Ο Λευτέρης Λαζάρου με θέα από το μπαλκόνι του Βαρούλκου που ανοίγει για πρώτη φορά.

Mε τη γνωστή θέα στη θάλασσα, ο Λευτέρης Λαζάρου και οι δημιουργίες του μάς περιμένουν ξανά στο Βαρούλκο.Ήταν μια δύσκολη περίοδος που η επέλαση του ιού και ο αναγκαστικός εγκλεισμός την έκαναν ακόμη πιο δύσκολη. Χάσαμε πολλά αυτό το διάστημα. Την έξω καρδιά μας, σύμφυτη με τον Έλληνα, τις παρέες μας, τη συνάφεια με τον κόσμο και, φυσικά, τη δυνατότητα να πάμε σε ένα εστιατόριο. Η γεύση είναι συνώνυμη της καθημερινής κοινωνικοποίησης, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Δεν μπορείς να πεις «όχι» σε ένα χριστόψαρο αλά πολίτα με μύδια.

Από τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα συναντηθούμε ξανά στα αγαπημένα μας εστιατόρια, τα οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμεναν κλειστά, βουβά από πελάτες, κόσμο, πιάτα να μεταφέρονται από τραπέζι σε τραπέζι, ένα πολύβουο μελίσσι απόλυτα αναγκαίο για την ψυχική μας εκτόνωση. Σιγά-σιγά μπαίνουμε, έστω και αρκετές προφυλάξεις, σε μια νέα κατάσταση που θα έχει κάτι από τον… παλαιό κόσμο, προ κορωνοϊού, αλλά πολλές αλλαγές λόγω των συνθηκών. Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι η ποιότητα του Βαρούλκου, έτσι όπως την έχει παρουσιάσει τόσα χρόνια ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Μπαλκόνι με θέα και καλό φαγητό στο Βαρούλκο.

Ο νεωτερισμός αυτού του (ξανα)ξεκινήματος έχει να κάνει με τα 10 μπαλκόνια του εστιατορίου που ανοίγουν για πρώτη φορά, μαζί με τις δύο σάλες μπροστά από τη θάλασσα. Απόλυτα ενταγμένο στο πνεύμα της εποχής, το εστιατόριο δίνει τη δυνατότητα σε κάθε τραπέζι να υπάρχουν έως έξι άτομα, τα οποία όμως θα απολαμβάνουν privé την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου. Είναι μια κίνηση που έχει μέσα της την αναγκαιότητα της εποχής, αλλά κρύβει κι έναν αισιόδοξο συμβολισμό. Η θάλασσα θα είναι εκεί, η ανεμπόδιστη θέα της, όπως και το εκλεκτό φαγητό που θα το μοιραζόμαστε με τους φίλους μας.

Το Βαρούλκο, λοιπόν, ανοίγει με τη σειρά του τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους πιστούς πελάτες του. Το μήνυμα του Λευτέρη Λαζάρου είναι σαφές: «Η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά το Μάρτιο. Ο μήνας που πάντα μας έφερνε την Άνοιξη έγινε ξαφνικά για όλους μας ένας δύσκολος μήνας με πρωτόγνωρες συνθήκες που μας υποχρέωσαν ν΄ αλλάξουμε συνήθειες, τρόπο ζωής και σχέδια μέσα σε λίγες ώρες. Το Βαρούλκο έκλεισε.

Έκλεισε, όμως δεν άδειασε. Πίσω από την κλειστή του πόρτα ήταν γεμάτο με χαρούμενα πρόσωπα, συναναστροφές, τσουγκρίσματα, μαγειρέματα, γιορτινές στιγμές, έρωτες… Έμειναν εκεί και κράτησαν το Βαρούλκο γεμάτο ζωή.

Η νέα γλυκιά θωπεία: Cremeux σοκολάτας 66% Valhrona, ganache καραμέλας, namelaka ελληνικού καφέ, μπισκότο με ανθό αλατιού, παγωτό φουντούκι.

 »Έτσι, κύλησε πιο εύκολα η αναμονή και σαν γνήσιο γέννημα και θρέμμα του Πειραιά στολίστηκε με φρέσκια θαλασσινή φορεσιά κι είναι έτοιμο να ανοίξει πανιά. Άλλωστε έχει αντέξει δύσκολες στιγμές, αλλαγές κι ανατροπές γιατί έχει μέσα του τόση αγάπη που έχει πάρει κι έχει δώσει μέσα στα χρόνια. Πάντα εκεί έτοιμο ν’ αγκαλιάσει όσους το αγαπάνε, έστω κι αν πρέπει να τους αγκαλιάζει πλέον νοερά, όμως με την ίδια ζεστασιά και χαρά».

Το μενού αυτού του περίεργου καλοκαιριού θα έχει πιάτα που γνωρίζουμε όσοι τα έχουμε γευτεί, αλλά και νέες δημιουργίες. Αλλωστε, κάθε αρχή οφείλει να γιορτάζεται αναλόγως. Μας έκαναν κλικ οι comfort νέες επιλογές όπως το burger σφυρίδας σε ψωμάκι brioche αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς, τυρί τσένταρ και κρεμμύδι, αλλά και η ροφομακαρονάδα, με κιμά γαρίδας και τοματίνια φούρνου.

 

Διαβάστε ακόμα: Λευτέρης Λαζάρου – «Όλη μου η ζωή είναι στο κόκκινο. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς πάθη».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top