Οι μυστικές διευθύνσεις του Δημήτρη Δημητριάδη

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
1Z3B3320

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι Chef De Cuicine στα εστιατόρια «Galazia Hytra» και «Galazia Taverna» (στο δεύτερο συνυπογράφει το μενού μαζί με τον Νίκο Καραθάνο και τον Χρύσανθο Καραμολέγκο), στο «Westin Athens» του Αstir Palace Βουλιαγμένη.

Κρεοπωλείο Παπούλιας, Πύρρωνος 4-6, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ 210- 7518000. «Ψαγμένα» κρέατα, ωραίες κοπές και, από όταν μεταφέρθηκε σε καινούργιο χώρο, ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Χοιρινό από την Σπάρτη, κατσίκι από τα Γιάννενα, μοσχάρι Τυρνάβου, εκλεκτά και σχεδόν όλα σιτεμένα. Ο Παναγιώτης Παπούλιας, ο χασάπης μου, είναι μέγας γνώστης των κρεάτων, πάντα συνεπής και μερικές φορές λίγο τρελός (με την καλή έννοια). Όταν έχει κέφια, σε κερνάει τσίπουρο από τον Τύρναβο (με ανάλογο μεζέ) και σου διηγείται ιστορίες.

Τυροκομικά «Αλεξανδρής», Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9918730. Πολύ μεγάλη ποικιλία «ψαγμένων» ελληνικών τυριών από κάθε γωνιά της χώρας. Πινακωτή με μάραθο (μου ξυπνάει μνήμες από την παιδική μου ηλικία), παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, καπνιστό μανούρι Φαλάνης, τυριά κατσικίσια, πρόβεια, παλαιωμένα… Ο κύριος Θύμιος Αλεξανδρής θα σου προσφέρει ευχαρίστως να δοκιμάσεις ό,τι του ζητήσεις, θα σε ενημερώσει για την προέλευσή του και θα σου προτείνει γευστικούς συνδυασμούς για το καθετί. Εκτός από τα τυριά, δίνει επίσης έμφαση και στα αλλαντικά.

_MG_6716

«Ο κύριος Αλεξανδρής θα σου προσφέρει ευχαρίστως να δοκιμάσεις όποια τυριά του ζητήσεις και θα προτείνει γευστικούς συνδυασμούς για το καθένα από αυτά».

«Θανόπουλος», Αδριανού και Δραγούμη 6, Κηφισιά, τηλ. 210- 62 33 267. Εξαιρετικό μανάβικο με υπέροχα ζαρζαβατικά, καλοστημένο χασάπικο με καλές κοπές και ποικιλία κρεάτων, βιολογικά προϊόντα που δύσκολα θα βρεις αλλού, εξαιρετικά ενημερωμένη ασιατική γωνιά… Όταν πηγαίνω, ξεχνιέμαι με τις ώρες.

Ζαχαροπλαστείο-Φούρνος «Κασσιανή», Ελ. Βενιζέλου 129, Πετρούπολη, τηλ. 210-5019 480. Γλυκά επιπέδου, γαλλικής κουλτούρας, φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Άλλωστε, κέικ βανίλιας με βούτυρο κλαριφιέ δεν θα βρεις παρά μόνον εδώ. Ο Δημήτρης Οικονομίδης έχει πάθος με την ζαχαροπλαστική και είναι τελειομανής, η κυρία Κασσιανή θα σε κεράσει μια λιχουδιά και θα σου εξηγήσει τα πάντα για τα καλούδια του μαγαζιού. Αν μπεις, είναι σίγουρο πως δεν φεύγεις χωρίς να ψωνίσεις.

547085_378090105572330_1430604700_n

«Όταν πηγαίνω στον Θανόπουλο, ξεχνιέμαι με τις ώρες».

Delicatessen Αφοί Βασιλόπουλοι, Πλ. Κλαυθμώνος, Αθήνα. τηλ 210- 3243 573. Μεγάλη γκάμα από εγχώρια τυριά, αλλαντικά και ζυμαρικά που δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού. Ζυμαρικά ελληνικά και εισαγόμενα, ποικιλία από μπαχαρικά και ασιατικά προϊόντα, καπνιστό σολομό Balik…Βρίσκεις σχεδόν τα πάντα εδώ, όρεξη να’χεις.

//Galazia Hytra και «Galazia Taverna»: Αstir Palace Βουλιαγμένη, Ξενοδοχείο «Westin Athens», Απόλλωνος 40, τηλ. 210-8901556.

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα top 5 παραθαλάσσια εστιατόρια της Χαλκιδικής

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close