Σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, ο Nobu Matsuhisa θα βρίσκεται αυτοπροσώπως στο Matsuhisa Athens του Αστέρα. Αυτό όμως είναι μονάχα ένα από τα highlights του καλοκαιριού στο παραμυθένιο resort. Aκολουθούν 3 επιπλέον γαστρονομικοί λόγοι που αξίζει να κατέβετε όλο το καλοκαίρι, μέχρι το ομορφότερο ίσως σημείο της Αττικής, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης:
Taverna 37
O πρώτος ακούει στο όνομα «Taverna 37». Στην όμορφη και περιποιημένη παραλία μπροστά από το ξενοδοχείο Arion, εκεί που σκάει το κύμα, σε ένα άκρως νησιώτικο σκηνικό, θα βρεις το εν λόγω εστιατόριο. Στα γαλανόλευκα καρό ντυμένα τραπεζάκια του, θα απολαύσεις ελληνικούς και κυρίως θαλασσινούς μεζέδες, αλλά και μαγειρευτά ημέρας (κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό).
Από τα ορεκτικά, ξεχώρισα το μανούρι τυλιγμένο σε φύλλο, πασπαλισμένο με σουσάμι, θυμάρι και μέλι· το σωστά ψημένο χταπόδι με ένα απαλό λαδολέμονο και ρίγανη· το τηγανητό καλαμάρι, χωρίς ίχνος λαδιού, με μια ιδιαίτερη σάλτσα ταρτάρ, καθώς και τις χρυσαφένιες ροδέλες πατάτας συνοδεία θυμαριού και χοντρού αλατιού.
Προτού, όμως, συνεχίσω με τα κυρίως, πρέπει να σας πω ότι το ντιπ από μους γαλομυζήθρας από την Άνδρο που άνοιγε το χορό όχι μόνον αξίζει, αλλά είναι από τα διαμάντια του καταλόγου (γαλομυζήθρα είναι ένα απλοϊκό τυρί, σχεδόν πρωτόγονης τυροκόμισης, που δύσκολα το βρίσκεις στο εμπόριο).
Για τη συνέχεια, ζήτησα ένα mixed grill θαλασσινών με γαρίδες, σφυρίδα, λαβράκι και σαρδέλες. Οι γαρίδες ήταν τραγανές, το λαβράκι ζουμερό, οι σαρδέλες ιδανικά ψημένες και η σφυρίδα βαθιά νόστιμη. Κι όλα αυτά, συνοδεία μιας ελαφριάς σκορδαλιάς και ψητών λαχανικών. Να σημειωθεί ότι στην «Taverna 37», απολαμβάνεις μια χαλαρή και αυθεντικά καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, αφού και με το μαγιό σου να πας, κανείς δεν θα σου πει τίποτα.
//Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12:00-18:00 (αποκλειστικά τους καλοκαιρινούς μήνες)
Τηλέφωνο: 210 8901 737.
Στην επόμενη σελίδα: Στο «Il Tramonto» για ηλιοβασίλεμα α λα Ιταλικά.