Νέα Υόρκη; Όχι, Καβάλα! Ένα νέο μπαρ – εστιατόριο ανεβάζει τον πήχη του ντιζάιν στην ανατολική Μακεδονία

Το γραφείο Urban Soul Project βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό του Epicure στην Καβάλα, ενός νέου bar restaurant που συνδυάζει το κλασικό βιεννέζικο στυλ με την pop κουλτούρα και είναι αφιερωμένο στην απόλαυση.

 

Το γραφείο Urban Soul Project ανέλαβε να σχεδιάσει το Epicure bar restaurant στην Καβάλα, έχοντας ως στόχο να εικονοποιήσει την απόλαυση.

«Epicure: έννοια που ταυτίστηκε μέσα στους αιώνες με την αναζήτηση της ηδονής και της απόλαυσης, ειδικά του καλού φαγητού και της άνεσης». Αυτή την γρήγορη επεξήγηση θα βρεις στο διαδίκτυο αν αποφασίσεις να ψάξεις τον ορισμό της λέξης epicure.

Μια εξήγηση υπέρ αρκετή που αποτέλεσε και την ιδέα στην οποία βασίστηκε το γραφείο Urban Soul Project όταν ανέλαβε να σχεδιάσει το Epicure bar restaurant στην Καβάλα – μια ιδέα που είχε ως στόχο να εικονοποιήσει την απόλαυση.

Το Epicure αποτελεί μια σύγχρονη ανάμειξη του κλασικού βιεννέζικου στυλ με πολύχρωμα pop και μοντέρνα στοιχεία.

Σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Μακεδονικής πόλης, στην παραλία της Καβάλας, το Epicure αποτελεί μια σύγχρονη ανάμειξη του κλασικού βιεννέζικου στυλ με πολύχρωμα pop και μοντέρνα στοιχεία και χαρακτηριστικές καμάρες στα κουφώματα και τις κατασκευές του καταστήματος, εμπνευσμένες από το ορόσημο της πόλης, το ρωμαϊκο υδραγωγείο της.

Στο εσωτερικό χώρα, υλικά όπως το ξύλο καρυδιάς, το βελούδο σε αποχρώσεις του κυπαρισσί και του πορφυρού, οι χρυσές αποχρώσεις στις μεταλλικές κατασκευές, το μάρμαρο και οι ταπετσαρίες με φυτικές παραστάσεις, δίνουν την απαραίτητη ένταση σε ένα περιβάλλον σχεδιασμένο να αποτελεί ένα σύγχρονο τόπο εστίασης και απόλαυσης.

Το μεγάλο μπαρ στο ισόγειο του μαγαζιού είναι το σήμα κατατεθέν του Epicure.

Την παλέτα των υλικών συμπληρώνουν η τεχνοτροπία στους τοίχους σε ροζ απόχρωση, οι ανθρακί μεταλλικές κατασκευές και η ψάθα σε λεπτομέρειες των επίπλων. Η οροφή διακοσμείται με γύψινες κορνίζες με φυτικά μοτίβα, ενώ το δάπεδο καλύπτεται με χειροποίητο λευκόφοντο μωσαϊκό.

Το Epicure διαθέτει ισόγειο με μεγάλο μπαρ και ανοικτή κουζίνα σε άμεση επαφή με το κοινό. Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα – το ένα αποτελεί την ανοικτή κουζίνα, τα τρία αφορούν το μακρόστενο μπαρ και το καθιστικό, ενώ το τέταρτο το κλιμακοστάσιο του παταριού. Στο πατάρι υπάρχει, επίσης, καθιστικό με θέα τη θάλασσα και βοηθητικοί χώροι.

Βέβαια μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και στον εξωτερικό χώρο – ένας χώρος με άμεση θέα προς τη θάλασσα, ενώ το κεντρικό του στοιχείο είναι μια ελιά, γύρω από την οποία διατάσσονται καναπέδες και τραπεζοκαθίσματα.

Το Epicure χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα – το ένα αποτελεί την ανοικτή κουζίνα, τα τρία αφορούν το μακρόστενο μπαρ και το καθιστικό, ενώ το τέταρτο το κλιμακοστάσιο του παταριού.

[Photos © Kimberley Powell]
⇒ Για περισσότερα επισκεφθείτε το archisearch.gr.

 

Διαβάστε ακόμα: House in Volax, ένα (μοναδικό) σπίτι μέσα στους βράχους της Τήνου

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close