TMP1-ok

Το «Μαύρο Πρόβατο», κομμάτι πια της γειτονιάς του Παγκρατίου, συγκεντρώνει διαφόρων ειδών θαμώνες στα τραπέζια του: από καλλιτέχνες και κοσμικούς μέχρι ανθρώπους που ξεσηκώνονται από την άλλη πλευρά της πόλης για να έρθουν να δοκιμάσουν την κουζίνα του σεφ Νίκου Μεντή.

Πριν από δυο χρόνια, έτσι ξαφνικά, σε έναν πεζοδρόμιο του Παγκρατίου, στην Αρριανού 31, πάτησε πόδι το «Μαύρο Πρόβατο». Με παρακαταθήκη το εξαίσιο delivery του Press Café, που κανάκευε για χρόνια τις γευστικές αναζητήσεις των κατοίκων και περιοίκων του Κολωνακίου,η ιδιοκτήτρια Ευδοξία Πάντου μαζί με τον Νίκο Κρασσά σκέφτηκαν να προτείνουν ένα είδος εστιατορίου που θα γινόταν gourmet τάση στην Αθήνα: το είπαν μεζεδοπωλείο, αλλά στην ουσία προσφέρουν εξαιρετικά value for money και ποιοτικό φαγητό. Σε μικρές μερίδες, για να μοιράζεσαι με φίλους διαφορετικές και «δουλεμένες γεύσεις». Με σημείο αναφοράς την ελληνική κουζίνα αλλά και παιχνίδια ανάλογα με την εποχή, το φαγητό είναι νόστιμο, τίμιο και οικονομικό. Όπως θα έπρεπε δηλαδή.

Το αστικό σκηνικό του Παγκρατίου έξω από το «Μαύρο Πρόβατο» προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, κάνοντάς σε κοινωνό της καθημερινής δράσης της γειτονιάς. Κυρίες με τα καρότσια της λαϊκής την ημέρα, σκύλοι και παιδάκια που βγαίνουν promenade το μεσημέρι και οι γείτονες που επιστρέφουν σπίτι τους. Έτσι απλά το «Μαύρο Πρόβατο», κομμάτι πια της γειτονιάς του Παγκρατίου, συγκεντρώνει διαφόρων ειδών θαμώνες στα τραπέζια του: από καλλιτέχνες και κοσμικούς μέχρι ανθρώπους που ξεσηκώνονται από την άλλη πλευρά της πόλης για να έρθουν να το δοκιμάσουν.

_A2Z1386-ok

Οι μαύροι τοίχοι όπου, με κιμωλία, θαμώνες και φίλοι γράφουν motto περί φαγητού και άλλων δαιμονίων, τα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια και οι καρέκλες από ακατέργαστο ξύλο συνθέτουν το σκηνικό.

Οι μαύροι τοίχοι όπου, με κιμωλία, θαμώνες και φίλοι γράφουν motto περί φαγητού και άλλων δαιμονίων, τα μεγάλα μαρμάρινα τραπέζια και οι καρέκλες από ακατέργαστο ξύλο συνθέτουν το σκηνικό. Τι θα φάτε εδώ; Πολλά, ωραία και διάφορα –από τα χέρια του σεφ Νίκου Μεντή. Φάβα και μελιτζανοσαλάτα, αληθινές τηγανητές πατάτες, φρέσκες σαλάτες, καραμανλίδικο λουκάνικο, χουνκιάρ μπεγιεντί, κεφτέδες, πανσέτα, μύδια αχνιστά, πιτάκια Καισαρείας (μην τα παραλείψετε)… Το ψωμάκι έρχεται φρεσκοψημένο και ζεστό μαζί με κέρασμα ρακί για το καλωσόρισμα.

Οι τιμές των περισσότερων πιάτων κυμαίνονται μεταξύ 6 και 7 ευρώ. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξοδευτείτε. Κυρίως αν πάτε με μια παρέα 4-6 ατόμων, θα μπορέσετε να δοκιμάσετε μια μεγάλη γκάμα γεύσεων μην ξεπερνώντας τα 15 ευρώ το άτομο.

Μόνο προσέξτε. Επειδή ‒το είπαμε ήδη‒ «Το Μαύρο Πρόβατο» είναι εξαιρετικά δημοφιλές, φροντίστε, πριν πάτε, να έχετε κλείσει τραπέζι. Μπορείτε επίσης, σημειώστε, να παραγγείλετε και για το σπίτι, αφού διαθέτει υπηρεσία delivery και catering.

//«Το Μαύρο Πρόβατο» του Press Café: Αρριανού 31, Παγκράτι, τηλ.: 210 7223466

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα must συστατικά και αξεσουάρ του espresso!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top