Υλικά
8 μερίδες κοτόπουλο, 200γρ η καθεμιά
Για τη μαρινάδα
25γρ lemongrass
50γρ φρέσκο ginger ψιλοκομμένο
25γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4γρ μπούκοβο
2γρ κόλιανδρο σκόνη
2γρ κύμινο σκόνη
2γρ πάπρικα
5γρ αλάτι
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
60γρ μαύρη ζάχαρη
150γρ πελτές ντομάτας
Για τη γαρνιτούρα
680γρ μελιτζάνα
3 κουτ. σούπας ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι
1 κουτ. σούπας κύμινο
Εκτέλεση
-Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε για 4-5 ώρες τα κομμάτια κοτόπουλου.
-Ψήνουμε στη σχάρα το κοτόπουλο, αφού πριν το έχουμε περάσει σε ξυλάκια.
-Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: Καίμε τις μελιτζάνες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
-Απλώνουμε μια ποσότητα γαρνιτούρας στο πιάτο και τοποθετούμε πάνω της δυο σουβλάκια κοτόπουλο.
Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι Chef De Cuicine στα εστιατόρια «Galazia Hytra» και «Galazia Taverna» (στο δεύτερο συνυπογράφει το μενού μαζί με τον Νίκο Καραθάνο και τον Χρύσανθο Καραμολέγκο), στο «Westin Athens» του Αstir Palace Βουλιαγμένη, Απόλλωνος 40, τηλ. 210-8901556.
Διαβάστε ακόμα: Tα top 5 φαγάδικα της Πάρου, από την insider κριτικό γεύσης Νίκη Μηταρέα