O Απόστολος Δήμου ως Executive Chef και ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης Executive Pastry Chef θα ηγηθούν των οκτώ εστιατορίων του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Mε δύναμη και ενέργεια από παραστάσεις που αποκόμισαν από διάσημες κουζίνες του εξωτερικού, αλλά και με μια ανοιχτή ελληνική «καρδιά» που έχει μάθει να μετατρέπει τη φιλοξενία σε τέχνη ζωής, οι σεφ Απόστολος Δήμου και  Μιχάλης Χατζηκαλημέρης αναλαμβάνουν από φέτος τα μαγειρικά ηνία των εστιατορίων του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Να ήταν ο γνωστός νόστος; Το μέγιστο δέλεαρ που προσφέρει μια υψηλή θέση στα εστιατόρια της Αθηναϊκής Ριβιέρας; Το σίγουρο είναι ότι οι δύο σεφ, από τα καλύτερα ταλέντα του κλάδου, αναλαμβάνουν ένα σημαντικό έργο που αναμένουμε να οδηγήσει σε θαυμαστές γευστικές προτάσεις.

Αμφότεροι οι σεφ έχουν σημαντικές εμπειρίες από το εξωτερικό, ενώ παραμένουν πιστοί και στην ελληνική παράδοση.

Επί της ουσίας, ο Απόστολος Δήμου αναλαμβάνει τη θέση του Executive Chef και ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης αυτή του Executive Pastry Chef. Αυτό που τους ενώνει είναι η αγάπη τους για τις πλούσιες γεύσεις και την κληρονομιά της γηγενούς κουζίνας με δεξιότητες που έχουν εξελίξει διεθνώς σε κορυφαία εστιατόρια του κόσμου και κουζίνες βραβευμένες με αστέρια Michelin.

Αμφότεροι είναι πιστοί στην ελληνική παράδοση και επιθυμούν μέσα από τις δημιουργίες τους να φέρνουν κοντά τους ανθρώπους και να μοιράζονται μαζί τους το πάθος τους για την εξαιρετική ντόπια κουζίνα.

Ο Απόστολος Δήμου έχει εργαστεί σε εστιατόρια πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο.

Η καριέρα του Απόστολου Δήμου είναι αξιοσημείωτη. Ηγήθηκε σε κουζίνες αξιοσέβαστων θέρετρων πέντε αστέρων και γνωστών εστιατορίων σε όλο τον κόσμο. Παραμένει ωστόσο υπέρμαχος της λιτής ομορφιάς του σπιτικού φαγητού της οικογένειάς του. Οι έντεχνα ρουστίκ δημιουργίες του ξεχωρίζουν για τη φινέτσα της γεύσης και τις ποικίλες τεχνικές τους. Έχοντας ακονίσει το ταλέντο του κάτω από την φτερούγα του βραβευμένου με πολλά αστέρια Michelin master chef Alain Ducasse, συνέχισε να διευθύνει κουζίνες σε πολυτελή ξενοδοχεία από τη Romanos Starwood Luxury Collection μέχρι το Sheraton Lisbon, πριν γίνει μέλος της οικογένειας του Four Seasons στη Βηρυτό, στο Μαυρίκιο και στις Σεϋχέλλες.

Ο maitre pâtissier Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι με τη σειρά του ένας «αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής», καταξιωμένος για τη ζωηρή και εφευρετική του τέχνη. Από γλυπτά-μινιατούρες σοκολάτας μέχρι εξωτικά tacos με καραμέλα, οι gourmet γλυκές δημιουργίες του συνδυάζουν την ελληνική κληρονομιά με τις διεθνείς επιρροές. Γοητευμένος από νεαρή ηλικία με τις γεύσεις των παραδοσιακών ελληνικών γλυκισμάτων, βελτίωσε τις δεξιότητές του δίπλα στον David Girard του The Dorchester και τον Θανάση Τσαγκλιώτη, ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου La Maison.

Ο master pâtissier Μιχάλης Χατζηκαλημέρης είναι ένας «αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής».

Το βιογραφικό του Χατζηκαλημέρη περιλαμβάνει ακόμα θητείασε πολυτελείς χώρους από τα Sheraton Resorts μέχρι το Adronis και το Ling Ling by Hakkasan και το La Mangeoire στην Κουρσεβέλ, παράλληλα με τον ρόλο του ως brand ambassador της Callebaut Chocolate στην Ελλάδα. Κάθε γλύκισμα του Χατζηκαλημέρη συνδυάζει δημιουργικά χρώματα και αισθητική με ένα πολύ εκφραστικό αποτέλεσμα.

Στόχος και των δύο είναι να προσφέρουν στους επισκέπτες μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία στα οκτώ εστιατόρια του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Από τις λατινοαμερικανικές υπογραφές του Helios μέχρι τον κόσμο των φρέσκων αγροτικών γεύσεων στο παραθαλάσσιο Taverna 37, οι δύο chef θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν τις παγκόσμιες εμπνεύσεις και επιρροές τους με την αυθεντική ελληνική ζεστασιά και φιλοξενία.

 

Διαβάστε ακόμα: Taverna 37 στο Four Seasons – Astir Palace. H πιο γκουρμέ ταβέρνα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top