Το Chairman’s Reserve Legacy είναι ένα εξαιρετικό και value for money ρούμι ωρίμασης από την Αγία Λουκία (φωτογραφία: sprit-co.dk).

Στο bucket list μου διατηρώ ακόμη τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου έτους με μαγιό σε κάποια εξωτική παραλία της Καραϊβικής. Έχω βρεθεί εκεί αποκριές, σε ένα από τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα καρναβάλια στο Πορτ οφ Σπέιν του Τρινιντάντ και Τομπέιγκο, Χριστούγεννα όμως ποτέ.

Η πρόσφατη συνάντηση με την Margaret Monplaisir, CEO της st. Lucia Distillers από την Αγία Λουκία, έφερε λίγο πιο ψηλά αυτήν την ξεχασμένη επιθυμία και απωθημένο. Και πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να αναπολήσει την Καραϊβική, παρά με ένα εξαιρετικό ρούμι ανά χείρας;

Ολα τα reviews γράφουν για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο blending, στην μαεστρική τέχνη της ανάμειξης μεταξύ διαφορετικού τύπου αποσταγμάτων.

Ως πρόταση λοιπόν της εβδομάδας κρατήστε το Chairman’s Reserve Legacy, ένα εξαιρετικό και value for money ρούμι ωρίμασης από την Αγία Λουκία. Μια εμφιάλωση που ξεκίνησε ως περιορισμένης κυκλοφορίας πριν δύο χρόνια, καθώς δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον δημιουργό του brand, Laurie Bernard, το πρόσωπο του οποίου κοσμεί την ετικέτα. Πλέον το Legacy έχει προστεθεί στο βασικό portfolio του brand κι έτσι, το βρίσκετε σε ολοένα περισσότερα σημεία.

Τι μας προσφέρει το Chairman’s Reserve Legacy;

Σχεδόν όλα τα reviews που έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το Chairman’s Reserve Legacy γράφουν για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο blending, στην μαεστρική τέχνη της ανάμειξης μεταξύ διαφορετικού τύπου αποσταγμάτων.

Αποστάγματα μελάσας και ζαχαροκάλαμου, από χάλκινο άμβυκα και αποστακτήρα συνεχούς απόσταξης τύπου Coffey, ανακατεύονται σε διαφορετικές ποσοστώσεις και από διαφορετικών ηλικιών βαρέλια, για να δημιουργήσουν το περίπλοκο τελικό προϊόν Chairman’s Reserve Legacy.

εμφιάλωση που ξεκίνησε ως περιορισμένης κυκλοφορίας πριν δύο χρόνια, καθώς δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στον δημιουργό του brand, Laurie Bernard (φωτογραφία: sprit-co.dk).

Θα σας χαρίσει μερικά νοσταλγικά δευτερόλεπτα ευδαιμονίας με την μεγάλη του επίγευση.

Στη μύτη εμφανίζεται φρουτένια γλυκό και ελαφρώς ανθικό, με ελάχιστα, γλυκά μπαχαρικά. Ψημένος ανανάς και πάσιον φρουτ, φουντούκι, βανίλια και καραμέλα βουτύρου. Στο στόμα ξεπηδά ακόμη πιο περίπλοκο. Τροπικά φρούτα και μυρωδικά, ταμπάκο και τάρτες φρούτων, μοσχοκάρυδο και αστεροειδής γλυκάνισος. Σαφέστατα και δε θα σας λιγώσει στο στόμα, δεν είναι αυτός ο σκοπός του άλλωστε.

Θα σας χαρίσει όμως μερικά νοσταλγικά δευτερόλεπτα ευδαιμονίας με την μεγάλη του επίγευση, θα γλυκάνει λίγο το χειλάκι σας, θα συνοδεύσει τις πιο όμορφες στιγμές σας, αλλά θα δημιουργήσει και νέες, θα συνοδεύσει υπέροχα τα λίγο πιο ήπια πούρα ή/και τα φρουτένια επιδόρπια των γιορτών και σε καμία περίπτωση δε θα σας απογοητεύσει στην τιμή του.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5+1 πιο ταιριαστά βερμούτ για… βασιλικό Negroni.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top