Η Cookoovaya προσφέρει μενού 60 ευρώ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σφυρίδα γιουβέτσι ή Black Angus Flap Steak.

Eίναι θεσμός. Σωστότερα: είναι ένας επιτυχημένος, γευστικός θεσμός, τον οποίο «τιμούν» σχεδόν όλοι οι foodies. To 6ο Dine Athens by Alpha Bank που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Mastercard ξεκίνησε από τις 28 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγούμε έξω και να γευτούμε τα αγαπημένα μας πιάτα στα, επίσης, αγαπημένα μας εστιατόρια ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα.

Η υποδοχή του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια έδειξε πως το Dine Athens by Alpha Bank είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολύ κόσμο να βγει έξω (πόσο το έχουμε ανάγκη, πλέον) και να χαρτογραφήσει με τον τρόπο του ο καθένας την εστιατορική σκηνή της Αθήνας. Οι επιλογές μας θα είναι ουκ ολίγες: περισσότερα από 100 εστιατόρια συμμετέχουν στο φετινό Dine Athens by Alpha Bank με ειδικές, μειωμένες τιμές.

Στα συμμετέχοντα εστιατόρια θα προσφέρονται ειδικά διαμορφωμένα μενού στις προκαθορισμένες τιμές των 15€, 30€ και 60€, καθώς και 80€ σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Ενώ οι κάτοχοι κάρτας Alpha Bank Mastercard έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν επιπλέον 10% έκπτωση αλλά και να πάρουν μέρος σε γαστρονομικά events όπως μαθήματα μαγειρικής, οινογνωσίες, celebrity chef dining εμπειρίες και dine art εμπειρίες.

Το Fuga Restaurant προσφέρει μενού 60 ευρώ με καψαλισμένο μαγιάτικο ή ceviche σολομού μεταξύ άλλων.

Φέτος, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ένταξη vegan, vegetarian και εποχικών εναλλακτικών στα μενού, στην επιλογή εστιατορίων με low waste πολιτικές για μείωση των απορριμμάτων και στην αποκλειστική χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού για την εκτύπωση των καταλόγων.

Το Balthazar στους Αμπελόκηπους προτείνει μενού που κοστίζει 60 ευρώ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη για τη διοργάνωση γευστικών εμπειριών στους χώρους του σε συνδυασμό με ξεναγήσεις σε εκθέσεις τέχνης, ενώ, για ακόμη μία χρονιά, το Dine Athens by Alpha Bank στηρίζει τους σκοπούς της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε» και του προγράμματος «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη» για την καθημερινή ενίσχυση των απόρων.

Στις 7 Απριλίου. o Έκτορας Μποτρίνι υποδέχεται τον κόσμο στο Botrini’s και δημιουργεί μια ειδική βραδιά-ταξίδι στον χρόνο.

Ενδιαφέρον, φυσικά, παρουσιάζουν τα παράλληλα events, στα οποία όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στα άδυτα των μεγάλων σεφ και να «κλέψουν» κάποια ιδέα τους. Επί παραδείγματι: στα Celebrity Chef Dining Experiences, στις 7 Απριλίου, o Έκτορας Μποτρίνι υποδέχεται τον κόσμο στο Botrini’s και δημιουργεί μια ειδική βραδιά-ταξίδι στον χρόνο και στα 11 σχεδόν χρόνια ζωής του εστιατορίου, με πιάτα σταθμούς και γεύσεις που καθόρισαν την πορεία του.

Ο σεφ Τάσος Μαντής του νέου Soil Restaurant στις 12 Απριλίου δημιουργεί ένα μενού-έκπληξη με θέμα το Earthy Gastronomy.

Το ίδιο θα κάνει και ο σεφ Τάσος Μαντής του νέου Soil Restaurant στις 12 Απριλίου. Δημιουργεί ένα μενού-έκπληξη με θέμα την Earthy Gastronomy, βασισμένη στα σπάνια βότανα, βρώσιμα λουλούδια και φρέσκα λαχανικά του κήπου του Chef στο Αλεποχώρι. Το μενού ξεδιπλώνεται σε 15 στάδια και βασίζεται στη βιωσιμότητα και την εποχικότητα, έχοντας ως βάση όσα μας δίνουν η γη και οι Έλληνες παραγωγοί, με τους οποίους ο σεφ συνεργάζεται χρόνια.

Παράλληλα, έχουν οργανωθεί τρία Wine Tasting Journeys. Το πρώτο, στις 31 Μαρτίου στην OAK Cava στο Χαλάνδρι: Σε ένα Masterclass από το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ, οι ειδικοί θα μιλήσουν για τα γευστικά χαρακτηριστικά των αγαπημένων τους κρασιών, ενώ οι τυχεροί θα δοκιμάσουν μερικές από τις πιο εμβληματικές ετικέτες του κτήματος και θα τα συνοδεύσουν με επιλεγμένα προϊόντα από το deli της ΟΑΚ.

Το Tudor Hall έχει ετοιμάσει πλήρες μενού σε προνομιακή τιμή 60 ευρώ.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει στις 5 Απριλίου στο περίφημο Delta Restaurant στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου για μία μόνο βραδιά θα διοργανωθεί Wine Masterclass από το οινοποιείο Alpha Estate. Μια μοναδική εμπειρία γαστριμαργικής απόλαυσης, με γευστικούς συνδυασμούς φαγητού και κρασιού υψηλού επιπέδου, αποκλειστικά με φιάλες magnum και double magnum.

 

Είναι βέβαιο πως αρκετό κόσμο θα προσελκύσει ο γνωστός pastry chef Στέλιος Παρλιάρος που διοργανώνει δύο masterclasses στο Sweet Alchemy (στις 2 και 9 Απριλίου). Για δύο ημέρες, ο Στέλιος φέρνει τα γλυκά του χθες στο σήμερα, και μοιράζεται τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής του τέχνης με τους λίγους τυχερούς που θα φροντίσουν να κάνουν κράτηση έγκαιρα.

 

// Δείτε αναλυτικά τα μενού και κάντε κρατήσεις εδώ.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Μια βραδιά στο Pelagos. Αξιζε το «γρήγορο» αστέρι Michelin;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top