Με προνομιακή θέα στον Παρθενώνα…

Το σκηνικό είναι εντυπωσιακό: από την μια η Ακρόπολη με τον καινούργιο της λευκό, ψυχρό φωτισμό να στέκει αγέρωχη, και από την άλλη το γεμάτο φεγγάρι με το κιτρινωπό του χρώμα να λούζει τον Υμηττό. Γύρω, τα ανακαινισμένα κτίρια της Ερμού. Και στο βάθος, τα πολύχρωμα φώτα της πόλης που οδηγούν μέχρι το λιμάνι του Πειραιά.

Μια πανοραμική κυριολεκτικά θέα που όσες φωτογραφίες και να τραβήξει κανείς δεν αποτυπώνεται η αίσθηση «φτερουγίσματος» που σου προκαλεί. Και όλα αυτά από μια ταράτσα. Την ταράτσα του Míra Μe Athens, του καινούργιου ομώνυμου μπουτίκ ξενοδοχείου που βρίσκεται χαμηλά στην Ερμού, λίγο πριν το Θησείο. Σε μια κομψή αλλά και όσο πρέπει «φευγάτη» πλευρά της Αθήνας, που γοητεύει.

…Αλλά και στον ναό του Ηφαίστου.

Εκεί βρεθήκαμε πριν λίγες ημέρες για να απολαύσουμε την πιο γενναιόδωρη πανσέληνο του καλοκαιριού. Η ατμοσφαιρική είσοδος βρίσκεται χαμηλά επί της Ερμού, και με λίγη αφηρημάδα μπορείς εύκολα να την προσπεράσεις και να βρεθείς  στην πλατεία Ασωμάτων, δίπλα στις γραμμές του τραίνου. Η σιδερένια αθηναϊκή πόρτα σε οδηγεί στην παλιά ξύλινη σκάλα που ανεβαίνει στην οροφή, αλλά βεβαίως μπορείς να επιλέξεις την διπλανή  κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου, και να ανέβεις με το στιλάτο, γυάλινο ασανσέρ.

Ένα εκλεκτό μα φιλικό εστιατόριο, σε ένα αστικό κτίριο του 1925 που ξαναζεί ως boutique ξενοδοχείο.

Η ξεχωριστή είσοδος του boutique ξενοδοχείου Mira Me που οδηγεί στην ταράτσα.

Φανταστείτε το κτίριο αυτό έναν αιώνα πριν, όταν φιλοξενούσε μια αρχοντική αθηναϊκή κατοικία, με το εμπορικό της κατάστημα στο ισόγειο. Η ιδέα ήταν να αναβιώσει ως ένα αστικό boutique ξενοδοχείο με ένα εκλεκτό μα χαλαρό εστιατόριο για φιλοξενούμενους και επισκέπτες. Ένα νέο τοπόσημο που να εκφράζει τον αυθεντικό χαρακτήρα της μοναδικής αυτής γειτονιάς και να γεφυρώνει την αστική παράδοση με το μοντέρνο, κοσμοπολίτικο πνεύμα.

Το εγχείρημα ήταν πρόκληση για τον Γιάννη Ζαχαράκη της a+ architects που ανέλαβε να φέρει το έργο εις πέρας τόσο αρχιτεκτονικά όσο και διακοσμητικά. Τα δωμάτια, μόλις επτά στον αριθμό, μοιράζονται στους δύο ορόφους του κτίσματος, στο ισόγειο βρίσκεται η ρεσεψιόν και το all-day bistrot, ενώ στo rooftop δημιουργήθηκε το εστιατόριο με την ανεπανάληπτη θέα.

Φιλέτο τόνου με καρπούζι και μους αβοκάντο. Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι.

Αξίζει την προσοχή σας η εκφραστική καλοκαιρινή σαλάτα στην οποία το καρπούζι συνυπάρχει με κίτρινες ντομάτες, κόκκινο και κίτρινο παντζάρι.

Míra me σημαίνει «κοίτα με» στα Ισπανικά αλλά μόλις βρεθείς στην κορυφή του ιστορικού κτιρίου, το βλέμμα σου μαγνητίζει το φωτισμένο ταμπλό βιβάν της Αθήνας ολόγυρα. Αξίζει να επισκεφτείτε το μπαρ του rooftop έστω για ένα απεριτίφ -ένα Athenian Spritz- την ώρα που η πολιτεία βάφεται «μενεξεδένια», όπως θα έγραφε και ο γνωστός λογοτέχνης Άγγελος Τερζάκης.

Εάν θέλετε να καθίσετε για φαγητό, φροντίστε να κάνετε κράτηση μερικές ημέρες νωρίτερα. Το πλέον προνομιακό τραπέζι είναι εκείνο που βρίσκεται στην ανατολική γωνία της ταράτσας, προς τον Υμηττό. Νομίζεις ότι κάθεσαι στην πλώρη ενός καραβιού, και σαλπάρεις για το… νησί της Ακροπόλεως.

Mπρουσκέτα με γαύρο μαρινάτο σε τσίλι, με μους από λευκά φασόλια.

Ξεκινήσαμε δοκιμάζοντας μια τριλογία από ορεκτικά. Δώστε βάση στα cannoli που είναι γεμιστά με μοσχαρίσιο ταρτάρ. Η αντίθεση ανάμεσα στο τραγανό ζυμάρι και στην ωμή, πικάντικη σάρκα είναι άπαιχτη. Βρήκαμε ωραία και την ιδέα της bruschetta με γαύρο μαρινάτο σε τσίλι, συν μους από λευκά φασόλια. Ενώ signature dish τείνει να γίνει η νόστιμη φάβα του Míra Μe με άγρια μανιτάρια (κανθαρέλες), τρούφα και σάλτσα porto, όλο άρωμα και ένταση.

Δώστε βάση στα cannoli που είναι γεμιστά με μοσχαρίσιο ταρτάρ. Η αντίθεση ανάμεσα στο τραγανό ζυμάρι και στην ωμή, πικάντικη σάρκα είναι άπαιχτη.

Ένα ακόμα πιάτο που αξίζει την προσοχή σας είναι η καλοκαιρινή σαλάτα στην οποία το καρπούζι συνταιριάζεται με κίτρινες ντομάτες, κόκκινο και κίτρινο παντζάρι, ρόκα, βασιλικό, κουκουνάρι και ψητό χαλούμι. Στην μπουκιά όπου «σκάει» ο βασιλικός με το καρπούζι, θα βρείτε την δροσιά που αναζητάτε.

Το εξαιρετικό καραμελωμένο χοιρινό, με πουρέ καρότου και τραγανά φυστίκια.

Από τα κυρίως επιλέξαμε το onglet (διάφραγμα) από Black Angus, με πουρέ πατάτας και σάλτσα μανιταριών. Το κρέας ήταν άψογα ψημένο -το διάφραγμα αναδεικνύεται με μέτριο ψήσιμο- τεμαχισμένο σε στυλ ταλιάτα, και χάριζε μια μεστή, κρεάτινη γεύση. Γι αυτό κατά τη γνώμη μας ο συνοδευτικός πουρές δεν χρειάζεται ενίσχυση από λάδι τρούφας.

Ακόμα, απολαύσαμε το καραμελωμένο χοιρινό, ένα άψογο παραλληλόγραμμο από ζουμερή πανσέτα που λιώνει στο στόμα και παρότι έχει το λιπάκι του, δεν είναι βαρύ. Ένα μικρό tour de force που μαρτυρά τις δυνατότητες της κουζίνας.

Με θέα την Ακρόπολη…

Κλείνοντας, από τα επιδόρπια φλερτάραμε με την κρέμα λεμονιού πάνω σε παστέλι με μάραθο και παγωτό βανίλια, ένα γλυκό που μυρίζει καλοκαίρι, αλλά χαρήκαμε και την τριλογία από υφές σοκολάτας με δουλεμένη τεχνική και πυκνή, κατευναστικά σοκολατένια γεύση.

Δοκιμάστε την κρέμα λεμονιού πάνω σε παστέλι με μάραθο και παγωτό βανίλια, ένα γλυκό που ιντριγκάρει με την ελληνικότητα του.

Aπό τις 3 Ιουλίου το Mira Me Athens Rooftop λειτουργεί από το πρωί και με κατάλογο εμπλουτισμένο με επιλογές για πρωινό, brunch και ελαφριά πιάτα για μεσημεριανό.

 

//Mira Me Athens, Ερμού 118, Θησείο, τηλ. 2152151930 – 2152151931.

 

Διαβάστε ακόμα, Helios στο Four Seasons – Astir Palace: η πικάντικη κουζίνα του φωτός.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top