Τα «Crus» του καφέ: El Quizarra, Jardin de Aromas

Ο barista επιλέγει τους κόκκους που θα δώσουν υπεραξία στον εσπρέσο σας.

 
IMK32951

«Εξαιρετική φινέτσα, λαμπρή παρουσία και πολύ μακριά, λεμονάτη, επίγευση». Ο Σίμος απολαμβάνει την κάθε γουλιά.

Ο σπουδαίος καφές είναι συνδεδεμένος με το υψηλό υψόμετρο. Όμως το κτήμα El Quizarra αποδεικνύει ότι έργα τέχνης μπορεί και να ζωγραφιστούν ακόμα και στις «πεδιάδες» των… 1370 μέτρων! Τα χρώματα, οι κλασικές ποικιλίες της Costa Rica Catuai και Caturra, ενώ καμβάς τα γεμάτα με λάβα ηφαιστειογενή εδάφη της Carrizal de Alajueta.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει δράση η παθιασμένη με τον καφέ ελβετική οικογένεια των Zbinden που λειτουργεί τη φάρμα και τον μύλο Jardin de Aromas από το 1991.

Τι γίνεται όμως όταν ένας Ελβετός παθιάζεται με τον καφέ; Απλώς φροντίζει για την χειρουργική καθαριότητα των πάντων, την αυστηρή διαλογή, την απόλυτη ακρίβεια στο πλύσιμο και το στέγνωμα των κόκκων και την τετράμηνη ωρίμανσή τους έτσι ώστε τα έλαια να «κάνουν παιχνίδι».

«Η γεύση του θα ξενίσει έναν αρχάριο στους καφέδες υψηλής ποιότητας, αφού το σώμα του είναι ελαφρύ και η οξύτητα τόσο μεγάλη που θυμίζει φρέσκο Ασύρτικο από την Σαντορίνη!»

Το αποτέλεσμα είναι 400 μόλις σακιά ενός υπέροχου καφέ, που είναι γεμάτος με έντονα αρώματα φουντουκιού, καραμέλας, πικάντικων μπαχαρικών, σοκολάτας γάλακτος και λουλουδιών.

Η γεύση του σίγουρα θα ξενίσει έναν αρχάριο στους καφέδες υψηλής ποιότητας, αφού το σώμα του είναι ελαφρύ και η οξύτητα τόσο μεγάλη που θυμίζει φρέσκο Ασύρτικο από την Σαντορίνη! Ένας πεπειραμένος όμως στους specialty coffees θα εκτιμήσει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, αφού προσδίδουν σε κάθε γουλιά εξαιρετική φινέτσα, λαμπρή παρουσία και πολύ μακριά, λεμονάτη, επίγευση.

Quizarra.11.L

Oι κλασικές ποικιλίες της Costa Rica Catuai και Caturra, φυτρώνουν στα γεμάτα με λάβα ηφαιστειογενή εδάφη της Carrizal de Alajueta.

Αν θέλετε, πάντως, μπορείτε να «κλέψετε» λίγη από την λαμπρότητα του El Quizarra, παρασκευάζοντας τον καφέ αμέσως αφού ανάψει η ένδειξη του θερμοστάτη της μηχανής σας και όχι μερικά δευτερόλεπτα αργότερα. Έτσι το νερό θα περάσει από τον καφέ σε χαμηλότερη θερμοκρασία και θα «σβήσει μερικές λάμπες» από την φωτεινότητα και τον όξινο τσαμπουκά του.

Όπως πάντως και αν τον προτιμάτε, ο Jardin de Aromas θα προσφέρει έναν μοναδικό κήπο αρωμάτων στους τυχερούς που θα προλάβουν να βάλουν αυτό το περιορισμένης παραγωγής διαμάντι από την Costa Rica στο ποτήρι τους.

Τιμή: 7,57€/ 250γρ., Taf (τηλ. 210 6218172).

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close