Ελληνικό και 100% φυσικό

Ο Nomad Chef εκθειάζει τον φυσικό χυμό «Το ελληνικό Ρόδι» του ΑΣΟΠ Δράμας και φτιάχνει με αυτόν «ένα υπέροχο σιρόπι» για έξτρα νοστιμιά στα φαγητά και τα γλυκά μας.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8395

Βασικός τομέας δραστηριότητας του ΑΣΟΠ Δράμας είναι η καθετοποιημένη καλλιέργεια της Ροδιάς.

To ρόδι δεν είναι μόνο το φρούτο της καλοτυχίας αλλά (συν Αθηνά…) και δυνατό αντιοξειδωτικό. Μου αρέσει πολύ ο χυμός του και ειδικά αυτός του ΑΣΟΠ Δράμας (βασικός τομέας δραστηριότητας του ΑΣΟΠ είναι η καθετοποιημένη καλλιέργεια της Ροδιάς), που είναι 100% φυσικός. Τον βράζω (250 ml) για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με 100 γρ. καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού, στο τέλος προσθέτω 3 κουταλιές σούπας ούζο και φτιάχνω ένα υπέροχο σιρόπι. Γαρνίρω με αυτό κέικ, τούρτες, ξεροτήγανα, παγωτό, ακόμα και γιαούρτι! Δοκιμάστε τον επίσης σε μαρινάδες, αντί για χυμό πορτοκαλιού, και σε σάλτσες για κοτόπουλο ή χοιρινό.

www.e-rodi.gr

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close