Τον Ethiopia ή τον Brazil; Όποια ποικιλία κι αν επιλέξετε θα σας κρατήσει ζεστή συντροφιά.

Λίγα γραμμάρια αλεσμένου καφέ και ζεστό νερό. Αυτά τα δύο χρειάζονται για να ξεκινήσει ένα ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα. Και ο καφές φίλτρου της Dimello ξέρει πώς να προσφέρει αυτό το ταξίδι.

Βήματα αργά, νωχελικά. Κινήσεις σχεδόν μηχανικές. Κάπως έτσι είναι όλα τα πρωινά μου, μέχρι να ετοιμάσω την πρώτη κούπα καφέ φίλτρου και να γευτώ την πρώτη του γουλιά. Από εκεί και πέρα όλα ρέουν ομαλά. Χωρίς γκρίνιες. Απλά και όμορφα. Όσο και αν λένε ότι ο καφές δεν σε ξυπνά πργματικά, για εμένα είναι η πρωινή ιεροτελεστία που δεν παραβιάζω. Μια συνήθεια που μου φτιάχνει την μέρα και πράγματι με ξυπνά. Μπορεί να «δαπανώ» λίγο παραπάνω χρόνο για να ετοιμάσω τον σωστό καφέ φίλτρου, όμως θέλω τον απολαμβάνω έτσι ακριβώς όπως μου ταριάζει αλλά και όπως του αρμόζει.

Στην Dimello συσκευάζουν με μεγάλη προσοχή τον φρεσκοαλεσμένο κόκκο σε προστατευτική ατμόσφαιρα, αφαιρώντας το οξυγόνο και προσθέτοντας άζωτο.

Ανοίγοντας την ειδική αλουμινένια συσκευασία με το εύκολο και πρακτικό άνοιγμα easy open, ένα κύμα από τις μυρωδιές του αλεσμένου καφέ μου χτυπάει τα ρουθούνια. Κλείνω τα μάτια και «αποθηκεύω» αυτή την γοητευτική μυρωδιά. Είναι σαν να έχει μόλις αλεστεί. Βλέπετε, στην Dimello συσκευάζουν τον φρεσκοαλεσμένο καφέ με μεγάλη προσοχή σε προστατευτική ατμόσφαιρα, αφαιρώντας το οξυγόνο και προσθέτοντας άζωτο.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουν ο καφές να διατηρείται αναλλοίωτος και να κρατά «φυλακισμένα» όλα του τα αρώματα μέχρι να ανοιχθεί η συσκευασία. Επίσης, με την ταινία επανασφάγισης, tin tie, και με την βαλβίδα μονής ροής αέρα που διαθέτει η συσκευασία, εξασφαλίζεται η σωστή συντήρηση του, ώστε κάθε φορά που τον ανοίγω να είναι σαν την πρώτη φορά.

Ζυγίζουμε τα γραμμάρια του καφέ με προσοχή, ζεσταίνουμε το νερό και αφήνουμε τα αρώματα του καφέ Dimello να αναδυθούν.

Ζυγίζω τα γραμμάρια με προσοχή, ενώ στον βραστήρα ζεσταίνω το νερό. Συνήθως επιλέγω για τον πρώτο καφέ της μέρας το Dimello Bold που είναι ένα premium blend από καφέδες της Νότιας, της Κεντρικής Αμερικής και της Ασίας. Το γεμάτο άρωμα του (ξηροί καρποί και σοκολάτα) καθώς και το πλούσιο σώμα του μου δίνουν την κούπα που αναζητώ για τα πρωινά μου. Καμιά φορά όμως τον αλλάζω με εκείνον μοναδικής προέλευσης από την Αιθιοπία.

Ο εξ Αιθιοπίας είναι ένας καφές που μόλις πέσει η πρώτη σταγόνα ζεστού νερού κατά την εκχείλιση απελευθερώνει εσάνς ανθών γιασεμιού και περγαμόντου. Με λίγα λόγια ένα μεθυστικό άρωμα που γεμίζει τον χώρο. Το ισορροπημένο που προφίλ χαρίζει ένα φλιτζάνι με πολύ ενδιαφέρον και γλυκό τελείωμα.

Η στιγμή της αποκάλυψης: όταν ο καφές μπει στο φλυτζάνι και είναι έτοιμος για να τον γευτούμε.

Αυτά για αρχή. Γιατί για μένα ο καφές δεν είναι μόνο το «ξυπνητήρι» μου αλλά και η συντροφιά μου. Μια «σιωπηρή» συντροφιά που μου κρατάει παρέα σχεδόν όλη την μέρα: στην δουλειά, στο διάβασμα, στο χάζι κάποιας σειράς το απόγευμα.

Το χαρμάνι της Dimello από την Γουατεμάλα έχει πιο σοκολατένιο και γλυκό προφίλ.

Για παράδειγμα ο μοναδικής προέλευσης καφές από την περιοχή Hulia της Κολομβίας με το φρουτώδες προφίλ του, είναι ότι πρέπει για την ώρα της δουλειάς. Το άρωμα του, η ευχάριστη οξύτητα καθώς και η μακριά, έντονη επίγευση του, δίνουν ένα «χορταστικό» αποτέλεσμα. Ακόμα και κρύος διατηρεί αυτά τα χαρακτηριστικά και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τον φρουτώδη χαρακτήρα του. Από την άλλη, εκείνος που έρχεται από την Γουατεμάλα έχει πιο σοκολατένιο και γλυκό προφίλ πράγμα που με κάνει να τον επιλέγω για μετά το μεσημεριανό μου γεύμα. Σαν ένα «γλυκό» τελείωμα.

Η συγκεκριμένη ποικιλία έρχεται από την Βραζιλία και συγκεκριμένα από τα υποτροπικά υψίπεδα του Sul De Minas. Ετοιμαστείτε για ήπια γεύση και διακριτικό άρωμα ξηρών καρπών.

Όσο για εκείνον από την Βραζιλία από τα εύκρατα, υποτροπικά υψίπεδα του Sul De Minas, με την ήπια γεύση και το διακριτικό άρωμα ξηρών καρπών, μου φτιάχνει το απόγευμα. Και για τις πιο προχωρημένες ώρες, o Dimello έχει φροντίσει και διαθέτει στην πλούσια γκάμα της ένα ήπιο blend, το Mild premium, που εσωκλείει ποικιλίες από την Νότια Αμερική, την Ανατολική Αφρική και την Ασία.

Φυσικά όλους τους παραπάνω καφέδες της Dimello μπορείτε να τους γευτείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ανάλογα με τα γούστα και τις ορέξεις σας. Εσείς απλά βρείτε τον χρόνο να τους παρασκευάσετε σωστά, και -γιατί όχι- την ανάλογη παρέα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top