Πασχαλινό τραπέζι με θέα στην Ακρόπολη.

Αν είστε παραδοσιακός τύπος που περιμένει πώς και πώς να κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις του στο γραφείο, να μαζέψει βαλίτσες και να αναχωρήσει από το κλεινόν άστυ τις ημέρες του Πάσχα με προορισμό κάποιο χωριό, τότε δεν έχουμε λόγο να σας το… χαλάσουμε.

Υπάρχουμε, όμως, κι εκείνοι που δεν θέλουν να ακολουθήσουν την πεπατημένη και σίγουρα να μην φτιάξει το αυτοκίνητό μας έναν ακόμη… κρίκο στη μακρά αλυσίδα της ουράς που σχηματίζεται πάντα τέτοιες ημέρες στις εθνικές οδούς. Μας αρέσει η Αθήνα και μας αρέσει ακόμη περισσότερο τις ημέρες των εορτών.

Αν δεν το έχετε παρατηρήσει, ίσως το δοκιμάσετε φέτος. Σαν να γλυκαίνει η πόλη. Να αφήνει κατά μέρος τις κάπως σκληρές όψεις της και να αφουγκράζεται με μεγαλύτερη μειλιχιότητα το εαρινό φως. Μπορεί κι εμείς που μένουμε… κοντά της από απόφαση να αλλάζουμε έστω για λίγο. Να γινόμαστε πιο δεκτικοί, πιο ανοιχτοί σε εκπλήξεις και νέες εικόνες, γεύσεις και απολαύσεις.

Οπότε ιδού το ζητούμενο των πασχαλινών ημερών. Να γευτούμε κάτι φίνο και πρωτότυπο (δίχως να χάνουμε την απαράμιλλη γεύση των κλασικών πασχαλινών πιάτων), για το οποίο δεν χρειάζεται να τρέξουμε απαραίτητα στην εξοχή. Υπάρχει και στο κέντρο της Αθήνας, στην «καρδιά» του Συντάγματος και συγκεκριμένα στο GB Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας έχουν προνοήσει για το αναστάσιμο δείπνο σας.

Αναστάσιμο δείπνο στο GB Roof Garden

Πώς ακριβώς σκέφτεστε το βράδυ της Ανάστασης; Η Αθήνα έχει τόσο ωραίες μικρές εκκλησίες που μπορεί κανείς, μακριά από το πλήθος, να αισθανθεί την κατάνυξη αυτής της τόσο ξεχωριστής ημέρας και στη συνέχεια να ακολουθήσει το έθιμο.

Όμως, Ανάσταση χωρίς μαγειρίτσα δεν γίνεται. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας έχουν προνοήσει και θα σας καλωσορίσουν με παραδοσιακή μαγειρίτσα και εκλεκτά ορεκτικά, τρυφερό μπούτι από αρνάκι στο φούρνο με γιαούρτι και κοτολέτα στα κάρβουνα με μελωμένες πατάτες.

Για επιδόρπιο ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας ετοιμάζει ένα μερακλίδικο ρεβανί Βέροιας με ινδοκάρυδο και κρέμα από μαστίχα Χίου. Το χειροποίητο τσουρέκι και τα κόκκινα πασχαλινά αυγά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από το αναστάσιμο μενού του GB Roof Garden που δένει απόλυτα με την ατμόσφαιρα της βραδιάς.

Τιμή κατ’ άτομο: 95€.

Δείτε το μενού εδώ.

Ο πασχαλινός μπουφές κορυφώνεται με το αρνί και το κοντοσούβλι δια χειρός Αστέριου Κουστούδη.

Αυθεντικό Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι με φόντο την Ακρόπολη

Η πιο χαρούμενη ημέρα για εμάς τους Έλληνες. Το πέρασμα, όπως είναι το νόημα του Πάσχα, έχει τελεστεί. Ο Κύριος, για τους πιστούς, αναστήθηκε και αναλήφθηκε στους ουρανούς. Εμείς, οι θνητοί, όμως, έχουμε το δικαίωμα στη χαρά. Είναι άνοιξη, μην το ξεχνάμε. Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια γιορτινή ημέρα. Αν έχεις και θέα την Ακρόπολη ακόμη καλύτερα.

Δεν θέλει κόπο. Ανεβαίνουμε έως τον 8ο όροφο, εκεί που βρίσκεται στο GB Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και γευόμαστε ένα πασχαλινό τραπέζι που μας μένει αξέχαστο. Η πρώτη έκπληξη: ο χώρος μεταμορφώνεται σε μία παραδοσιακή αυλή στο κέντρο της Αθήνας με πανοραμική θέα στα ιστορικά μνημεία και όλα γύρω να προμηνύουν την άνοιξη που μόλις έχει κάνει την εμφάνισή της.

Η γιορτή ξεκινά με παραδοσιακά εδέσματα και έναν πλούσιο πασχαλινό μπουφέ, δια χειρός Αστέριου Κουστούδη, στον οποίο θα βρεις γευστικά ορεκτικά, μαγειρίτσα, εκλεκτές σαλάτες και πλήθος ζεστών επιλογών της ελληνικής κουζίνας, με αποκορύφωμα τα live carving stations, με αρνί και κοντοσούβλι.

Το γεύμα ολοκληρώνεται με άφθονα φρεσκοκομμένα φρούτα και λαχταριστά επιδόρπια όπως ελληνικά γλυκά, ατομικά παστάκια και ποικιλία από ολόκληρες τούρτες σε διάφορες γεύσεις. Η εορταστική ατμόσφαιρα, το συναρπαστικό φαγητό και το άψογο σέρβις θέτουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σμίξουν συγγενείς και φίλοι και να απολαύσουν ένα αυθεντικό ελληνικό πασχαλινό τραπέζι στην πόλη.

Τιμή κατ’ άτομο: 120€.
Δείτε το μενού εδώ.

Τα σοκολατένια αυγά περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού.

Τα νέα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά που έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος Pastry Chef.

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις κοινωνικές υποχρεώσεις αυτή την ημέρα. Δεν είναι και λίγοι οι φίλοι που θα γιορτάζουν ή που θα θέλουμε να τους επισκεφθούμε για το καλό. Το πρέπον είναι να μην πάμε με άδεια χέρια. Επομένως, στο GB Corner Gifts&Flavors θα βρούμε πασχαλινές συνθέσεις δώρων και δωροεπιταγές για τα αγαπημένα μας πρόσωπα καθώς και χειροποίητες λαμπάδες, είδη σπιτιού, ένδυσης, αξεσουάρ και ιδιαίτερα έργα τέχνης.

Τέλος, τα νέα εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά που έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος Pastry Chef του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Κούφας θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους και είναι διαθέσιμα σε απίθανες γεύσεις. Περιέχουν σοκολάτα γάλακτος Valrhona και εσωτερικά κρύβουν μια πλούσια στρώση πραλίνας φουντουκιού με gianduja, καραμελωμένα φουντούκια, ανθό αλατιού και καραμέλα βουτύρου. Για τους λάτρεις της πικρής σοκολάτας υπάρχει και η εκδοχή με bitter Valrhona 70% κακάο και στρώση από πραλίνα αμυγδάλου με καραμελωμένα rice pops. Θα τα παραλάβετε μέσα στο πολυτελές Easter egg box του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

 

Περισσότερα στo online shop

 

//GB ROOF GARDEN RESTAURANT: 8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 210 3330766
GB CORNER GIFTS & FLAVORS: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 11:00 έως τις 19:00, Πληροφορίες στο +30 210 3330850. 

 

Διαβάστε ακόμα: Il Giardino Segreto. Νέο ιταλικό μενού στο Atrium του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top