Φλογέρες με παστουρμά; Φτιάξ’ τες όπως ο Μιράν

Βρήκαμε τον αρχιερέα του παστουρμά, Μιράν Κουρουνλιάν, στα κέφια του και μας εμπιστεύτηκε μια μυστική του συνταγή.

 
flogeres

25 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς χαρίζουν στις φλογέρες μια χρυσοκόκκινη, ορεκτική, κρούστα.

Υλικά για 18 κομμάτια:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
18 φέτες παστουρμά
18 μπαστουνάκια κασέρι (12 εκ. το καθένα)
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

-Κόβουμε τα φύλλα στη μέση κατά μήκος.
-Παίρνουμε δυο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αφού τα αλείψουμε με ελαιόλαδο ενδιάμεσα. Απλώνουμε στην άκρη μια φέτα παστουρμά, κασέρι, λίγη ντομάτα, και πιπέρι. Τυλίγουμε σε σχήμα φλογέρας.
-Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου.
-Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε.

 

Μιράν, Ευριπίδου 45, Αθήνα, τηλ.: 210 3217187.

Διαβάστε ακόμα: Από αυτά τα μαγαζιά ψωνίζει για το εστιατόριο και το σπίτι του ο Αθηναγόρας Κωστάκος

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro