Το κλάμπινγκ έρχεται στο φως της ημέρας.

Εδώ έχει πάντα ήλιο: αριστερά στον μεγάλο κόλπο με τα απίθανα νερά, στο κτίσμα με το χαρακτηριστικό «ξεβαμμένο» χρώμα που με τα χρόνια δεν αλλάζει, μια νέα σελίδα ξεκίνησε να γράφεται από την αρχή του καλοκαιριού. Είναι  το Ftelia Pacha Mykonos και οι άνθρωποι του εμβληματικού brand Pacha της Ίμπιζα που ανέλαβαν αυτό το νέο ταξίδι το ονομάζουν open beach εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι η μουσική, η θάλασσα και η φιλοξενία ευθυγραμμίζονται από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι άνθρωποι του εμβληματικού brand Pacha της Ίμπιζα που ανέλαβαν αυτό το νέο ταξίδι το ονομάζουν open beach εμπειρία.

Τα κερασάκια, το λογότυπο του Pacha, υπογραμμίζουν πολύ διακριτικά τον χώρο, η αισθητική του οποίου φέρει σύμβολα και αέρα από τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Σεν Τροπέ και Ιταλική Ριβιέρα, Μύκονος και Ίμπιζα συναντιούνται στα 3 επίπεδα του καλαίσθητου χώρου για να συνθέσουν μαζί το νέο αφήγημα στη διασκέδαση. Ο DJ είναι ο πρωταγωνιστής για αυτό και κάθε μέρα και για όλο το καλοκαίρι, διάσημοι djs από όλον τον κόσμο προσκυνούν εκεί, στα αριστερά όπως φτάνεις στη Φτελιά, την παραλία των ανέμων και των ανέμελων.

Πώς να μην απλωθείς σε έναν τέτοιο καναπέ;

Ανοικτά από το πρωί για πρωινό και σνακς, το Ftelia Pacha Mykonos θα σε υποδεχθεί με πιο ήρεμους ρυθμούς που όσο περνά η ώρα θα ανεβαίνουν. Εκεί που βρίσκεται το booth του Dj, περιμετρικά, απλώνονται αμφιθεατρικά χτιστοί, χαμηλοί καναπέδες με μεγάλα μαξιλάρια και επίσης χαμηλά τραπέζια. Η ψιλή άμμος στο πάτωμα σε προσκαλεί να βγάλεις τα παπούτσια, αν φορούσες δηλαδή, ενώ η αιχμή της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά το σύστημα ήχου και του φωτισμού υπόσχεται ημέρες και μελωδίες που δεν θα θέλεις να ξεχάσεις.

Η αιχμή της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά το σύστημα ήχου και του φωτισμού υπόσχεται ημέρες και μελωδίες που δεν θα θέλεις να ξεχάσεις.

Στο Ftelia Pacha Mykonos τον τόνο τον δίνει καθημερινά ο Dj.

Έτσι, από νωρίς το απόγευμα αναλαμβάνουν καλλιτέχνες παγκοσμίου calibre και κάθε Κυριακή ο resident DJ Kaz James. Κάθε μέρα, μια διαφορετική γιορτή. Για μια θέση σε αυτό το προνομιακό lounge, με πλάτη την άπειρη θάλασσα της Φτελιάς και με τις μουσικές των καλύτερων DJs, θα χρειαστεί να κάνεις σίγουρα κράτηση. Προσωπικά ξεχωρίζω: Marco Carola (τις Δευτέρες 4, 11, 18 και 25  Ιουλίου και 8 Αυγούστου), Tale of Us την 1η Αυγούστου, Guy Gerber (29 Iουνίου, 8, 15 και 29 Ιουλίου), Adriatique (7 και 28 Ιουλίου & 11 και 18 Αυγούστου και ο «πολύς» Solomun στις 20 Ιουλίου.

Θάλασσα, τεκίλα και σπαγγέτι με θαλασσινά. Το τρίπτυχο της βέβαιης απόλαυσης (Αριστερή φωτογραφία: Andro.gr)

Το φαγητό επιμελείται ο Σταμάτης Μαρμαρινός, ο σεφ που σχεδίασε το μενού στο ξενοδοχείο του ομίλου, το Destino Pacha.

Μέχρι να ξεκινήσει το πάρτι, γύρω στις 17:00, στους άνετους καναπέδες απολαμβάνεις καφέ και φαγητό, κάνεις ηλιοθεραπεία και χαλαρώνεις. Στα υπόλοιπα επίπεδα, η μουσική συνοδεύει το φαγητό, το οποίο επιμελείται ο Σταμάτης Μαρμαρινός, ο σεφ που σχεδίασε το μενού στο ξενοδοχείο του ομίλου, το Destino Pacha.

Μέχρι να ξεκινήσει το πάρτι, γύρω στις 17:00, στους άνετους καναπέδες απολαμβάνεις καφέ και φαγητό, κάνεις ηλιοθεραπεία και χαλαρώνεις.

«Εμπνευσμένο από premium ελληνικά προϊόντα και περιλαμβάνοντας πιάτα με ισπανικό άρωμα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν φρέσκα θαλασσινά, premium κοπές κρέατος  και νόστιμα σνακς», θα μας πει. Πιάτα σχεδιασμένα για να μοιράζονται με την παρέα, την οικογένεια και τους φίλους, εξηγεί στο μενού. Η φιλοσοφία είναι παγκόσμια με έμφαση στη Μεσόγειο και τη μαμά του Pacha, Ισπανία, και με την Ελλάδα να συμπρωταγωνιστεί.

Για πρωινό μπορεί κανείς να διαλέξει τοστ με αβοκάντο και κροκ μαντάμ, pancakes αλλά και μπουγάτσες.

Ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός συνδυάζει την αγάπη του στα ωμά και τα πολύτιμα οστρακοειδή με την ισπανική παράδοση του Ftelia Mykonos (Φωτογραφία δεξιά: Andro.gr).

«Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα χαμόγελο», προτρέπουν από τον κατάλογο του πρωινού ήδη: ομελέτες και αυγά όλων των ειδών, τοστ με αβοκάντο και κροκ μαντάμ, pancakes και smoothies που δίνουν ενέργεια, ελληνικά τυριά, φρούτα, μπουγάτσες και τυρόπιτες για όλους εκείνους που θα αράξουν στην παραλία ή στο lounge μέχρι να ξεκινήσει ο DJ κοντά στο απόγευμα.

Βρίσκεσαι πάνω ακριβώς από τα κρυστάλλινα νερά της Φτελιάς και είσαι προστατευμένος από τους δυναμικούς ανέμους της. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ είναι η παραλία των σέρφερ. Το μενού σερβίρεται μεσημέρι και βράδυ κι εδώ ο Σταμάτης Μαρμαρινός συνδυάζει την αγάπη του στα ωμά και τα πολύτιμα οστρακοειδή με την ισπανική παράδοση του Ftelia Mykonos.

Το Ftelia φέρνει το κλάμπινγκ στο φως της ημέρας. Και πάντα χωρίς ξαπλώστρες.

Τα πιάτα σχεδιασμένα για να μοιράζονται με την παρέα, την οικογένεια και τους φίλους. Οσο για τα ποτά, σας περιμένουν bespoke κοκτέιλ.

Χαβιάρι Beluga και Ossetra, αχινός, στρείδια Gillardeau, καρπάτσιο γαρίδας, ταρτάρ Wagyu αλλά και ψαριών στήνουν την αρχή του καταλόγου για να συμπληρωθεί από pasta, πίτσες, ελληνικά πιάτα όπως κροκέτες μουσακά, φάβα μυκονιάτικη, λούζα και τζατζίκι καθώς και κοπές κρεάτων και φρέσκα ψάρια στη σχάρα.

Πάνω στο μεγάλο κύμα, στα παλ χρώματα που κάνουν κοντράστ στη θάλασσα.

Πάνω στο μεγάλο κύμα, στα παλ χρώματα που κάνουν κοντράστ στη θάλασσα. Σε αυτό το σκηνικό, χωρίς ξαπλώστρες που ο βοριάς ορίζει την ατμόσφαιρα. Είναι μεγάλη η παρέα του Ftelia Pacha: η ομάδα που ξανάστησε τον χώρο στην τελευταία λεπτομέρεια χωρίς να διαταράξει τη συνέχεια, που συνδύασε την Ίμπιζα με το Ακαπούλκο και το φως του νησιού. Αυτό ακριβώς, κατάφεραν να κάνουν: να φέρουν το κλάμπινγκ στο φως της ημέρας.

Να σκάει η αλμύρα της θάλασσας σε κάθε μεγάλο κρασί που ανοίγει, σε κάθε σαμπάνια, σε κάθε premium βότκα. Είναι η μεγάλη ομάδα της φιλοξενίας από τα μπαρ μέχρι την κουζίνα και το σέρβις αλλά και οι νομάδες του καλοκαιριού που ταξιδεύουν για να δοκιμάσουν, να δαμάσουν και να διηγηθούν σε φίλους, φόλουερς και φάμιλι το νέο, το κάθε νέο.

 

Διαβάστε ακόμα: Ήμουν εκεί. Kαμπαρέ, αισθησιασμός και πολυτέλεια στο Lio Mykonos.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top