Είναι επίσημο: Οι Έλληνες είμαστε όντως δαιμόνιοι επιχειρηματίες διεθνών πλέον προδιαγραφών στο θέμα των φούρνων, των καφέδων, και γενικότερα των φαγάδικων. Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ και των συνεργατών του (οι NY Times ανάφεραν ως “partner” τον “κομπιουτερά” Νικόλα Πασχαλάκη) είναι ένα εξαιρετικά καλόγουστο εστιατόριο / μπακάλικο / φούρνος, που φιλοδοξεί να ταΐζει το Μανχάταν on the go, που λένε και οι Αμερικανοί.
Με ευανάγνωστη αισθητική που συνδυάζει για μια ακόμα φορά την Ελληνική παράδοση με έναν ανάλαφρο μινιμαλισμό όπως μόνο ο Κορρές και η δημιουργική του ομάδα καταφέρνουν. Και με έμβλημα τον περίφημο καφετζή του σπουδαίου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου. Χωρίς προσποίηση αλλά με μπόλικη ελληνική εγκαρδιότητα και αμερικανική αμεσότητα, έρχεται έξυπνα να καλύψει ένα κενό στην καρδιά της Νέας Υόρκης: Καλό, υγιεινό και οικονομικό φαγητό για να γουστάρουν οι πάντες (με πίτες, σαλάτες, πιάτα ημέρας από τον μπουφέ) αλλά και πωλητήριο με Ελληνικά καλούδια (λάδια, παξιμάδια κ.ο.κ.).
Ένα μαγαζί που θα συχνάζουν εξίσου νεαροί βέγκανς, πολυάσχολοι χρηματιστές, κορίτσια της συνομοταξίας Sex and the City και φυσικά οι Έλληνες που είμαστε παντού. Το όλο κόνσεπτ “φωνάζει” ότι μπορεί να γίνει μια πετυχημένη αλυσίδα, κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα.
//Fournos Theophilos: 45 West 45th Street, New York, NY 10036. T: 212.278.0015.
Διαβάστε ακόμα: Ο Γιώργος Κορρές μιλάει στο Andro. “Αυτό είναι το Νόημα της Επιτυχίας”.