Χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με μανούρι Βλάστης.

Ο κατάλληλος σεφ στην κατάλληλη ομάδα. Αυτό το καλοκαίρι η έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη μπριγάδα του Executive Chef Αστέριου Κουστούδη του GB Roof Garden Restaurant έκανε μια ουσιαστική προσθήκη στο πρόσωπο του σεφ Νίκου Λιόκα.

Επισήμως έγινε ο νέος Chef de Cuisine του εστιατορίου κι αυτός δεν είναι απλώς ένας τίτλος, αλλά μια γευστική πρόταση, την οποία θα δοκιμάσουν όλοι ανέβουν έως τα «ψηλά» του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία με σκοπό να διαπιστώσουν αν το διακηρυγμένο «fine comfort» μενού που προτείνει είναι, όντως, αυτό που δηλώνει.

Αριστερά: Ένα ποτήρι Taittinger rosé για το ξεκίνημα. Δεξιά: Μαγιάτικο μαρινέ σε θαλασσινό αλάτι, τοματίνια , φρέσκια ρίγανη, φράουλες και νεκταρίνι σε ζύμωση.

O Νίκος Λιόκας έχει θητεύσει σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Humm και το Hide.

Οι περγαμηνές του σεφ Νίκου Λιόκα δεν είναι τυχαίες. Ξεκίνησε την καριέρα του με δυνατές συνεργασίες σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου, όπως το Fera at Claridge’s, το Davies and Brook by Daniel Humm και το Hide, όπου απέκτησε εμπειρία και γνώσεις.

H δημιουργική του βάση είναι η μεσογειακή κουζίνα και με αυτοπεποίθηση δημιουργεί ένα μενού εκφραστικό, εκεί που πρέπει σύνθετο (ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι, μανούρι Βλάστης, αφρό καπνιστής πανσέτας και τραγανό προζυμένιο ψωμί), κι εκεί που θέλει αφοπλιστικά απλό και πεντανόστιμο (σπαγγέτι με αυγοτάραχο).

Αριστερά: Sake εκτός ιαπωνικού μενού; Βεβαίως, αν συνοδεύει φίνες γεύσεις με θαλασσινό πρόσημο όπως τα εξαιρετικά σπαγγέτι με αυγοτάραχο του Νίκου Λιόκα (δεξιά).

Τα πιάτα του θερινού μενού ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών.

Μπορούμε ακόμα να δοκιμάσουμε το μαγιάτικο μαρινέ σε θαλασσινό αλάτι, τοματίνια , φρέσκια ρίγανη, φράουλες και νεκταρίνι σε ζύμωση, την τσακώνικη μελιτζάνα ψητή και καπνιστή με σκόρδο και γλάσο ντομάτας, ή την ψητή σφυρίδα με αγκινάρες μαγειρεμένες σε κρασί και μύδια αχνιστά, και άλλα λεπταίσθητα πιάτα.

Ο σεφ Νίκος Λιόκας έγινε επισήμως έγινε ο νέος Chef de Cuisine του εστιατορίου.

Όλες οι επιλογές του ανανεωμένου καλοκαιρινού μενού αναδεικνύουν την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, αρχές που χαρακτηρίζουν τη φιλοσοφία του εστιατορίου. Το άκρως σημαντικό είναι ότι ετοιμάζονται με φρέσκα υλικά εποχής με έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα μικρών παραγωγών, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Τα πιάτα του ανανεωμένου καλοκαιρινού μενού αναδεικνύουν την εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών.

Για τους λάτρεις του κρασιού, ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης υπογράφει την σοβαρότατη λίστα κρασιών και προτείνει σοφιστικέ συνδυασμούς όπως το ταρτάρ από λαβράκι με αγγούρι (φρέσκο και πίκλα), κόλιανδρο και μοσχολέμονο, μαζί με το εξαιρετικό σάκε Iwa 5.

 

//Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα, 105 64.
Τηλέφωνο Κρατήσεων: +302103330766.

 

Διαβάστε ακόμα: Η νοστιμότερη σινεφίλ εμπειρία, στην πισίνα της Μεγάλης Βρεταννίας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top