίσως εκείνο με τα aronia berries, κινόα και σοκολάτα, ταχίνι, λεμόνι ή φυστίκι, αλλά και υγιεινά breakfast bowls. Στα αλμυρά, τα φρέσκα σάντουιτς, όπως εκείνο με γραβιέρα Νάξου και καπνιστή μπριζόλα ή με κοτόπουλο, χούμους και αβοκάντο για ενέργεια, ξεχωρίζουν. Μια συνολικά feel good εμπειρία που φορτίζει τις μπαταρίες λίγο πριν ξαναβγείς στην πολύβουη πόλη.

Καφές φίλτρου: άλλη μια επιλογή που πρέπει να δοκιμάσετε στα Cultivos Coffee.

Το ταξίδι των Cultivos Coffee είναι ένα εγχείρημα του Γιάννη Ταλούμη, γκουρού στον τομέα του καφέ. «Cultivos» λοιπόν θα πει «καλλιέργειες» και σηματοδοτεί την άμεση σχέση που χτίζει η Τaf, υπό την ομπρέλα της οποίας βρίσκεται και το «Cultivos», με τις φάρμες του καφέ και τους ίδιους τους παραγωγούς. Το ταξίδι των Cultivos Coffee ξεκίνησε από το πρώτο κατάστημα του Αγ. Στεφάνου για να επεκταθεί σήμερα στη Ν. Σμύρνη, στον Αγ. Δημήτριο και τώρα στους Αμπελόκηπους. Θα συνεχίσει στο άμεσο μέλλον στον Πειραιά, και από εκεί -ελπίζουμε σύντομα- σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι baristi στα Cultivos Coffee είναι άκρως εξειδικευμένοι, εκπαιδευμένοι στα υψηλά standards της Taf.

Ξεχάστε το πλαστικό. Τα Cultivos Coffee έχουν οικολογική συνείδηση.

Δροσερές φράουλες στο ποτήρι.

Η σκανδιναβική αισθητική και λιτότητα είναι ευδιάκριτη.

Μια σαφής διακήρυξη προθέσεων.

 

//Cultivos Coffee: Πανόρμου 48, Αμπελόκηποι, 21 0691 4508 

 

Διαβάστε ακόμα: Ήπιαμε εκλεκτό καφέ στo «Buddha’s Hand», το νέο μαγαζί του Γιάννη Λουκάκου.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro