«Etien Pizza Bar»: άρωμα ναπολιτάνικης πίτσας στο Ν. Ψυχικό

Πίτσα με λούζα και βολάκι Τήνου ή με καραμελωμένο λεμόνι και μέλι; O Ετιέν Τοπαλιάν μάς παρουσιάζει την pizza αλλιώς. Η Γεωργία Δρακάκη τις δοκίμασε και γράφει την γνώμη της.

 

Eτοιμη για κατανάλωση.

Δαγκώνοντας το σοβαρό ζυμάρι του Etien και επιτρέποντας στον ουρανίσκο σου να σταθεί λίγο στην βαθιά νοστιμιά των αυθεντικών ιταλικών τυριών και αλλαντικών, μεταφέρεσαι από το Νέο Ψυχικό, σε κάποιο καντούνι της Νάπολης. Για να συμβεί αυτό, όμως, δεν θα χρειαστεί να κάνεις κάποια κράτηση ή να αγχωθείς για την περιβολή σου: περπατώντας στον δρόμο για το γραφείο ή κάνοντας απλώς περαντζάδα στα μαγαζιά, οι μυρωδιές από τον ξυλόφουρνο θα σε κάνουν να σταματήσεις αυθόρμητα για μερικές δαγκωματιές.

Η καλή πίτσα είναι πάντοτε καλός λόγος για μια στάση, στο συγκεκριμένο μαγαζί, όμως, όλα παίζουν ρόλο: το dusty pink χρώμα των σεπαρέ, ο μακρόστενος, ζεστός χώρος που σε κάνει να νιώθεις καλεσμένος ενός σπιτιού που μαγειρεύει για φίλους, ακόμα και τα design φωτιστικά, προσδίδουν άποψη και στιλ σε ένα απρογραμμάτιστο πλην απολαυστικό μεσημεριανό ή δείπνο, με το ταίρι ή την παρέα σου.

Λαχταριστή, με μπρεζάολα και ρόκα.

Αυτό το spot ανήκει στον «παλιό γνώριμο» των Αθηναίων, τον Ετιέν Τοπαλιάν. Μετά τις συνδημιουργίες του στο μπιστρό Papillon, στο bar-restaurant Harites και στο 40Forty στον Αστέρα, ο δραστήριος επιχειρηματίας άνοιξε στον Βορρά της Αθήνας (τον οποίο ανέκαθεν αγαπούσε) ένα ολόδικό του μαγαζί, κοντά στον πυρήνα της άποψής του για τις comfort νοστιμιές.

Ορισμένα toppings δεν ψήνονται παρά ελάχιστα λεπτά, για να μην χάσουν ουσία και γεύση.

 Στο EtienPizzaBar, η τεχνική καθοδήγηση για την παρασκευή της ζύμης βρίσκεται στα χέρια ενός από τους γνώστες του είδους, του Σπύρου Δημόπουλου. Για το ζυμάρι χρησιμοποιείται αλεύρι από πετρόμυλο από τη Βόρειο Ιταλία. Το αλεύρι αυτό είναι το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, αλλά ταυτόχρονα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.

Μόλις βγήκε από τον φούρνο.

Το πρώτο μυστικό για την διακριτή γεύση, αλλά και την υψηλή θρεπτικότητα του ζυμαριού στο Etien σχετίζεται με τις διαφορετικές ποικιλίες σίτου και στην εισαγωγή τους στον πετρόμυλο: οι πέτρες, με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης, συνθλίβουν ολόκληρο τον καρπό, δίνοντας αλεύρι ολικής άλεσης, πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, σίδηρο και φυτικές ίνες, αλλά και πολύ γευστικό.

Ρόδινος πειρασμός.

Το δεύτερο μυστικό βρίσκεται στην σωστή ξεκούραση του ζυμαριού και στο ότι, εδώ, το προζύμι αντικαθιστά την μαγιά. Η εικοσιτετράωρη ωρίμανση της ζύμης χαρίζει στην πίτσα υφή και νοστιμάδα. Τα toppings συνδυάζονται με τριάντα διαφορετικούς τρόπους, δημιουργικά και, ενίοτε, πρωτότυπα. Ορισμένα εξ αυτών δεν ψήνονται παρά ελάχιστα λεπτά, για να μην χάσουν ουσία και γεύση- τα τυριά, όμως, πάνω στην πίτσα που θα επιλέξεις θα είναι αρκούντως ροδισμένα ώστε να κάνουν το κάθε κομμάτι λαχταριστό και στο μάτι.

Μην παραλείψετε την κλασική house εκδοχή της SanDaniele&Rucola.

Μην παραλείψετε την κλασική house εκδοχή της SanDaniele & Rucola, με σάλτσα ντομάτας S. Marzano, μοτσαρέλα, prosciutto San Daniele, ρόκα, παρμεζάνα και τοματίνια. H gourmet πίτσα Speck&Brie με μοτσαρέλα, brie, καραμελωμένο λεμόνι και μέλι συναγωνίζεται σε αρώματα και χάρη την κομψή εγχώρια Mattogiani με μοτσαρέλα, τυρί burrata, λούζα και βολάκι Τήνου.

Στο EtienPizzaBar, η τεχνική καθοδήγηση για την παρασκευή της ζύμης βρίσκεται στα έμπειρα χέρια ενός από τους μετρ του είδους, του Σπύρου Δημόπουλου.

 

//Etien Pizza Bar, Διονυσίου Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6777783

 

Διαβάστε ακόμα: «Stories Urban Bistronomy» – roof-top ιστορίες στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close