Oι «μυστικές» διευθύνσεις του Γιάννη Μαρκαδάκη

Από πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
image1

«Η θάλασσα και τα καλούδια της είναι μια προσωπική αδυναμία που δεν κρύβεται, ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου», γράφει από καρδιάς ο σεφ του εστιατορίου «Cinco».

Ψάρι, Θαλασσινά

Θάλασσα η αγαπημένη! Μια προσωπική αδυναμία που δεν κρύβεται, ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου. Είμαι ευτυχής που επέστρεψα (από τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι) στη χώρα που με γέννησε και ο λόγος είναι ξεκάθαρα η θάλασσα και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα καλούδια της: ευτυχής που σε αυτή βρίσκω τα καλύτερα θαλασσινά του κόσμου, ευτυχής που συναντώ ανθρώπους που ασχολούνται εμπορικά με αυτή, με σεβασμό και αγάπη. Δύτες και «ψαροκυνηγούς» με πραγματικό μεράκι στην αλιεία. Τέτοιοι είναι ο Αντώνης από το Μεγανήσι και ο Νίκος από το Φάληρο. Άνθρωποι της φιλικής ανωνυμίας.

Ο Αράπης, από την άλλη, είναι φίρμα. Όποιος ξέρει, τον ξέρει! Και αυτόν (τον Βασίλη), και τη μητέρα, και τον πατέρα, και όλο τους το γενεαλογικό δέντρο. Γνωρίζουν τα όστρακα «από κούνια». Είτε πάρεις ένα βάζο αχινού είτε ένα αεροπλάνο πετροσωλήνες Σκοτίας, θα σου δώσουν το καλύτερο που υπάρχει –ή δεν θα σου δώσουν καθόλου. Κυδώνια, γυαλιστερές, αχιβάδες. Αληθινός σεβασμός και εμπιστοσύνη.

⇒ «Ιχθυοπωλείο Αράπη»: Νο. 49, στη Βαρβάκειο Αγορά, τηλ. 210 3213069.

Στην επόμενη σελίδα: «Άνθρωποι με μεράκι για το ποιοτικό κρέας».

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close