Tα τραπέζια για το πασχαλινό τραπέζι έχουν στηθεί και μας περιμένουν.

Πάσχα στο χωριό δεν λέμε; Σωστά το λέμε, καθώς είναι μια από τις στέρεες παραδόσεις που πολύ δύσκολα εμείς οι Έλληνες θα εγκαταλείψουμε. Είναι η πιο σημαντική γιορτή για τους Ορθόδοξους. Παράλληλα, όμως, είναι και ένα πέρασμα (όπως ακριβώς σημαίνει και η λέξη «Πάσχα») προς την άνοιξη και την αναγέννηση της φύσης. Είναι η καλύτερη στιγμή για να ενωθεί η οικογένεια, να επισκεφθούμε τα πατρώα εδάφη, να συναντήσουμε τους γηραιότερους της φαμίλιας, να βρεθούμε κάπου μακριά από τη βουή της πόλης και τις ασχολίες του γραφείου.

Τί γίνεται όμως αν δεν μπορούμε να φύγουμε από την Αθήνα; Η εξαίρεση μπορεί να κρύβει εκπλήξεις και ομορφιές που δεν έχουμε φανταστεί ως τώρα. Μήπως να λέγαμε καλύτερα «Πάσχα στη θάλασσα»; Ένα όνειρο στο κύμα που έγραφε και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει, το διαμέρισμα θα μας φαίνεται λίγο για να μας κρατήσει μέσα. Θα θέλουμε ανοιχτό ορίζοντα, να αντικρίζει το βλέμμα μας το γαλάζιο της θάλασσας.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι πολύ κοντά μας για να μην την εξετάζουμε ως μια σοβαρή περίπτωση να περάσουμε ένα εναλλακτικό, εννοείται ελληνικό, και σαφώς χαρούμενο Πάσχα. Παίρνουμε την οικογένεια, θέτουμε στο φουλ τη θετική μας διάθεση και κλείνουμε τραπέζια στο Four Seasons: Τυχαία νομίζετε φέρει το όνομα αυτό; Ναι, είναι και τις τέσσερις εποχές στη διάθεσή μας.

Στο lobby του Nafsika θα λειτουργεί ένα πασχαλινό pop up κατάστημα για να αγοράσετε λαχταριστά σοκολατένια αυγά και αφράτα τσουρέκια.

H θάλασσα είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο Four Seasons Astir Palace.

Καταρχάς, είναι βέβαιο πως θα ξενοιάσετε με τα παιδιά: Στο Kids Club του ξενοδοχείου, οι μικροί επισκέπτες, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια σειρά από διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως ψήσιμο πασχαλινών μπισκότων, face painting, κυνήγι σοκολατένιων αυγών, ζωγραφική, χειροτεχνίες, βάψιμο και διακόσμηση πασχαλινών αυγών.

Παράλληλα, όλη την περίοδο πριν από το Πάσχα καθώς και τη Μεγάλη Εβδομάδα στο lobby του Nafsika θα λειτουργεί ένα πασχαλινό pop up κατάστημα για να αγοράσετε λαχταριστά σοκολατένια αυγά και αφράτα τσουρέκια που έχουν επιμεληθεί οι pastry chef του ξενοδοχείου.

Το Four Seasons ετοιμάζεται να γιορτάσει τόσο το Καθολικό όσο και το Ορθόδοξο Πάσχα σε δύο υπέροχα Σαββατοκύριακα τον Απρίλιο. Μπορούμε να συγκεντρωθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα για ένα κομψό ιταλικό δείπνο στο Mercato ή να επιλέξουμε ένα αυθεντικό ελληνικό πασχαλινό γεύμα στην Taverna 37.

Η φωτιά ανάβει δίπλα στο νερό της πισίνας.

Πασχαλινό δείπνο με ιταλική αίσθηση στο Mercato

Υπάρχουν οι πατροπαράδοτοι, αλλά υπάρχουν και οι νεωτεριστές που θέλουν να σπάνε τις παραδόσεις. Το μενού του Πάσχα είναι δεδομένο για τους περισσοτέρους από εμάς. Για κάποιους άλλους, όμως, ο πειραματισμός με κάτι διαφορετικό είναι πάντα μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική.

Ο γεννημένος στη Σικελία επικεφαλής σεφ Sergio Favata δημιούργησε ένα πλούσιο μενού για το Σάββατο του Πάσχα.

Οπως και να έχει, μπορούμε να απολαύσουμε ένα πλούσιο ιταλικό δείπνο στο Mercato, την εκλεπτυσμένη τρατορία του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, το Σάββατο 16 Απριλίου. Ο γεννημένος στη Σικελία επικεφαλής σεφ Sergio Favata δημιούργησε ένα πλούσιο μενού για το Μεγάλο Σάββατο, του οποίου το αποκορύφωμα θα είναι το αρνί ιταλικού στυλ και μια πληθώρα ανοιξιάτικων λαχανικών και τοπικών εδεσμάτων.

Ψάρια, χόρτα, θαλασσινές γεύσεις. Η πρώτη ύλη στην Taverna 37 είναι θαυμαστή.

Αυθεντικό ελληνικό πασχαλινό γεύμα στην Taverna 37

Το Four Seasons Astir Palace προτείνει ένα αυθεντικό ελληνικό γεύμα την Κυριακή του Πάσχα, στις 24 Απριλίου στην Taverna 37, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα. Ο σεφ Θοδωρής Καρίνος δημιούργησε ένα πλούσιο εορταστικό μενού που περιλαμβάνει εκλεκτά παραδοσιακά ορεκτικά όπως τζατζίκι, ντολμαδάκια και μελιτζανοσαλάτα. Δεν λείπουν φυσικά τα κλασικά πασχαλινά αγαπημένα, όπως το τρυφερό αρνάκι στη σούβλα, το κοκορέτσι και οι τραγανές πατάτες φούρνου με γραβιέρα. Σε αυτό το ξεχωριστό -οικογενειακού στυλ- μενού της ταβέρνας του Αστέρα, φιγουράρουν επίσης το κριθαρότο με αστακό και φρέσκα μυρωδικά, καθώς και το χοιρινό κοντοσούβλι με ψητά λαχανικά.

Ο σεφ Θοδωρής Καρίνος δημιούργησε ένα πλούσιο εορταστικό μενού.

Από την Taverna 37 δεν θα λείπουν το τρυφερό αρνάκι στη σούβλα, το κοκορέτσι και οι τραγανές πατάτες φούρνου με γραβιέρα.

Ολοκληρώστε γλυκά το πλούσιο πασχαλινό γεύμα σας με τον σπιτικό μπακλαβά με φιστίκι και το δελεαστικό εκμέκ καταΐφι με καρύδι και κανέλα. Εννοείται πως έτσι θα απολαύσουμε την παραθαλάσσια ατμόσφαιρα, θα τσουγκρίσουμε τα κόκκινα αυγά  για καλή τύχη και θα διασκεδάσουμε με live ελληνική μουσική.

Ανακαλύψτε το μενού εδώ.

 

// Για να κάνετε κράτηση στα εστιατόρια, καλέστε στο +30 210 890 1000 ή στείλτε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: Taverna 37 στο Four Seasons – Astir Palace. Η πιο γκουρμέ ταβέρνα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top