Διόνυσος: 60 χρόνια top αστικό σουβλάκι

Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης γουστάρει να την κάνει ταράτσα στην Κυψέλη με τα άπαιχτα ψητά και τυλιχτά του «Διόνυσου».

 
1190

Με το «Διόνυσο» έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Κι αυτό γιατί χρόνια τώρα σερβίρει ένα από τα καλύτερα σουβλάκια του Λεκανοπεδίου.

Χρόνια τώρα σερβίρει, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα σουβλάκια του Λεκανοπεδίου. Με το «Διόνυσο» έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές. Θαμώνες του υπήρχαν και υπάρχουν διαφόρων λογιών ηθοποιοί, πολιτικοί, αλλά και φοιτητές που ζουν στην Κυψέλη. Υπάρχουν μάλιστα άνθρωποι με παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό που αγοράζουν από κει σουβλάκια και τους τα στέλνουν αεροπορικώς!

DSC_6383

Ο Γιώργος πήγε το 1954 και άνοιξε το «Διόνυσο», φτιάχνοντας ποιοτικά ψητά και σουβλάκια, κρεάτινο γύρο με όσο λιπάκι χρειάζεται , στεγνές πίτες και πάντα δροσερό τζατζίκι.

Ο Κρητικός κ. Γιώργος (Ανδρονικάκης) πήγε τότε, το 1954, αντίθετα στο ρεύμα και άνοιξε το «Διόνυσο», φτιάχνοντας ποιοτικά ψητά και σουβλάκια, κρεάτινο γύρο με όσο λιπάκι χρειάζεται (ναι, λιπάκι, δεν είπε κανείς ότι ο γύρος είναι διαίτης), στεγνές πίτες και πάντα δροσερό τζατζίκι.

Υπάρχουν άνθρωποι με παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό που αγοράζουν από το «Διόνυσο» σουβλάκια και τους τα στέλνουν αεροπορικώς

Στο «Διόνυσο», πέρα από τα φοβερά εξοχικά, κοκορέτσια, κοτόπουλα και σουβλάκια, θα βρείτε ανάλογα με την εποχή και νόστιμα μαγειρευτά ημέρας, αλλά και «Μεξικάνικο».

DSC_6480

Στο «Διόνυσο», πέρα από τα φοβερά εξοχικά, κοκορέτσια, κοτόπουλα και σουβλάκια, θα βρείτε και νόστιμα μαγειρευτά ημέρας, αλλά και «Μεξικάνικο».

Τώρα, ο δρόμος για το «Διόνυσο» είναι εύκολος. Ανεβαίνουμε την Ιωάννου Δροσοπούλου και εκεί που διασταυρώνεται με την Ιθάκης κάνουμε δεξιά. Βλέπουμε τη μεγαλη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και αφήνουμε τη μύτη μας να μας οδηγήσει στον τελικό προορισμό.

Info: Ψητοπωλείο «Διόνυσος», Ιθάκης 9-12, Κυψέλη, τηλ. 210 8211369, 210 8819079, 210 8236320.

//Ο Γκίκας Ξενάκης είναι ο σεφ του εστιατορίου «Aleria», Μεγάλου Αλεξάνδρου 57.

 

Διαβάστε ακόμα: Το σουβλάκι-βάλσαμο του Φώτη του Best.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro