Τα πιάτα που θα έρθουν μπροστά μας έχουν τύχει της επιμέλειας του γνωστού σεφ Σπύρου Μαυροειδή.

Kαλά τα έλεγε ο Τσαρλς Μπουκόφσκι: «Η σύγχρονη τέχνη είναι σαν στάβλος. Καλύτερα να τρώτε tacos». Εκείνος το έκανε, όσο τον άφηνε, φυσικά, το ατέλειωτο πιόμα. Εμείς, όμως, που είμαστε πιο νουνεχείς και μας ενδιαφέρουν οι λεπταίσθητες γεύσεις του κόσμου, δεν γίνεται να μην δοκιμάσουμε καλά tacos.

Μόνο tacos, άραγε; Tα τελευταία χρόνια η μεξικανική κουζίνα έχει αποκτήσει στα μέρη μας φανατικούς οπαδούς. Διόλου τυχαίο ότι σε κάθε συνοικία αναδύεται και ένα μεξικάνικο εστιατόριο. Δεν είναι όλα ίδια και σίγουρα δεν είναι όλα σε υψηλά στάνταρ. Κάποια, έχουν μείνει στην ελαφρώς «φοιτητική» λογική των μεξικάνικων με τις γλυκερές frozen margaritas, της δεκαετίας του ’90. Άλλα, περιορίζονται σε ένα street food ρεπερτόριο.

Ο διάκοσμος είναι αρκούντως πολύχρωμος και μεξικάνικος.

Μπορεί το Dirty Sanchez εξωτερικά να μοιάζει με πολύχρωμο fun restaurant -όπου γίνονται και ανεβαστικά live- αλλά το μενού δεν είναι καθόλου διεκπεραιωτικό. Με καλές πρώτες ύλες, χαρακτηρίζεται από αρωματική ένταση και γευστική σπιρτάδα που συναντάς στα λάτιν εστιατόρια περιωπής στις Μυκόνους και στα Λονδίνα.

Τα πιάτα που θα έρθουν μπροστά μας έχουν τύχει της επιμέλειας του γνωστού σεφ Σπύρου Μαυροειδή, ο οποίος βάζει την προσωπική του πινελιά -συνήθως ανάλαφρη και αρωματική- σε δημοφιλή μεξικάνικα πιάτα, ενώ ταυτόχρονα καταθέτει και την δική του γαστρονομική πρόταση μέσα από νέες γευστικές δημιουργίες του καταλόγου.

Από τα πρώτα πιάτα του μενού ξεχωρίζει το Pulpo Aquachille με χταπόδι και καψαλισμένο αβοκάντο.

Οι γεύσεις των κοκτέιλ αλλά και τον tacos είναι μεστές αλλά και ανάλαφρες, αρωματικές.

Από τα πρώτα πιάτα του μενού ξεχωρίζουν το Pulpo Aquachille με χταπόδι και καψαλισμένο αβοκάντο, η Tostada de Camaron με γαρίδα και guacamole, και τα tacos al pastor με μαριναρισμένο χοιρινό κρέας, kimchi, ανανά & sauce chipotle mayo. H σαλάτα Mexicana λοξοκοιτάζει Eλλάδα: με καρπούζι, τοματίνια, γλυστρίδα, λάιμ, κόλιαντρο και ανθότυρο.

Στα κυρίως, η ταλιάτα με πιπεριές padron & σάλτσα pico de gallo και ο μπακαλιάρος με Verde Molle, είναι δύο πολύ καλές επιλογές σε κρέας και ψάρι αντίστοιχα. Για φινάλε, αν είστε τηνέητζερ βουτήξτε τα τραγανά σας churros στη ρευστή σοκολάτα. Αν δεν θέλετε να βαρύνετε, επιλέξτε τη διαφορετική Pana Cotta Tres Leches με γάλα βρώμης, σόγιας και αμυγδάλου, που αποκτά σπιρτάδα με passion fruit και blueberries.

Απαιτείται τσούγκρισμα με μεξικανικές μπίρες.

Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο την μουσική επιμελείται ένα live Spanish latin duo.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί και στην μπάρα του “Dirty Sanchez”, με τον βραβευμένο mixologist Μανώλη Λυκιαρδόπουλο να αναλαμβάνει την επιμέλεια, υπογράφοντας τη ανανεωμένη λίστα των cocktails και των ποτών.

Αριστερά: patatas bravas, με με σάλτσα brava chipotle & sour cream. Δεξια: για γλυκό, τραγανά churros και πανακότα tres leches.

Εκτός από το φαγητό και το ποτό, το Dirty Sanchez προσανατολίζεται και στον τομέα της live μουσικής. Κάθε Κυριακή ο Ηλίας Μπόγδανος, εκ των ιδιοκτητών του Dirty Sanchez, θα ανεβαίνει στην σκηνή στις 21:30μμ. Κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, την μουσική επιμελείται ένα live latin δίδυμο που τζαμάρει τρόπον τινά μαζί με τον DJ. Τέλος, κάθε Πέμπτη στήνονται πάρτι σε συνεργασία με το έτερο μεξικάνικο στέκι, “Coyoacan”.

 

//Dirty Sanchez Cantina Mexicana.
Ολυμπιονικών 310 – Νέο Ψυχικό, τηλ.: 2106755345.

 

Διαβάστε ακόμα: Hot! Τα καλύτερα καυτερά πιάτα της Αθήνας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top