Ο Francois Thibault έφερε τη Γαλλική Ριβιέρα στην Αθήνα

Μια συζήτηση με τον Γάλλο Maître de Chai και εμπνευστή της Grey Goose για τα μυστικά του, τις γεύσεις και το αγαπημένο του κοκτέιλ.

 
1_DSC6069_1500

Ο Francois Thibault μας αποκάλυψε τα μυστικά της Grey Goose.

Θυμάστε τον εαυτό σας τον Ιούλιο; Όχι μόνο φέτος, αλλά κάθε χρόνο. Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που βρίσκεσαι ένα βήμα πριν από τις διακοπές και το μυαλό ταξιδεύει ήδη σε ονειρικές παραλίες και σε δροσερά κοκτέιλ. Και μετράς αντίστροφα τις μέρες, σαν φαντάρος, για να φύγεις.

Φέτος, όμως, οι ονειρικές παραλίες και τα δροσερά κοκτέιλ έφτασαν πιο γρήγορα, τουλάχιστον για όσους βρέθηκαν στο Island C-Lounge στις 12 Ιουλίου. Με θέα το γαλάζιο της θάλασσας, πραγματοποιήθηκε το event της Grey Goose και παρουσιάστηκε η Grey Goose Boulangerie Bleue, η οποά δημιούργησε ένα παραμυθένιο «γαλλικό» setting για τους προσκεκλημένους της που απόλαυσαν εκλεπτυσμένες γεύσεις από τη γαλλική κουζίνα, φρέσκα εδέσματα από τον PAUL και δροσερά κοκτέιλ.

Ωστόσο, στο κέντρο της προσοχής δεν ήταν άλλος από τον εμπνευστή της διάσημης βότκας Francois Thibault. Μιλήσαμε με τον Γάλλο Maître de Chai, ο οποίος μας έβαλε για λίγο στον κόσμο και στα μυστικά της Grey Goose.

grey_kolaz1

Δροσερά κοκτέιλ, φρέσκα εδέσματα και μοναδική θέα στο Island.

Ως Maître de Chai, ποιο είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα;

Προσπαθώ να ξυπνάω κάθε πρωί με καλή διάθεση και να είμαι σε φόρμα. Φροντίζω να περνάω πάντα από όλα τα τμήματα της παραγωγής και λέω «καλημέρα». Απαντάω σε κάποια emails και ύστερα πάω στο εργαστήριο γευσιγνωσίας, στο οποίο ελέγχω την ποιότητα των εμφιαλώσεων της προηγούμενης ημέρας. Κάνω κάποιες δοκιμές με ορισμένα δείγματα – για παράδειγμα, έλεγχο της παλαίωσης της Grey Goose και διάφορα άλλα τεστ. Πάντα αφιερώνω χρόνο και σε νέα καινοτόμα projects που βρίσκονται στα σκαριά. Επίσης, δυο φορές την εβδομάδα πάω στο Le Logis Grey Goose. Πρόκειται για το σπίτι της Grey Goose, στο οποίο υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, δίνοντας τους την ευκαιρία να ζήσουν όλη την εμπειρία του brand. Φυσικά, περνάω πολύ χρόνο κάνοντας ταξίδια. Με λίγα λόγια, δεν βαριέμαι ποτέ!

Τι είναι αυτό που κάνει την Grey Goose τόσο ξεχωριστή;

Η επιτυχία της Grey Goose αποδεικνύει περίτρανα ότι η ουσία κρύβεται στα απλά πράγματα. Η Grey Goose είναι μια βότκα που έχω σχεδιάσει από την αρχή, βήμα-βήμα, και είναι αποτέλεσμα μιας μοναδικής διεργασίας που βασίζεται στην επεξεργασία του μαλακού χειμωνιάτικου σιταριού του Πικαρντί.

Οι κλασικές βότκες έχουν βιομηχανικές αλκοολούχες βάσεις που χρειάζονται πολλαπλή «επεξεργασία» και απόσταξη. Εμείς κάνουμε τη διαφορά πολύ απλά, επιλέγοντας εξαιρετικά ποιοτικά συστατικά που διαχειριζόμαστε με απόλυτη προσοχή, επιτρέποντας να αναδειχθεί η ποιότητά τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Ένας καλός παραλληλισμός της δημιουργίας μιας βότκας εξαιρετικής ποιότητας με τη μόδα θα ήταν ο εξής: δεν πρόκειται για «prêt-à-porter», αλλά για «Haute Couture»!

Στην ποιότητα, η φιλοσοφία μου είναι απλή: «Να μην επαναπαύεσαι με ό,τι έχεις επιτύχει, αλλά να πασχίζεις να φτάσεις στο επίπεδο που πραγματικά θέλεις».

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στην έμπνευση μιας καινούργιας συνταγής;

Ακούμε συχνά ότι κάποια στάδια παραγωγής είναι πιο σημαντικά ή πιο δύσκολα από άλλα, δήλωση που με βρίσκει απολύτως αντίθετο! Κατά τη γνώμη μου, όλα τα στάδια της ανάπτυξης μιας βότκας εξαιρετικής ποιότητας είναι σημαντικά. Κι αυτό γιατί όταν κάποιος θεωρήσει ότι κάτι γίνεται σχετικά εύκολα, μπαίνει ασυναίσθητα στη διαδικασία να το κάνει μηχανικά, επιτρέποντας στην προσοχή του να αποσπάται, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις καινούργιες συνταγές, πάντα λειτουργώ έτσι. Για την ακρίβεια, το μυστικό μου είναι να μην επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει ποτέ απόλυτα σίγουρος, παρά μόνο όταν ξέρω ότι έχω κάνει το καλύτερο που μπορώ σε κάθε βήμα. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα, η φιλοσοφία μου είναι απλή: «Να μην επαναπαύεσαι με ό,τι έχεις επιτύχει, αλλά να πασχίζεις να φτάσεις στο επίπεδο που πραγματικά θέλεις».

1_DSC6838_1500

«Η επιτυχία της Grey Goose αποδεικνύει περίτρανα ότι η ουσία κρύβεται στα απλά πράγματα», μας είπε ο Thibault.

Προηγουμένως μου είπατε ότι ταξιδεύετε πολύ. Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη;

Μου αρέσει να επισκέπτομαι τόσο τις πρωτεύουσες των χωρών στις οποίες ταξιδεύω, καθώς εκτιμώ ότι αντιπροσωπεύουν κάθε χώρα στο σύνολό της, όσο και λιγότερο γνωστές πόλεις που σου δίνουν μια πιο αυθεντική αίσθηση του τρόπου ζωής των ανθρώπων και σε κάνουν να θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί!

Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ υπάρχουν 3 πολύ ιδιαίτερες πόλεις, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, τις οποίες επισκέπτομαι πολύ συχνά:
Νέα Υόρκη: Πόλη με βαθιά αμερικάνικη κουλτούρα, θορυβώδης, ο κόσμος της οποίας ζει σε ρυθμούς 100 χλμ. την ώρα. Στο Μανχάταν και στο Μπρούκλιν πρέπει να πας οπωσδήποτε! Τα μπαρ είναι όλα καταπληκτικά και φυσικά προσφέρουν πολύ Grey Goose.
Λας Βέγκας: Η πόλη της τρέλας (χαμένη στη μέση της ερήμου), στην οποία βλέπεις τόσο Αμερικάνους όσο και ξένους τουρίστες να περνούν 2-3 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ξοδεύουν αμύθητα χρήματα στα καζίνο. H Grey Goose κι εδώ ρέει άφθονη.
Σαν Φρανσίσκο: Η αγαπημένη μου πόλη. Είναι πιο ήσυχη. Η αρχιτεκτονική της μοιάζει με τη δικιά μας. Υπάρχουν πολλοί Γάλλοι εδώ. Είναι μια πόλη διάσημη για τις κοιλάδες του κρασιού που μου αρέσει να επισκέπτομαι, την τόσο γνωστή της γέφυρα και φυσικά τις φυλακές του Αλκατράζ. Τα στρείδια είναι επίσης εξαιρετικά. Οι πόλεις Σαν Ντιέγκο και Σάντα Μπάρμπαρα είναι λατρευτές.

Με έχουν εντυπωσιάσει και άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο, η Βομβάη και φυσικά το Σίδνεϊ. Πέρα από τις ίδιες τις πόλεις, οι κουλτούρες που συναντάς εκεί είναι πολύ διαφορετικές και έχουν πολλά να σου μάθουν και να σου προσφέρουν.

1_DSC6655_1500

Φυσικά, δεν θα μπορούσε ο Francois Thibault να μην έχει αγαπημένο κοκτέιλ: προτιμάει το Dry Martini.

Έχετε κάποιο αγαπημένο μπαρ;

Υπάρχουν τόσα πολλά ανά τον κόσμο που δεν θα μπορούσα να τα αναφέρω όλα σε λίγες γραμμές. Πήγα πρόσφατα στο Λας Βέγκας, στο εστιατόριο «Ducasse Delano». Είναι το καλύτερο μέρος στην πόλη. Το μπαρ του είναι υπέροχο και τα κοκτέιλ απολαυστικά. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Μπορείτε να μου πείτε το αγαπημένο σας κοκτέιλ;

Το «Dry Martini» είναι το κοκτέιλ που ζητώ συχνότερα από οποιοδήποτε άλλο στα μπαρ, καθώς χάρη στον ελαφρώς χαμηλότερο αλκοολικό βαθμό του, λόγω της ανάμειξης με τα παγάκια και το Vermouth, αναδεικνύει στο μέγιστο τις ιδιότητες της Grey Goose.

Αγαπώ πολύ ωστόσο και το «Grey Goose Le Fizz», ένα απλό και εύκολο cocktail. Το φτιάχνω συχνά στο σπίτι με δικά μου πράσινα λεμόνια και το απολαμβάνω με την οικογένεια μου ή με φίλους.

1_DSC6144_1500

Tο «Grey Goose Le Fizz» είναι ένα απλό και εύκολο cocktail, που ο καθένας μπορεί να φτιάξει σπίτι του.


Φτιάξτε και εσείς το Grey Goose Le Fizz σπίτι σας

Συστατικά
35 ml GREY GOOSE® vodka
15 ml λικέρ ST-GERMAIN® elderflower
Χυμός από μισό φρεσκοστυμμένο lime
Παγωμένη σόδα.

Εκτέλεση
Ρίχνουμε πάγο σε ένα μεγάλο ποτήρι κρασιού cabernet. Προσθέτουμε Grey Goose vodka και χυμό από μισό φρεσκοστυμμένο lime. Γεμίζουμε με λικέρ St-Germain elderflower και παγωμένη σόδα και γαρνίρουμε με 2 φέτες lime και έναν αναδευτήρα Grey Goose.


 

Διαβάστε ακόμα: Ακόμα πέντε all time classic μπαρ των ελληνικών νησιών

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close