Oι «μυστικές» διευθύνσεις του Γιάννη Μαρκαδάκη

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
image1

«Η θάλασσα και τα καλούδια της είναι μια προσωπική αδυναμία που δεν κρύβεται, ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου», γράφει από καρδιάς ο σεφ του εστιατορίου «Cinco».

Ψάρι, Θαλασσινά

Θάλασσα η αγαπημένη! Μια προσωπική αδυναμία που δεν κρύβεται, ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου. Είμαι ευτυχής που επέστρεψα (από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι) στη χώρα που με γέννησε και ο λόγος είναι ξεκάθαρα η θάλασσα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα καλούδια της: ευτυχής που σε αυτή βρίσκω τα καλύτερα θαλασσινά του κόσμου, ευτυχής που συναντώ ανθρώπους που ασχολούνται εμπορικά με αυτή, με σεβασμό και αγάπη. Δύτες και «ψαροκυνηγούς» με πραγματικό μεράκι στην αλιεία. Τέτοιοι είναι ο Αντώνης από το Μεγανήσι και ο Νίκος από το Φάληρο. Άνθρωποι της φιλικής ανωνυμίας.

Ο Αράπης, από την άλλη, είναι φίρμα. Όποιος ξέρει, τον ξέρει! Και αυτόν (τον Βασίλη), και τη μητέρα, και τον πατέρα, και όλο τους το γενεαλογικό δέντρο. Γνωρίζουν τα όστρακα «από κούνια». Είτε πάρεις ένα βάζο αχινού είτε ένα αεροπλάνο πετροσωλήνες Σκοτίας, θα σου δώσουν το καλύτερο που υπάρχει –ή δεν θα σου δώσουν καθόλου. Κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες. Αληθινός σεβασμός και εμπιστοσύνη.

⇒ «Ιχθυοπωλείο Αράπη»: Νο. 49, στη Βαρβάκειο Αγορά, τηλ. 210 3213069.

Στην επόμενη σελίδα: «Άνθρωποι με μεράκι για το ποιοτικό κρέας».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close