black-garlic-boston1

Λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης και των διπλάσιων θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του, το μαύρο σκόρδο θεωρείται ήδη μια «υπερτροφή». (Φωτογραφία: Boston Magazine)

Μια πειραματική φάρμα, στο Κατηχώρι Πηλίου, έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας και των προϊόντων που τραβούν το γαστριμαργικό ενδιαφέρον! Το «Down Village», το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές του 2012 από τον Παναγιώτη Γανωτή, μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει να παράγει νοστιμιές που έχουν τρελάνει και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης.

Μανιτάρια, αλλαντικά, εποχιακά λαχανικά είναι μερικά μόνο από τα αγαθά της φάρμας. Με το Μαύρο Σκόρδο, όμως, να τραβά όλα τα φώτα. Χαρακτηρισμένο ήδη ως «υπερτροφή» λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης και των διπλάσιων θρεπτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του σε σχέση με το λευκό σκόρδο, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο της γαστρονομίας και της υγιεινής διατροφής.

Εξωτερικά, διατηρεί τα λευκά φύλλα του σκόρδου και μόνον όταν το ξεφλουδίσει κάποιος αποκαλύπτεται το μαύρο του χρώμα, ενώ πρόκειται για ένα τρόφιμο με αμέτρητες ωφέλιμες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Κατά τη διαδικασία παραγωγής, δεν χρησιμοποιείτε κανενός είδους πρόσθετο στοιχείο ή κάποιο συντηρητικό, κάνοντας το «Μαύρο Σκόρδο» ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση.
14468411_181832662256064_5282723812890081955_o

Χωρίς την έντονη οσμή του ωμού σκόρδου και με καθαρισμένες και διαλεγμένες σκελίδες έτοιμες για χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, μαρινάδες και σαλάτες.

Για την παραγωγή του, οι υπεύθυνοι του «Down Village» ξεκίνησαν τα πρώτα πειράματα το 2011 και έπειτα από εξαντλητικές δοκιμές και μια σειρά ατελείωτους ποιοτικούς ελέγχους, κατέληξαν σε μία διαδικασία παραγωγής με πλήρως αυτοματοποιημένους θαλάμους τελευταίας τεχνολογίας, που ελέγχονται από υψηλές θερμοκρασίες και υψηλές υγρασίες για κάποιες εβδομάδες. Έπειτα απομένει μία περίοδος για τη σωστή ωρίμανση του και το «Μαύρο Σκόρδο» είναι έτοιμο προς διάθεση.

Κατά τη διαδικασία παραγωγής, μάλιστα, δεν χρησιμοποιείτε κανενός είδους πρόσθετο στοιχείο ή κάποιο συντηρητικό, κάνοντας το «Μαύρο Σκόρδο» ένα απόλυτα φυσικό προϊόν με γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση.

Χωρίς την έντονη οσμή του ωμού σκόρδου και με καθαρισμένες και διαλεγμένες σκελίδες έτοιμες για χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ζυμαρικά, ριζότο, κρεατικά, μαρινάδες, σαλάτες και σε κάθε συνταγή στην οποία θα χρησιμοποιούσατε αντίστοιχο λευκό, αλλά βελτιστοποιημένο.

//«Down Village», www.downvillage.gr, τηλ. 2428099264.

 

Διαβάστε ακόμα: Μένεις μόνος και δεν ξέρεις να μαγειρεύεις; Κανένα πρόβλημα!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top