Δια χειρός των Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή και Τάκη Σολδάτου.

Δια χειρός των Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή και Τάκη Σολδάτου. Στην κάβα KYLIX

Αν κανείς δώσει την λέξη Escapade στα λεξικά θα βρεθεί μπροστά σε μεταφράσεις όπως «περιπέτεια» ή «τρέλα». Η απόπειρα των Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή και Τάκη Σολδάτου φαίνεται ότι εμπεριέχει και τα δυο, αφού από την σιγουριά της Επανομής, του Παγγαίου και την Σουηδίας, αντίστοιχα, βρέθηκαν να σνιφάρουν τον ωκεάνιο αέρα του Δυτικού Ακρωτηρίου· και να αποδεικνύουν ότι οι ικανοί Έλληνες μπορούν να σκοράρουν –και μάλιστα με μεγαλύτερη επιτυχία!–, εκτός από τα ποδοσφαιρικά, και στα οινικά δίχτυα της Νοτίου Αφρικής.

Έχοντας σαν βάση το μυθικό Stellenbosch αλλά επιλέγοντας σταφύλια από τα καλύτερα αμπελοτόπια της χώρας μας, προσφέρουν –με τη γνώριμή τους προσήλωση στην ποιότητα– μια εξαιρετική γκάμα που με το καλημέρα κέρδισε αξιόλογες διακρίσεις και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εξέχουσα θέση ανάμεσα στα κρασιά του οινοποιείου – αφού προέρχεται από την «εθνική» ποικιλία της χώρας– κατέχει το Pinotage, το οποίο απολαμβάνει όλες τις φροντίδες των χαρισματικών οινοποιών, όπως τον χειρωνακτικό τρύγο, την πρωινή συλλογή και την 12μηνη παραμονή σε πρωτοκλασάτη γαλλική δρυ.

Το αποτέλεσμα είναι σαρκώδες και γλυκόπιοτο, γεμάτο από ώριμο μαύρο φρούτο που καρυκεύεται πικάντικα από κάρυ, κουρκουμά και άλλα ανατολίτικα μπαχάρια. Οι μαλακές του τανίνες και το πλούσιο άρωμά του το καθιστούν ιδανικό σύντροφο για πιάτα κυνηγιού ή σιγοβρασμένα βοδινά, δεν θα πει όμως όχι και στην χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, ιδιαίτερα μάλιστα αν τα γλυκά υλικά κυριαρχούν.

 

Διάθεση: Kylix, Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242217, Τιμή 23,20€.

 

Ο Σίμος Γεωργόπουλος είναι «οινογράφος» και γευσιγνώστης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top