Κοτόπουλο σουβλάκι με πουρέ μελιτζάνας και lemongrass, από τον Δημήτρη Δημητριάδη

Οι πιο δημιουργικοί σεφ προτείνουν συνταγές με ταπεινά υλικά.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
Photo Credit: fiorello photography/flickr

Μια εύκολη, καλοκαιρινή συνταγή, με μεσανατολίτικα και απωανατολίτικα αρώματα.

Υλικά

8 μερίδες κοτόπουλο, 200γρ η καθεμιά

 

Για τη μαρινάδα

25γρ lemongrass
50γρ φρέσκο ginger ψιλοκομμένο
25γρ φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4γρ μπούκοβο
2γρ κόλιανδρο σκόνη
2γρ κύμινο σκόνη
2γρ πάπρικα
5γρ αλάτι
2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
60γρ μαύρη ζάχαρη
150γρ πελτές ντομάτας

 

Για τη γαρνιτούρα

680γρ μελιτζάνα
3 κουτ. σούπας ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
Χυμό από δυο λεμόνια
Αλάτι
1 κουτ. σούπας κύμινο

 

Εκτέλεση

-Αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε για 4-5 ώρες τα κομμάτια κοτόπουλου.

-Ψήνουμε στη σχάρα το κοτόπουλο, αφού πριν το έχουμε περάσει σε ξυλάκια.

-Φτιάχνουμε τη γαρνιτούρα: Καίμε τις μελιτζάνες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Το ψιλοκόβουμε και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

-Απλώνουμε μια ποσότητα γαρνιτούρας στο πιάτο και τοποθετούμε πάνω της δυο σουβλάκια κοτόπουλο.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι Chef De Cuicine στα εστιατόρια «Galazia Hytra» και «Galazia Taverna» (στο δεύτερο συνυπογράφει το μενού μαζί με τον Νίκο Καραθάνο και τον Χρύσανθο Καραμολέγκο), στο «Westin Athens» του Αstir Palace Βουλιαγμένη, Απόλλωνος 40, τηλ. 210-8901556.

Διαβάστε ακόμα: Tα top 5 φαγάδικα της Πάρου, από την insider κριτικό γεύσης Νίκη Μηταρέα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top