Οι προτάσεις του Ekiben by Birdman: Αριστερά, νόστιμο βοδινό nigiri. Δεξιά: Ένα πλήρες μπολ με πάπια, σαλάτα, αβγό, καλαμπόκι, και φυσικά ρύζι.

Το πρώτο lockdown μας έβαλε στην κουζίνα να φτιάχνουμε και να ανεβάζουμε στα social media τις δημιουργίες μας. Το δεύτερο, από ότι φαίνεται, μας κάνει να το ρίχνουμε στο delivery και να γεμίζουμε το κινητό μας με τις ανάλογες εφαρμογές. Δεν είναι λίγα λοιπόν τα εστιατόρια που προτίμησαν να λειτουργήσουν με αυτή την υπηρεσία και προσάρμοσαν ανάλογα τα μενού τους. Εμείς σας προτείνουμε μερικά από αυτά που αξίζει να δοκιμάσετε όσο θα για όσο θα είστε ακόμα κλεισμένοι στο σπίτι, ασφαλείς.

Ekiben by Birdman

Το γνωρίσαμε μόλις το καλοκαίρι, μόλις δηλαδή άνοιξε ξανά η εστίαση και είναι το «μικρό» παιδί του Άρη Βεζενέ. Το μικρό μενού αντλεί την έμπνευση του από την ασιατική κουζίνα, και δη την ιαπωνική, είναι στη λογική του street food και τα περισσότερα πιάτα έρχονται σε κουτί (bento στα γιαπωνέζικα σημαίνει κουτί με φαγητό). Τι θα σας πρότεινα λοιπόν να δοκιμάσετε: το χορταστικό burger με διπλό ζουμερό μπιφτέκι, διπλό cheddar και καπνιστή ketchup, το Iberico pork katsu, κάτι σαν club sandwich, με χοιρινό λαιμό, κόκκινο λάχανο και tonkatsu σος μήλο καθώς και το ζηλευτό Soy chicken που είναι ένα γεύμα μόνο του με μπούτι κοτόπουλο ψημένο σε robata grill, πολλά μπαχαρικά, τσίλι, αυγό και φασόλια edamame. Αν πάλι θέλετε κάτι εντελώς διαφορετικό τότε δοκιμάστε κάποια από τα wagyu beef nigiri σε διάφορες κοπές.

Μέσω Wolt και e-food.


 

Τα burger στο Po’ Boys έχουν τον πρώτο λόγο.

Po’ Boys

Σε αυτό το μαγαζί του Ψυρρή με την ατμόσφαιρα του αμερικανικού Νότου, ο Βασίλης Σπόρος, σεφ και συνιδιοκτήτης του Po’Boys, σιγοψήνει και καπνίζει στον κυλινδρικό smoker (καπνιστήριο), που ο ίδιος σχεδίασε, διάφορα κομμάτια κρέατος. Τα burger εδώ έχουν τον πρώτο λόγο. Δοκιμάστε λοιπόν, το αμαρτωλό Holy Cow, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι που βγαίνει medium rare από το καπνιστήριο και μετά μπαίνει στον ξυλόφουρνου για να «αρπάξει» λίγο από τις φλόγες. Σερβίρεται σε μπριός παρέα με λευκή BBQ sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια, τσένταρ και φοντί τυριών. Εξίσου πληθωρικό είναι και το New York double cheese που παίζει με διπλό λεπτό μπιφτέκι  αλλά και το Buttermilk fried chicken με τραγανό, χρυσαφένιο πανέ κοτόπουλο. Επίσης θα σας έλεγα να παραγγείλετε και το Mac n’ cheese που φτιάχνουν γιατί από την πρώτη πιρουνιά θα σας κερδίσει. Και όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με πολλές μπίρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Μέσω Wolt και e-food.


 

Να παραγγείλετε οπωσδήποτε ένα κομμάτι από τον σατανικό μπακλαβά του Feyrouz  με φύλλο γιουφκά, καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης, εσπεριδοειδή και βούτυρο κλαραφιέ (Mόνικα Κρητικού).

Feyrouz

Η κυρία Ελένη ή αλλιώς Φεϊρούζ μαζί με τους δύο της γιούς, Ανδρέα και Σάββα, έχουν στήσει μια μικρή νόστιμη γωνία στο κέντρο της Αθήνας, με γεύσεις από την πατρίδα τους την Αντιόχεια, το Λίβανο και την Κωσταντινούπολη. Μπορεί το λαχματζούν με την λεπτή χειροποίητη ζύμη, να έχει γίνει πλέον θεσμός όμως και τα πολύ νόστιμα πεϊνιρλί γίνονται ανάρπαστα. Από τα τελευταία η πρόταση μου είναι εκείνο με τον κρασάτο κόκορα ή το ναζίκ μπαϊλντί, ένα πεϊνιρλί με ένα πιπεράτο μείγμα από μελιτζάνες, φακές, ρεβίθια, άγριο κύμινο και ξερό κόλιανδρο. Αν πάλι θέλετε κάτι σε σούπα, η μαχλούτα με κόκκινη φακή, μαραθόριζα, κολοκύθα, σπιτικό ζωμό κοτόπουλου και  φρεσκοκαβουρδισμένο αγριοκύμινο, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίσης μαζί με τα αλμύρα μπορείτε να δοκιμάσετε και την γλυκιά πλευρά του Feyroyz και να παραγγείλετε ένα κομμάτι από τον σατανικό μπακλαβά με φύλλο γιουφκά, καβουρδισμένο φιστίκι Αιγίνης, εσπεριδοειδή και βούτυρο κλαριφιέ, ή ένα δροσερό ρυζόγαλο, ή ένα μοσχομυριστό μουχαλεμπί.

Μέσω Wolt και e-food.


 

Ισως από τις καλύτερες πίτσες που μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα τις φτιάχνει το Granello.

Granello

Μπορεί να φανώ λίγο υπερβολικός, όμως είναι ίσως από τις καλύτερες πίτσες που μπορείτε να βρείτε στην Αθήνα. Το λιλιπούτιο Granello από τις πρώτες μέρες που έβαλε μπρος τον ξυλόφουρνο του, που έφερε από τη Νάπολη, απέκτησε φανατικό κοινό. Το ζυμάρι της πίτσας του, φτιάχνετε με προζύμι, ωριμάζει για 48 ώρες περίπου και αφράτο αλλά και τραγανό ταυτόχρονα. Δική μου αγαπημένη είναι η Piccante με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι, μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό, αλλά και η Bianca με burrata, παρμεζάνα, σκόρδο, βασιλικό και μαύρο πιπέρι. Φυσικά και η Margherita με fior di latte και σάλτα τομάτας San Marzano μέσα στην απλότητα της είναι πολύ νόστιμη όπως και η Marinara με την ξερή ρίγανη να της δίνει μια πιο αρωματική νότα.

Μέσω Wolt και e-food.


 

To Βarro Negro είναι η πρώτη tequeleria-mezcaleria στην Αθήνα που μπορεί αυτό το διάστημα να είναι κλειστή, όμως οι φημισμένες του Margaitas κυκλοφορούν στην πόλη.

Barro Negro

Αυτό το μπαρ έχει αύρα Μεξικού. Είναι η πρώτη tequeleria-mezcaleria στην Αθήνα που μπορεί αυτό το διάστημα να είναι κλειστή, όμως οι φημισμένες του Margaitas κυκλοφορούν στην πόλη. Μπορείτε λοιπόν να τις παραγγείλετε και έρχονται στο σπίτι σας σε μπουκάλια του μισού (για 4 περίπου ποτά) και τους ενός λίτρου (για 8 ποτά) σε τρεις διαφορετικές εκδοχές: κλασική Barro Negro, Tommy’s και Smoky στην οποία το καπνιστό mezcal συνεργάζεται με την tequila. Επίσης μπορείτε να βρείτε και το Paloma kit που έχει όλα τα απαραίτητα για να φτιάξετε αυτό το Μεξικάνικο κοκτέιλ: tequila, φρεσκοστυμμένο χυμός λάιμ, παγάκια, αλάτι, σφήνες από κόκκινο γκρέιπφρουτ και φυσικά Three Cents Pink Grapefruit Soda. Τέλος, διαθέτει και ένα εμφιαλωμένο κοκτέιλ, το Fizzy Colada, που είναι από τις καλύτερες παραλλαγές της Piña Colada που έχω δοκιμάσει.

Μέσω Wolt.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα μυστικά της σοβαρής ομελέτας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top