Ο καφές στο Cultivos Coffee είναι εμπειρία, όχι μια απλή διαδικασία κατανάλωσης.

Οι Νεοσμυρνιώτες έχουν να λένε για την πλατεία τους. Την εποχή της κρίσης, τότε που η Αθήνα εξελισσόταν σε εγκατάστασης καταστροφής και το παραδοσιακό κέντρο άρχισε να χάνει τη λάμψη του (όχι ολόκληρο, αλλά αρκετό μέρος του) κι άλλες περιοχές έβλεπαν τα σημάδια του χρόνου να κάθονται σαν βαριά σκόνη πάνω τους, η Νέα Σμύρνη απέκτησε χρώμα και παλμό.

Το τραμ, η βουή, τα μαγαζιά, ο στροβιλισμός του κόσμου, τα φώτα, το Άλσος για περπάτημα και τρέξιμο, τα φαγάδικα που ξεφύτρωσαν να μανιτάρια. Μα, πάνω από όλα οι καφετέριες. Πρέπει να είναι οι μοναδικές του είδους που δεν μένουν χωρίς πελατεία οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Δεν είναι αστικός μύθος: ακόμη και Δεκαπεντάγουστο να κατέβεις στην πλατεία για… προσκύνημα, θα χρειαστεί να κάνεις τον σταυρό σου για να βρεις τραπέζι να κάτσεις.

Η Ομήρου, στη Ν. Σμύρνη, απέκτησε ένα coffee shop, διαφορετικό από τα άλλα.

Ναι, ο καφές στη Νέα Σμύρνη έχει γίνει τέχνη, είναι μέρος της κοινωνικοποίησης, στοιχείο αναπόσπαστο της περιοχής. Πολλά μαγαζιά, πολλοί τόνοι καφέ που παράγονται και καταναλώνονται αυτοστιγμεί. Είναι όλοι καλοί, άραγε; Για τον ρέκτη του συγκεκριμένου ροφήματος, άρα γι’ αυτόν που οι απαιτήσεις του είναι υψηλές και δεν δέχεται ημίμετρα (κάτι που να μοιάζει με καφέ), η απάντηση είναι πρόδηλη: όχι, δεν είναι όλες οι καφετέριες ή τα μαγαζιά που δίνουν καφέ στο χέρι τα ίδια. Ποτέ δεν γίνεται να είναι τα ίδια. Πάντα θα υπάρχουν κάποια που θα υπερέχουν στα σημεία. Μόνο τα σημεία κάνουν τη διαφορά.

Cultivos είναι η καλλιέργεια, η συγκομιδή, όλη η φυσική διαδικασία έως τη στιγμή που ο καφές φτάνει στο φλιτζάνι.

Ιδού μια βασική διαφορά που διαφοροποίησε ήδη την κατάσταση των πραγμάτων στη Ν. Σμύρνη. Ήρθε το Cultivos στην Ομήρου. Εκεί που δημιουργείται μια άλλη πολιτεία (η οδός σκάβεται εδώ και καιρό και σύντομα θα είναι ένα κομψό πέρασμα), ήρθε και εγκαταστάθηκε το συγκεκριμένο μαγαζί που δεν είναι μόνο ένα απλό καφέ του στιλ: παράγγειλες, πήρε τον καφέ της αρεσκείας σου στο χέρι και συνεχίζεις τη βόλτα σου. Αν τον δοκιμάσεις δεν υπάρχει περίπτωση να μην σταθείς ένα λεπτό ενεός μ’ αυτό που έχεις πιει, καθώς δεν μοιάζει σε τίποτα με ό,τι άλλο έχεις πιει ως τώρα.

Οι μηχανές του καφέ, όπως το Modbar, είναι τελευταίας τεχνολογίας. Πρόκειται για μηχανή που εγγυάται την άρτια παρασκευή espresso.

Πρώτον διότι Cultivos είναι η καλλιέργεια, η συγκομιδή, όλη η φυσική διαδικασία έως τη στιγμή που ο καφές φτάνει στο φλιτζάνι. Προϋπάρχει η συγκομιδή, το φύτεμα του σπόρου, η πρώτη καρποφορία κι αφού ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της εξέλιξης, τότε και μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για τελικό προϊόν. Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα κι όχι άπαξ. Πρόκειται για άοκνη διαδικασία.

Κάπως έτσι, τα 5ης γενιάς coffee shops του Cultivos Coffee δεν περιορίζονται στην τροφοδοσία, αλλά επεκτείνονται στην εμπειρία. Άλλωστε, τι ακριβώς είναι ο καφές αν όχι μια ακριβή εμπειρία; Ο Μπαλζάκ έπινε πολλούς, πάρα πολλούς. Μέσα στην ημέρα μπορούσε να… τρέφεται μόνο με καφέ. Υπάρχουν πολλοί σήμερα που θεωρούν τον καφέ τους μέρος μιας σπάνιας ιεροτελεστίας. Το Cultivos Coffee επενδύει ακριβώς σ΄αυτό το κομμάτι της απόλαυσης.

Καφέδες χειροποίητοι που μέχρι τη στιγμή να έρθουν στο μαγαζί έχουν περάσει όλες τις φάσεις της πιστοποίησης της αυθεντικότητάς τους.

Δεν γίνεται να μην κατανοήσεις τη διαφορά. Μια δοκιμή είναι ικανή να σε πείσει. Οι συγκεκριμένοι καφέδες είναι χειροποίητοι, προέρχονται από φάρμες που ασκούν βιώσιμες γεωργικές πρακτικές σε κάθε στάδιο παραγωγής και δείχνουν σεβασμό προς το περιβάλλον. Ακολουθεί ένα επιδέξιο καβούρδισμα που μπορεί να μην το σκεφτόμαστε ως διαδικασία, αλλά δεν πετύχει, ο καφές που προκύπτει είναι κάτι σαν… χόρτο.

Οικείο περιβάλλον, άνεση και πάνω από όλα εμπειρία γεύσης. Αυτό είναι το Cultivos Coffee.

Στο Cultivos Coffee οι καφέδες προέρχονται από το πρόγραμμα direct relationship της taf, μέσα από τις μακρόχρονες σχέσεις που έχει χτίσει η εταιρία με τις φάρμες παραγωγής. Μα, ακόμη και τα υπόλοιπα προϊόντα έρχονται από μικρές, ελληνικές ή μη καλλιέργειες, οι οποίες έχουν ως γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο barista στο Cultivos Coffee δεν έχει μόνο άρτιες τεχνικές γνώσεις, αλλά και το πάθος να μεταφέρει την ακριβή αίσθηση του καφέ στον πελάτη.

Και πάμε στο άλλο φλέγον σημείο που μετράει στον καφέ: ο barista. Ολοι σήμερα δηλώνουν τέτοιοι, επειδή και μόνο είναι μπροστά σε μια μηχανή και φτιάχνουν καφέ. Δεν ισχύει. Ευτυχώς που δεν ισχύει. Ο μέσος barista του Cultivos Coffee περνάει από ειδική εκπαίδευση. Έτσι ώστε η γνώμη, η τεχνική του κατάρτιση και το πάθος του να μπορούν να μετασχηματιστούν σε έναν καφέ που θα αξίζει να πιει ο περαστικός.

Γήινα χρώματα, σκανδιναβικό στιλ. Το Cultivos Coffee στη Ν. Σμύρνη είναι unique.

Μπαίνοντας στο χώρο δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστείς από τις εξελιγμένες μηχανές παρασκευής καφέ, όπως το Modbar, που προσφέρει άριστο αποτέλεσμα και δίνει τη δυνατότητα στον barista να έχει άμεση επαφή με τον καταναλωτή, αλλά και από το ατμοσφαιρικό περιβάλλον που έχει γήινα χρώματα, πλασμένο με υλικά από ξύλο και μέταλλο, ένα σκανδιναβικό στιλ που παραπέμπει στην ενέργεια της γης. Τέλος, για τη λήψη παραγγελιών, τα πράγματα απλοποιούνται αρκετά μέσω  του Cultivos Coffee Application. Η εφαρμογή έχει κι ένα ακόμη πλεονέκτημα: μέσω αυτής μπορεί κανείς να ενημερώνεται και για τα προϊόντα του καταστήματος.

Δοκιμάστε τα συνοδευτικά προϊόντα. Είναι ξεχωριστά. Η πινελιά της αυθεντικότητας είναι ορατή.

Tο Cultivos Coffee έκανε την εμφάνισή του πρώτα στον Αγ. Στέφανο, ανδρώθηκε, πάτησε γερά στα πόδια του και τώρα ανοίχτηκε και στη Ν. Σμύρνη. Ο δρόμος του είναι βέβαιο πως θα το οδηγήσει και σε άλλες περιοχές. Το ζητούμενο είναι πέραν της επιχειρηματικής προσπάθειας, ο καταναλωτής να μπορεί να κατανοήσει πως από το «ποτάμι» των καφέδων που φτιάχνονται καθημερινά σε όλη την πόλη υπάρχουν και κάποιοι παραπόταμοι που είναι αυθεντικοί.

Και για να μην νομίζετε πως το Cultivos Coffee προσφέρει μόνο καφέ: πρέπει να δοκιμάσετε τη σοκολάτα και τους χυμούς που προσφέρει. Αυτή είναι μια άλλη εμπειρία που αξίζει τον κόπο να γευτείτε.

Info
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ομήρου 48, Νέα Σμύρνη, Αττική
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 9358754
DELIVERY: 08:00 – 16:00
EMAIL: [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: Άρωμα Taf: Όσα ζήσαμε με την πρωτοποριακή Ελληνική εταιρία καφέ στο Athens Coffee Festival.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top