Fournos Theophilos: Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ στη Νέα Υόρκη

Εχθές έγιναν τα εγκαίνια, με τη Γούπι Γκόλντμπεργκ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη μεταξύ των προσκεκλημένων. Σύντομα, ο δαιμόνιος φαρμακοποιός / entrepreneur και οι συνεταίροι του ελπίζουν ότι όλη η ψαγμένη Νέα Υόρκη εδώ θα ψωνίζει λάδι, θα πίνει "γκρικ φρέντο" και θα απολαμβάνει μπουγάτσα σε αποδόμηση μέσα σε... ποτήρι.

 

Γιατί να δίνεις τα ωραία σου λεφτά στο Starbucks όταν μπορείς να απολαύσεις έναν καλοφτιαγμένο καπουτσίνο στου “Θεόφιλου”, μαζί με ένα πλούσιο ελληνικό γιαούρτι; (Φωτογραφίες: Πωλίνα Σαρρή, Ελληνικό Προξενείο).

Είναι επίσημο: Οι Έλληνες είμαστε όντως δαιμόνιοι επιχειρηματίες διεθνών πλέον προδιαγραφών στο θέμα των φούρνων, των καφέδων, και γενικότερα των φαγάδικων. Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ και των συνεργατών του (οι NY Times ανάφεραν ως “partner” τον “κομπιουτερά” Νικόλα Πασχαλάκη) είναι ένα εξαιρετικά καλόγουστο εστιατόριο / μπακάλικο / φούρνος, που φιλοδοξεί να ταΐζει το Μανχάταν on the go, που λένε και οι Αμερικανοί.

Η Γούπι είναι Κορρές γκρούπι: Στα εγκάνια του Theophilos επιδεικνύει και ένα προϊόν περιποίησης της Ελληνικής μάρκας. Στο κέντρο, η μπουγάτσα σε αποδόμηση όπως τη φωτογράφησε ο Sasha Maslov για τους New York Times.

Με ευανάγνωστη αισθητική που συνδυάζει για μια ακόμα φορά την Ελληνική παράδοση με έναν ανάλαφρο μινιμαλισμό όπως μόνο ο Κορρές και η δημιουργική του ομάδα καταφέρνουν. Και με έμβλημα τον περίφημο καφετζή του σπουδαίου λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου. Χωρίς προσποίηση αλλά με μπόλικη ελληνική εγκαρδιότητα και αμερικανική αμεσότητα, έρχεται έξυπνα να καλύψει ένα κενό στην καρδιά της Νέας Υόρκης: Καλό, υγιεινό και οικονομικό φαγητό για να γουστάρουν οι πάντες (με πίτες, σαλάτες, πιάτα ημέρας από τον μπουφέ) αλλά και πωλητήριο με Ελληνικά καλούδια (λάδια, παξιμάδια κ.ο.κ.).

Αριστερά: Η τοιχογραφία είναι αντίγραφο εκείνης που είχε κάνει ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος σε ένα φούρνο στη Μυτιλήνη, ως αντάλλαγμα για τα ψωμιά που έπαιρνε. Στο κέντρο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια. (Φωτογραφίες: Ελληνικό Προξενείο, Rebecca Chews, Sean Chee).

Ένα μαγαζί που θα συχνάζουν εξίσου νεαροί βέγκανς, πολυάσχολοι χρηματιστές, κορίτσια της συνομοταξίας Sex and the City και φυσικά οι Έλληνες που είμαστε παντού. Το όλο κόνσεπτ “φωνάζει” ότι μπορεί να γίνει μια πετυχημένη αλυσίδα, κάτι που ευχόμαστε ολόψυχα.

//Fournos Theophilos: 45 West 45th Street, New York, NY 10036. T: 212.278.0015.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιώργος Κορρές μιλάει στο Andro. “Αυτό είναι το Νόημα της Επιτυχίας”.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro