«Γιατί χτυπάω κάρτα στον Γιάννη»

Δεν είναι μόνο τα εξαιρετικά κρέατα του «Κρεοπωλείου ο Γιάννης», λέει ο Nomad Chef, που με κάνουν να θέλω να ψωνίζω από εδώ κάθε μέρα.

 
Στο κρεοπωλείο του Γιάννη Μαρόλη ‒εδώ με τη γυναίκα του, Γωγώ‒ δεν έρχονται μόνο για τις γνώσεις του στο κρέας, αλλά και για αυτές στη ροκ μουσική...

Στο κρεοπωλείο του Γιάννη Μαρόλη ‒εδώ με τη γυναίκα του, Γωγώ‒ δεν έρχονται μόνο για τις γνώσεις του στο κρέας, αλλά και για αυτές στη ροκ μουσική…

Ο Γιάννης Μαρόλης, μαζί με τη γυναίκα του, Γωγώ (αχώριστοι στη ζωή και στη δουλειά από όταν γνωρίστηκαν) ξεκίνησαν παίρνοντας, πριν από 25 χρόνια περίπου, το παλιό (από το 1935) κρεοπωλείο της πλατείας Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου γωνία, που είχε μείνει κλειστό για ένα χρόνο. Κάπως έτσι άρχισε να αποκτά… σάρκα και οστά το «Κρεοπωλείο ο Γιάννης».

Με τις εμπειρίες και τις γνώσεις στο κρέας που άρχισαν σιγά σιγά να αποκτούν, με τις ιδέες τους, αλλά και την εξαρχής φιλική συμπεριφορά των Εξαρχειωτών, ο Γιάννης και η Γωγώ εξέλιξαν το μαγαζί τους και στην πορεία μετακόμισαν στην οδό Καλλιδρομίου 51, στην σκιά του λόφου Στρέφη. Εδώ ο Γιάννης έκανε το όνομά του, εδώ καταξιώθηκε σε έναν από τους καλύτερους κρεοπώλες της Αθήνας.

Η άριστη ποιότητα των κρεάτων, οι τέλειες κοπές τους, η προσωπική εξυπηρέτηση, ο πεντακάθαρος χώρος και η ροκ μουσική που παίζει ασταμάτητα στο μαγαζί (ο Γιάννης είναι ορκισμένος ροκάς) σε κάνουν να θες να ψωνίζεις κάθε μέρα. Από όλα έχει ο μπαξές: φέτες από ντόπιο μοσχάρι, χοιρινές μπριζόλες, ολόφρεσκα κοτόπουλα (και βιολογικά και ελευθέρας βοσκής), κουνέλια, αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος, γίδα, ζυγούρι, πρόβατο, μπιφτέκια και λουκάνικα φτιαγμένα από τους ίδιους (χωρίς συντηρητικά και σύνθετες ουσίες), και για τους πιο απαιτητικούς rib eyes, σταβλίσιες, T-bones, φιλέτο, ρολά, βιολογικό μοσχάρι, στρουθοκάμηλο…

Οι πελάτες του Γιάννη δεν περιορίζονται πλέον στους Εξαρχειώτες ή στους κατοίκους του κέντρου, αλλά έρχονται έως και από τα προάστια. Για αυτό κάνει και παράδοση κατ’ οίκον.

 

//«Κρεοπωλείο ο Γιάννης», Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, τηλ. 210 3842270.

Διαβάστε ακόμα: Φλογέρες με παστουρμά; Φτιάξ’ τες όπως ο Μιράν

Τα κρέατα του Γιάννη, πριν μιλήσουν στο στόμα, μιλάνε στο μάτι.

Τα κρέατα του Γιάννη, πριν μιλήσουν στο στόμα, μιλάνε στο μάτι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro