Αυτό είναι το νέο, καλύτερο brunch της Αθήνας

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

 

Αριστερά: Νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα, χαλαρή πολυτέλεια. Δεξιά: Αυγά benedict με λαχταριστή πούδρα αυγοτάραχου.

Με το που φτάνεις στον Αστέρα σε κτυπάει στο πρόσωπο μια αύρα αιωνιότητας. Οι ρόδες γυρίζουν στο πλακόστρωτο, τα πεύκα περνάνε από πάνω σου, η θάλασσα λαμπυρίζει στο βάθος. Μέσα σε λίγα λεπτά νιώθεις ότι έχεις αφήσει την Αθήνα πίσω σου, πολύ μακριά. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε άλλο μέρος δίπλα στην πόλη που να συνδυάζει πολυτέλεια, ιδιωτικότητα και χαλάρωση σε αυτές τις δόσεις.

Το πάρκινγκ του Four Seasons είναι σαν έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων: Αφήσαμε το σαραβαλάκι μας ανάμεσα σε μια σοκολατένια Maybach με περφορέ λευκά δερμάτινα καθίσματα και μια κατακόκκινη Ferrari… Έξω από το κτίριο «Ναυσικά» που σερβίρεται το brunch (στο εστιατόριο Mercato) δέσποζε μια εντυπωσιακή Mercedes AMG με Carbon βαφή. Και όταν πέρασε μπροστά μας μια ελαφρώς τρακαρισμένη Porsche Cayman, σχεδόν τη λυπηθήκαμε.

Ξεκινήστε με στρείδια και Bloody Mary. Ξεδιπλώστε ένα γενναιόδωρο brunch, μέχρις εσχάτων.

Στο λαμπερό Mercato μας υποδέχτηκαν χαμογελαστοί περιποιητές και μας οδήγησαν στο τραπέζι μας, καναπεδάτο και με θέα τον Σαρωνικό. Αμέσως σκεφτήκαμε ότι εδώ θα μπορούσαμε να τη βγάλουμε όλη μέρα, πίνοντας Darjeeling και διαβάζοντας ξένες εφημερίδες.

Έξω στη βεράντα έπαιζαν παιδιά. Στο κέντρο της σάλας ένας DJ έπαιζε κι αυτός, αρκετά uptempo μουσικές που αρχικά μας ξένισαν αλλά σύντομα μας παρέσυραν με το ρυθμό τους. Και στο βάθος αναπτύσσονταν ένας επικός μπουφές με ο,τι -κυριολεκτικώς- μπορούσαν να λαχταρήσουν μεγάλοι και πιτσιρίκια.

Αριστερά: Το αναπόφευκτο μπέργκερ. Δεξιά ο σεφ του Mercato, Roberto Cannata, και τα φρεσκοκομμένα αλλαντικά του.

Έχουμε και λέμε: Στη θαλασσινή… πτέρυγα τα θαλασσινά ξεκινούν από τον τρυφερό, σπιτικά μαριναρισμένο με παντζάρι, κατακόκκινο σολομό, και φτάνουν ως τα ολόφρεσκα στρείδια που αναπαύονται στον πάγο. Συνοδέψτε τον σολομουδάκο σας με εξαιρετική σάλτσα horseradish. Τα στρείδια δοκιμάστε τα με ξύδι και κρεμμυδάκι εσαλότ όπως οι Γάλλοι, για να καταλήξτε στο σκέτο λεμόνι. Παραγγείλτε και ένα σοβαρό Bloody Mary με αφρό αγγουριού και θα μας θυμηθείτε.

Δίπλα στα θαλασσινά βρίσκουμε τα κρεατικά με ποιοτικό βοδινό καρπάτσιο και εκλεκτά Ιταλικα αλλαντικά που κόβονται επι τόπου. Στα τυριά, το πεκορίνο με τρούφα «δίνει πόνο», και οι ολόκληρες βουβαλίσιες μοτσαρελες έρχονται σε τρία μεγέθη. Πάρτε μια μεγάλη, κόψτε τη στα δύο και απολαύστε σκέτη χωρίς λάδι ούτε αλάτι, τη γαλκτερή καρδιά της.

Mην παραλείψετε να ζητήσετε το flatbread με την creme fraiche και το λαρδί. Είναι το πιο απλό και λαχταριστό πιάτο του brunch, ιδανικό για μοίρασμα στο τραπέζι.

Πριν πάμε στον γλυκό μπουφέ, παραγγέλνουμε τα κυρίως από τον κατάλογο: Αυγά ποσέ με πυκνή, βουτυρένια ολαντέζ και αυγοτάραχο; Ή την απόλυτη «αμερικανιά» steak and eggs με φιλέτο, τηγανητό αυγό και καραμελωμένα κρεμμύδια; Αν έχετε σκάσει και μόνο με την περιγραφή, υπάρχουν και ελαφρύτερες επιλογές όπως το λαβράκι με λαχανικά caponata.

Και βέβαια το αναπόφευκτο μπέργκερ για το ψήσιμο του οποίου θα πρέπει να επιμείνετε καθώς το δικό μας -με εκλεκτό βοδινό μπιφτέκι και ώριμο τσένταρ- ήρθε παραψημένο. Προσοχή και στις απίστευτες πατάτες τσιπς που το συνοδεύουν. Αν στρέψετε αλλού την προσοχή σας, τα παιδιά σας -ή η συνοδός σας- θα σας τις φάνε όλες!

Αριστερά: Αυγά την Κυριακή, τί άλλο; Δεξιά: Η light eπιλογή, λαβράκι με καπονάτα λαχανικών και ρόκα.

Ακόμα, μην παραλείψετε να ζητήσετε το flatbread με την creme fraiche και το λαρδί. Είναι το πιο απλό και λαχταριστό πιάτο του brunch, ιδανικό για μοίρασμα στο τραπέζι. Κλαις από τη νοστιμιά του.

Στα γλυκά, λίγο πριν μας εγκαταλείψουν οι δυνάμεις μας δοκιμάσαμε αυθεντικό εκλέρ, αέρινο τιραμισού σε γυάλινο ποτήρι και λαχταριστό σεντ ονορέ με καραμελωμένα σουδάκια.

Καθώς ο ήλιος έπεφτε πάνω από το νερό, «στραγγίξαμε» τις τελευταίες σταγόνες από το Bloody Mary μας, ήπιαμε έναν δυνατό εσπρέσο και φύγαμε με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Αυτή ήταν μια τεμπέλικη Κυριακή δώρο στον εαυτό μας.

 

Διεύθυνση: Mercato ristorante, Four Seasons Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη.
Τιμή: 65 ευρώ κατ’άτομο για όλα τα φαγητά (μπουφέ και α λα καρτ) με καφέ και τσάι.
Κρατήσεις: 2108901199.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro