«Δεν συμμερίζονται όλοι οι πελάτες το ενδιαφέρον και το focus για τον καφέ, αλλά οι περισσότεροι ξέρουν να εκτιμήσουν ένα καφέ με ισορροπημένο προφίλ».

-Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;

Εβίτα: Στις 6.30 με 7.00, πίνω ζεστό νερό με λεμόνι, και κάνω φωτεινές σκέψεις!

Alex: Συνήθως ξυπνάω κατά τις 7.00 και το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να φτιάξω καφέ φίλτρου drip (σ.σ. αργής εκχύλισης με βραστήρα και φίλτρο, χωρίς καφετιέρα).

-Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τί πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;

Eβίτα: Συνήθως σκέτο cortado (σ.σ. espresso με ίση ποσότητα ζεστού γάλακτος) ή σκέτο flat white (σ.σ. παραλλαγή του καπουτσίνο χωρίς «καπέλο» αφρογάλακτος αλλά με το καϊμάκι του εσπρέσο να δημιουργεί ένα πλούσιο αμάλγαμα με το ζεστό, και ελάχιστα αφρισμένο γάλα), στο «Beast» – no snack!

Άλεξ: Ο πρώτος μου καφές είναι φίλτρου / drip, τον οποίο χρειάζομαι για να ξυπνήσω. Επίσης, βρίσκω τη διαδικασία της προετοιμασίας του αρκετά ευχάριστη. Είναι ακόμη ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει το μυαλό μου να συγκεντρώνεται. Συνήθως συνοδεύω τον καφέ με κάποιο φρούτο.

Φίλτρου (αριστερά πάνω και δεξιά κάτω) ή espresso (δεξιά πάνω και αριστερά κάτω), όλοι οι καφέδες στο «Different Beast» είναι από εκλεκτά χαρμάνια της Taf.

Ζάχαρη στον καφέ; Για την Εβίτα ποτέ, για τον Άλεξ ποτέ με θαυμαστικό!

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός;

Eβίτα: Μ’αρέσει η ιεροτελεστία του ελληνικού, όταν φτιάχνω στο σπίτι. Αλλιώς cortado ή flat white. Ποτέ κρύος. Ούτε το καλοκαίρι!

Άλεξ: Γενικά προτιμώ φίλτρου, espresso και cortado.

-Έχετε κάποια κούπα φετίχ που δεν αποχωρίζεστε; Ποια είναι η ιστορία της;

Εβίτα: Έχω συλλογή από vintage φλιτζάνια τσαγιού και πάντα προτιμώ να πίνω καφέ εκεί. Επίσης δεν αγαπώ  ιδιαίτερα τις μεγάλες κούπες. Τα ωραία πράγματα βρίσκονται σε μικρές συσκευασίες.

Άλεξ: Υπάρχει μια συγκεκριμένη κούπα που χρησιμοποιώ για τον καφέ μου στο σπίτι. Είναι από τα παραφερνάλια του μαγαζιού, έχει μοντέρνο ντιζάιν που αγαπάω.

-Πώς πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;

Eβίτα: Ζάχαρη ποτέ. Γάλα αμυγδάλου η βρώμης όταν πίνω cortado ή flat white.

Άλεξ: Κάποιες φορές γάλα. Ζάχαρη ποτέ!

Σήμα κατατεθέν του Different Beast είναι ο καφές Taf.

-Προτιμάτε ζεστό ή κρύο καφέ και γιατί;

Eβίτα: Πάντα ζεστό. Με τον κρύο θεωρώ ότι χάνεται μεγάλο κομμάτι από το προφίλ του καφέ στην επίγευση.

Άλεξ: Γενικά προτιμώ ζεστό καφέ, αλλά επίσης μου αρέσει και ο cold brew, καθώς βρίσκω τη διαδικασία της παρασκευής του απαλή και ευαίσθητη, βγάζει μια πιο ραφινάτη ισορροπία απ’ότι οι αντίστοιχοι της συνομοταξίας «φρέντο».

-Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;

Eβίτα: Turmeric (σ.σ. κουρκουμάς) latte, κρύο ή ζεστό.

Άλεξ: Turmeric latte, ενίοτε και τσάι.

Η εκπαίδευση των baristi τελεί υπό την καθοδήγηση της Taf. Άρα, υπάρχει εγγυημένο αποτέλεσμα.

-Πίνετε καφέ «on the go»; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;

Εβίτα: Ποτέ καφέ «on the go». Θέλω να απολαμβάνω αυτό που καταναλώνω.

Άλεξ: Κάποιες φορές ναι – και γενικά όπου μπορώ προσπαθώ να φέρνω το επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο μου.

-Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνη(ος), σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;

Eβίτα: Και τα δυο, εξίσου.

Άλεξ: Γενικά προτιμώ να πίνω τον καφέ μόνος μου. Είναι η δική μου ώρα να σκεφτώ και να εργαστώ.

Kαφέδες Taf, απροσποίητο ντεκόρ, bourgeois – bohème ατμόσφαιρα: Το Different Beast είναι ένα στέκι με προσωπικότητα.

-Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;

Eβίτα: Καθόλου.

Άλεξ: Πίνω μόνο καλό καφέ. Θα προτιμούσα να μην πιω καθόλου, από το να πιώ κάποιον που θα είναι κακής ποιότητας. Πιστεύω πως είναι όπως με το κρασί όπου η ποιότητα πάντα ξεχωρίζει.

-Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας «κουλτούρα καφέ»;

Εβίτα: Η ποιότητα του καφέ έχει μεγάλη σημασία. Από την αρχή αυτού του project αποφασίσαμε ότι θέλουμε να δώσουμε βάση αποκλειστικά σε μονοποικιλιακούς καφέδες και για φίλτρο και για espresso όπως και να ενημερώσουμε τον πελάτη για τα βασικά χαρακτηριστικά (προέλευση, γευστικό προφίλ, υψόμετρο κτλ).

«Πρόσφατα συνοδεύσαμε την Τaf σε ένα ταξίδι στην Κεντρική Αμερική όπου επισκεφτήκαμε φυτείες καφέ».

Άλεξ και Εβίτα, στυλάτοι, ταξιδευτές, τελειομανείς.

-Τι καφέδες σερβίρετε; Τι μηχανές καφέ προτιμάτε; Πώς εκπαιδεύετε τους baristi σας; Ποια είναι η τεχνογνωσία σας και η άποψη σας γύρω από την τέχνη του καφέ;

Εβίτα: Όλους τους βασικούς καφέδες (από espresso, macchiato, cappuccino, latte) και λίγο λιγότερο γνωστούς όπως ο cortado αλλά και πιο ιδιαίτερες εκδοχές όπου ο καφές δεν είναι το βασικό στοιχείο αλλά αναδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα -π.χ. matcha latte, military version- με δόση espresso. Μηχανές La Marzocco αποκλειστικά. Εκπαίδευση γίνεται πάντα σε συνεργασία με την Τaf, με την οποία έχουμε φοβερή συνεργασία από την αρχή του project. H τεχνογνωσία μας είναι πάντα σε εξέλιξη και προσπαθούμε να κινητοποιούμαστε γύρω από τη γνώση του καφέ συνεχώς. Πρόσφατα συνοδεύσαμε την Τaf σε ένα ταξίδι στην Κεντρική Αμερική όπου επισκεφτήκαμε φυτείες καφέ και ανακαλύψαμε από κοντά όλη αυτήν την υπέροχη και πολύπλοκη διαδικασία που προηγείται μέχρι να φτάσει ο καφές στο φλιτζάνι. Εκτιμάς τον καφέ εντελώς διαφορετικά βιώνοντας όλο αυτό από την ρίζα του – κυριολεκτικά.

-Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;

Εβίτα: Δεν συμμερίζονται όλοι οι πελάτες το ενδιαφέρον και το focus αλλά οι περισσότεροι ξέρουν να εκτιμήσουν ένα καφέ με ισορροπημένο προφίλ.

Το Different Beast θα ανοίξει σύντομα και στο κέντρο. Μείνετε συντονισμένοι στο Andro!

-Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;

Άλεξ: Ασχέτως εθνικότητας εντός ή εκτός Ελλάδος, οι άνθρωποι που αγαπούν τον καλό καφέ νομίζω μπορούν να αντιληφθούν ότι πλέον και στην Ελλάδα γίνονται αξιόλογες προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα από μικρά καφέ μέχρι και μεγάλοι roasters με διεθνή αναγνώριση.

-Από τον Τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πως νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;

Εβίτα: Ενδεχομένως σε χαπάκι…

 

INFO

//Different Beast: Κασσαβέτη 19, Κηφισιά. Τηλ: 21 6700 4556

 

Διαβάστε ακόμα: Με έναν εκλεκτό espresso Taf στα δάκτυλα και ένα διαχρονικό ρολόι IWC στον καρπό.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top