Γαλακτοκομικός παράδεισος

Το «Γαλακτοπωλείο Λακαφώση» τρέχει στο αντίθετο ρεύμα από το fast, με γαλακτοκομικά προϊόντα μιας άλλης –πιο αθώας– εποχής, που μιλάνε στην καρδιά.

 
VEN_9998done-ok

Τα μικρής παραγωγής γαλακτοκομικά προϊόντα του Λακαφώση θυμίζουν (στην πράξη όχι στα λόγια) χωριό.

Η οικογένεια Λακαφώση, κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Λιδωρικίου, που μετακινήθηκαν με τα πόδια, μαζί με τα κοπάδια τους το 1949 στη Βόρεια Αττική, πατάει γερά στην ελληνική παράδοση και, στο εργαστήριό της στη Σταμάτα, δημιουργεί μικρής –όπως συμβαίνει με κάθε χειροποίητο και αυθεντικό προϊόν– παραγωγής γαλακτοκομικά προϊόντα που θυμίζουν (σε συσκευασίες και γεύση) χωριό. Κι όταν η λέξη «χωριό» δεν μένει στα λόγια (του μάρκετινγκ), αλλά αποδεικνύεται στην πράξη, αξίζει να την επιβραβεύεις.

lakafosi-4

Ο Γιώργος Λακαφώσης πήρε την τεχνογνωσία του παραδοσιακού γιαουρτιού από τον πατέρα του, για να την πάει πιο μπροστά ‒κοιτάζοντας πάντα πίσω…

Στα ψυγεία του Λακαφώση, εκτός από το απίθανο γίδινο γιαούρτι του (από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα της Αθήνας) θα βρείτε, επίσης, γιαούρτι πρόβειο (με την πέτσα του), γιαούρτι αγελαδινό, εξαιρετικές κρέμες, ρυζόγαλο, ξυνόγαλο, γαλοτύρι, ανθότυρο, βούτυρο και ένα εξαιρετικό παγωτό σε 4-5 γεύσεις. Όλα φρέσκα, εννοείται, και δικής του παραγωγής.

lakafosi-7

Μπαίνοντας στο νέο κατάστημα της Λεωφόρου Σταμάτας.

Εκτός από το κατάστημα της Δροσιάς (Πευκών 42, τηλ. 210 81.33.891), που φιλοξενεί από το 1955 το Γαλακτοπωλείο Λακαφώση, εδώ και τέσσερις μήνες άνοιξε και νέο κατάστημα (όπου και το εργαστήριο), στη Λεωφόρο Σταμάτας 47, τηλ. 210 6217810. Αν μένετε στα Βόρεια προάστια γίνεται και παράδοση κατ’ οίκον (τηλ. 210 6217810).
www.lakafosis.gr

Διαβάστε ακόμα: Σουβλάκι 63 χρόνια όποιος προλάβει!

lakafosi-2

Κορυφαίο το γιαούρτι από γίδινο γάλα, από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα στην Αθήνα.

lakafosi-6

Άποψη από το εργαστήριο του νέου καταστήματος στη Λεωφ. Σταμάτας.

lakafosi-8

Και δικό τους παγωτό. Μικρής παραγωγής επίσης.

Αντίστιξη στην επικράτεια του λευκού των γαλακτοκομικών κάποια προϊόντα μικρών παραγωγών στα ράφια.

Αντίστιξη στην επικράτεια του λευκού των γαλακτοκομικών κάποια προϊόντα μικρών παραγωγών στα ράφια.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close