Εκατό και πλέον εστιατόρια μας περιμένουν να γευτούμε τις δημιουργίες τους.

Ο ερχομός της άνοιξης σημαίνει πολλά πράγματα για τον καθένα από εμάς. Αναγεννιέται κάτι μέσα μας. Θέλουμε να ζήσουμε κάθε στιγμή. Να την γευτούμε. Να μην αφήσουμε ούτε μπουκιά αφίλευτη. Ο ερχομός της άνοιξης, όμως, σημαίνει και… Dine Athens by Alpha Bank που στην πραγματικότητα σηματοδοτεί όλα τα παραπάνω κι ακόμη περισσότερα.

Λίγοι θεσμοί έχουν μπει στην καρδιά των απανταχού foodies με τόση ένταση. Το 7ο Dine Athens by Alpha Bank που ολοκληρώνεται στις 21/3 μας καλεί να βγούμε από το σπίτι, να συνδυάσουμε τις βόλτες μας και τις συναντήσεις μας με φίλους με καλό φαγητό και μάλιστα σε επιλεγμένα (και ονομαστά) εστιατόρια της πόλης. Έτσι απλά; Όχι, διότι οι προσφερόμενες τιμές είναι τελείως διαφορετικές αυτό το 20ήμερο.

Δημιουργική κουζίνα, αλλά και πιο παραδοσιακές γεύσεις.

Η εμπειρία από τα προηγούμενα Dine Athens by Alpha Bank δείχνει και πιστοποιεί την επιτυχία και του φετινού. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα στέκια, να δοκιμάσουμε πρωτόφαντες γεύσεις, να πειραματιστούμε και πάνω από όλα να περάσουμε καλά με το ευνοϊκότερο δυνατό κόστος (μετράει πολύ στις μέρες μας).

Οι διοργανωτές έχουν να μας προτείνουν προνομιακά μενού αξίας €15, €30, και €60. Κλείστε θέση στο εστιατόριο που σας ενδιαφέρει.

Eιδικές τιμές από €15 έως €80

Οι διοργανωτές έχουν να μας προτείνουν προνομιακά μενού €15, €30, €60 σε διαφορετικά εστιατόρια περιωπής και €80 αποκλειστικά για τα βραβευμένα με αστέρι Michelin εστιατόρια. Με επιπλέον 10% έκπτωση για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard®.

Οσο για τις επιλογές μας, αυτές κι είναι πολλές και διαφορετικές. Δείγμα ότι οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης έχουν καταλάβει απόλυτα τη δύναμη του θεσμού και επιθυμούν να συμμετάσχουν. Έτσι, θα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ 100 και πλέον διαφορετικών εστιατορίων, άρα και πολλαπλάσιων γεύσεων.

Γλυκές ή αλμυρές δημιουργίες; Μα και τις δύο!

Οι επιλογές μας είναι πολλές. Από περουβιανή κουζίνα έως ιαπωνική και από την αμιγώς ελληνική (δεν γίνεται να έλειπε) έως ιταλική.

Από περουβιανή κουζίνα έως ιαπωνική και από την αμιγώς ελληνική (δεν γίνεται να έλειπε) έως ιταλική. Κάτι που σημαίνει πως μέσα σ’ αυτό το θαυμαστό εύρος γεύσεων δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε τη γευστική εμπειρία που σας ταιριάζει περισσότερο.

Όπως κάθε χρόνο, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του Dine Athens by Alpha Bank και οι οποίες δεν προσελκύουν μόνο επαγγελματίες του χώρου (λογικό και επόμενο), αλλά ψαγμένους ή ανήσυχους λάτρεις του καλού φαγητού.

Ήδη, στις 4/3 ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσίασε ένα μοναδικό masterclass με τα μυστικά της σοκολάτας στο Sweet Alchemy. Μοιράστηκε τρεις μοναδικές σοκολατένιες συνταγές του, αλλά και χρήσιμα tips για την “ανακύκλωση” γλυκών και υλικών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί στην πράξη η σπατάλη φαγητού.

Ο Chef Rafael Cagali άφησε για λίγο το gourmet εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου Town Hall Hotel και ανέλαβε την κουζίνα της Σπονδής.

Ακόμα, στις 6/7 Μαρτίου ο βραβευμένος με 2 αστέρια Michelin Chef Rafael Cagali άφησε για λίγο το gourmet εστιατόριο Da Terra του ιστορικού ξενοδοχείου Town Hall Hotel του Λονδίνου, και ανέλαβε την κουζίνα της Σπονδής για δυο μοναδικές γαστρονομικές βραδιές αποκλειστικά για τους κατόχους καρτών Alpha Bank Mastercard®.

Στις 7 Μαρτίου στο Τhe Zillers (Μητροπόλεως 54), ο executive chef του εστιατορίου, Παύλος Κυριάκης παρουσίασε σε λίγους τυχερούς ένα μενού εμπνευσμένο από τις συνταγές εμβληματικών πιάτων τα οποία τον έχουν καθιερώσει και τον ακολουθούν στην μέχρι τώρα πορεία του.

30 τυχεροί θα έχουν μια μοναδική ξενάγηση στην έκθεση “Nouveau Réalisme”.

Nouveau Réalisme και γεύση 

To 7ο Dine Athens αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική τέχνη συνδυάζοντάς την με την τέχνη της γαστρονομίας, προσφέροντας σε 30 τυχερούς μια μοναδική ξενάγηση στην έκθεση “Nouveau Réalisme”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στις 11 Μαρτίου. Το Nouveau Réalisme, ή Νέος Ρεαλισμός, είναι ένα από τα μείζονα καλλιτεχνικά κινήματα του 20ου αιώνα.

Στην έκθεση, που συγκεντρώνει πάνω από 50 έργα, κάποια εξ αυτών προερχόμενα από την συλλογή του Centre Pompidou, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το νεανικό, πληθωρικό, διασκεδαστικό πνεύμα των καλλιτεχνών, οι οποίοι άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στην εποχή τους. Η έκθεση δικαιώνει το ένστικτο του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή που τίμησαν στη Συλλογή τους το κίνημα του Νέου Ρεαλισμού με έργα των Christo, Saint Phalle, Tinguely και κυρίως του César, που ήταν και προσωπικός τους φίλος.

Mετά τη ξενάγηση ακολουθεί ένα μοναδικό γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου, με ένα ειδικά σχεδιασμένο menu, του οποίου το γαστρονομικό concept παραπέμπει στην έκθεση και συγκεκριμένα , θα περιλαμβάνει πιάτα της γαλλικής κουζίνας που πρωταγωνιστούσαν στην εποχή του νεορεαλισμού.

Wine Masters στο Athenée

Tέλος, δεν γίνεται να λείπει το κρασί από αυτή τη γιορτή της γεύσης. Γι’ αυτό και στις 13/3, δέκα τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του Κτήματος Άλφα από τον συνιδιοκτήτη και οινολόγο του Κτήματος Άγγελο Ιατρίδη. Στα πλαίσια του Masterclass θα δοκιμαστούν μερικές από τις σημαντικότερες ετικέτες του Κτήματος Άλφα και μάλιστα σε δύο διαφορετικές χρονιές, σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις από τον Chef του Athénée Νίκο Σκλήρα.

 

// Δείτε αναλυτικά τα μενού και κάντε κρατήσεις εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμαστείτε για το καλοκαίρι. Εγένετο Botrini’s Mykonos.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top