Ο Luca Piscazzi από αυτό το καλοκαίρι ενώνει τις δυνάμεις του με το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Για τον σεφ Luca Piscazzi θα μπορούσε να γραφτεί ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο της ζωής των σεφ με υπότιτλο «Πώς ένα εννιάχρονο παιδί αγάπησε τη μαγειρική από τη γιαγιά του και έφτασε να έχει δύο αστέρια Michelin».

Μέσα σε λίγες λέξεις αυτός είναι ο Luca Piscazzi. Iταλιάνος βέρος που ξεκίνησε την καριέρα του σε ένα μικρό ιταλικό ρεστοράν στο Λονδίνο για να οδηγηθεί στα τριάστερο La Pergola στη Ρώμη, στο διάστερο Amber στο Χονγκ Κονγκ, στο Four Seasons στο Πεκίνο και, τελικά, να γίνει ο Lead Chef της Anne-Sophie Pic (ίσως η πιο φημισμένη γυναίκα σεφ, που κρατάει σήμερα οκτώ αστέρια Michelin για τα πέντε εστιατόρια της).

Και τώρα, ήρθε η ώρα να τον έχουμε στα μέρη μας για λογαριασμό του Four Seasons Astir Palace. Θα είναι ο γαστρονομικός γάμος του καλοκαιριού; Θέτει σίγουρα σοβαρή υποψηφιότητα.

Οι δημιουργίες του θα έχουν έντονο το άρωμα και το χρώμα της Ιταλίας.

Αυτό που αναμένεται να φέρει στις αποσκευές του είναι όχι μόνο το αναντίρρητο ταλέντο του αλλά και την όρεξή του για πειραματισμούς στο Four Seasons Athens αυτό το καλοκαίρι. Η παρουσία του στο ξενοδοχείο αναμένεται όχι μόνο να ανεβάσει το γαστρονομικό πήχη στο Four Seasons Athens, αλλά να κάνει το γαστρονομικό τοπίο στην Ελλάδα ακόμη πιο ενδιαφέρον.

«Στην Ελλάδα αισθάνομαι σα να επιστρέφω στο σπίτι μου. Με εμπνέουν το μεσογειακό κλίμα, τα φρέσκα υλικά, η θάλασσα και όλα όσα έχει να προσφέρει».

Βοηθώντας την ιταλίδα γιαγιά του να φτιάξει ντελικάτα κανελόνια ως παιδί, το πάθος του Luca για τη μαγειρική σφυρηλατήθηκε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζει δυνατό μέχρι σήμερα. Τι τον ώθησε να κάνει τη μετάβαση από το φημισμένο Michelin-άτο εστιατόριο La Dame de Pic δύο αστέρων του Λονδίνου, στην Αθήνα; Ο Ιταλός chef ισχυρίζεται ότι οι μακρινές ελληνικές ρίζες της οικογένειάς του μπορεί να έχουν σχέση με αυτό.

Δροσιστικές σαλάτες και ευφάνταστα risotti.

Και τα αισθήματα φαίνεται να είναι αμοιβαία. Ο ενθουσιασμός του chef Luca για την Ελλάδα ενισχύεται από τον αναβρασμό που επικρατεί στις κουζίνες του Four Seasons Athens. «Στην Ελλάδα αισθάνομαι σα να επιστρέφω στο σπίτι μου. Το μεσογειακό κλίμα, τα φρέσκα υλικά, η θάλασσα και όλα όσα έχει να προσφέρει, καθιστούν την Ελλάδα ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος για να διευθύνω ένα εστιατόριο», συμπληρώνει.

Πρώτη στη λίστα του Luca στο Four Seasons, η ιταλική trattoria Mercato, όπου ελπίζει να «δημιουργήσει πιάτα εμπνευσμένα από τις μεσογειακές ρίζες και αναμνήσεις του. Η θάλασσα, το δάσος, τα βουνά. Όταν σκέφτομαι την Ελλάδα, σκέφτομαι μπλε ουρανό, τις αποχρώσεις του νερού, πολύχρωμα ηλιοβασιλέματα, βότσαλα, κοχύλια, βότανα. Ελπίζω να τα μεταφράσω όλα αυτά σε πιάτα».

Ψάρι ή κρέας με τη γνώση της παράδοσης, αλλά και τις τεχνικές ενός σεφ με δύο αστέρια Michelin.

Τι διεγείρει το πάθος του στην κουζίνα; «Κινητήρια δύναμη είναι οι επισκέπτες που εμπιστεύονται το εστιατόριό μου και μοιράζονται τα εποικοδομητικά σχόλια τους. Αλλά κυρίως οι νέοι chef και συνάδελφοί μου δίνουν το κίνητρό να συνεχίσω, να τους δείξω ότι είναι δυνατόν να πετύχουν τα όνειρά τους σε αυτή τη σκληρή βιομηχανία, μεταδίδοντας το πάθος και την αγάπη μου για το φαγητό».

 

Διαβάστε ακόμα: «BeefBar Athens» – με τη σφραγίδα του Ricardo Giraudi στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top