«Δημιούργησα το ''Elements'' με το σκεπτικό ότι τα cocktails που έχουν διάρκεια στο χρόνο διαθέτουν απλότητα και ισορροπία», λέει ο Στέλιος Παπαδόπουλος.

«Δημιούργησα το ”Elements” με το σκεπτικό ότι τα cocktails που έχουν διάρκεια στο χρόνο διαθέτουν απλότητα και ισορροπία», λέει ο Στέλιος Παπαδόπουλος. Φωτογραφία: Papadakis Press

Υλικά
50ml Bacardi Superior
10ml σιρόπι πικραμύγδαλο
40ml φρέσκο χυμό ροζ γκρέιπφρουτ
20ml φρέσκο χυμό λάιμ
20ml σιρόπι ζάχαρης 1/1 (ζάχαρη/νερό)
4-5 φρέσκα φύλλα βασιλικού

Η συνέχεια ‒με ευτυχές αποτέλεσμα, ευχόμαστε‒ για τον Στέλιο Παπαδόπουλο στο μεγάλο τελικό του Μαΐου στη Μόσχα.

Η συνέχεια ‒με ευτυχές αποτέλεσμα, ευχόμαστε‒ για τον Στέλιο Παπαδόπουλο στο μεγάλο τελικό του Μαΐου στη Μόσχα.

Για τη γαρνιτούρα
2 σπρέι Angostura aromatic bitters
1 φύλλο βασιλικού

Εκτέλεση
-Ανακινούμε όλα τα υλικά σε shaker και διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι coupette.
-Γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού και με τα δυο σπρέι Angostura aromatic bitters.

Η έμπνευση: «Η πρώτη μου σκέψη, φιλοδοξώντας να δημιουργήσω κάτι πολύπλοκο και δύσκολο, ήταν να χρησιμοποιήσω τα πιο ασυνήθιστα υλικά», λέει ο Στέλιος Παπαδόπουλος. «Στην πορεία, ωστόσο, συνειδητοποίησα ότι τα cocktails που έχουν διάρκεια στο χρόνο διαθέτουν απλότητα και ισορροπία. Έτσι, αποφάσισα να διαλέξω ένα φρούτο, ένα βότανο και έναν ξηρό καρπό και να δημιουργήσω ανάμεσά τους έναν δεσμό τόσο ισχυρό ώστε να μπορέσω να τα παντρέψω με ένα τόσο ιστορικό ρούμι και το cocktail που θα προκύψει να αντέξει στο χρόνο».

//Ο Έλληνας Finalist Bartender για το «Bacardi Global Cocktail Challenge 2014», Στέλιος Παπαδόπουλος, είναι ο Bar Manager του μεξικάνικου bar-restaurant «Amigos», Κύπρου 65Α Γλυφάδα, τηλ. 210 8983167.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top