H οικογένεια Λακαφώση, κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Λιδωρικίου, που μετακινήθηκαν με τα πόδια, μαζί με τα κοπάδια τους το 1949 στη Βόρεια Αττική, πατάει γερά στην ελληνική παράδοση και, στο εργαστήριό της στη Σταμάτα, δημιουργεί μικρής –όπως συμβαίνει με κάθε χειροποίητο και αυθεντικό προϊόν– παραγωγής γαλακτοκομικά προϊόντα που θυμίζουν (σε συσκευασίες και γεύση) χωριό. Κι όταν η λέξη «χωριό» δεν μένει στα λόγια (του μάρκετινγκ), αλλά αποδεικνύεται στην πράξη, αξίζει να την επιβραβεύεις.
Στα ψυγεία του Λακαφώση, εκτός από το απίθανο γίδινο γιαούρτι (από τα πιο παραδοσιακά και νόστιμα της Αθήνας) θα βρείτε, επίσης, γιαούρτι πρόβειο (με την πέτσα του), γιαούρτι αγελαδινό, εξαιρετικές κρέμες, ρυζόγαλο, ξυνόγαλο, γαλοτύρι, ανθότυρο, βούτυρο και ένα εξαιρετικό παγωτό σε 4-5 γεύσεις. Όλα φρέσκα, εννοείται, και δικής του παραγωγής.
Εκτός από το κατάστημα της Δροσιάς (Πευκών 42, τηλ. 210 81.33.891), που φιλοξενεί από το 1955 το Γαλακτοπωλείο Λακαφώση, εδώ και τέσσερις μήνες άνοιξε και νέο κατάστημα (όπου και το εργαστήριο), στη Λεωφόρο Σταμάτας 47, τηλ. 210 6217810. Αν μένετε στα Βόρεια προάστια γίνεται και παράδοση κατ’ οίκον (τηλ. 210 6217810).