Unsaved Preview Document

Δια χειρός του Complex Executive Chef των εστιατορίων του Αστέρα, Στράτου Καλαθάκη.

Υλικά:
1 γαλοπούλα 3-4 κιλά
300 γρ κάστανα βρασμένα
1000 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
100 γρ βούτυρο
250 ml κρασί λευκό
200 γρ ρύζι Καρολίνα
50 γρ ζάχαρη
300 γρ μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ συκωτάκια πουλιών
300 ml ελαιόλαδο
300 γρ κρεμμύδι ξερό
100 ml κονιάκ
100 γρ κουκουνάρι
250 ml χυμός πορτοκάλι
200 γρ γαλέτα

 

Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα συκωτάκια πουλιών και σοτάρουμε.
-Φλαμπάρουμε με το κονιάκ και σβήνουμε με το κρασί.
-Στη συνέχεια τα περνάμε από το blender. Μόλις γίνουν αλοιφή, ρίχνουμε και τον κιμά (ωμό) και δουλεύουμε.
-Βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τον χυμό πορτοκάλι, το ρύζι και την γαλέτα.
-Αλατοπιπερώνουμε, γεμίζουμε την γαλοπούλα και την ράβουμε.
-Τη βάζουμε στον φούρνο στους 70 βαθμούς Κελσίου από το προηγούμενο βράδυ (6-8 ώρες, ανάλογα το μέγεθος)
-Πριν σερβίρουμε, βάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς για να πάρει χρώμα.
-Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, λαχανάκια Βρυξελών ή κολοκύθα ψητή.

 

 

//Η νέα υπηρεσία του Αστέρα Βουλιαγμένης Catering – Festive Creations to Go , εκτός από τη γεμιστή γαλοπούλα, προσφέρει κι άλλες εορταστικές επιλογές σε εδέσματα και γλυκά. Για πληροφορίες και παραγγελίες καλέστε στα τηλέφωνα 210 8902000 και 210 8901727. Η παραγγελία σας θα πρέπει να δοθεί τουλάχιστον 4 ημέρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία παράδοσης. Όλες οι παραγγελίες θα παραλαμβάνονται από το Astir Palace Resort: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top