δεξαμενη1

Για το “Gingolo” προτιμήστε σπιτικές μαρμελάδες, για περισσότερη κάψα. (φωτο: Νικολέτα Τζαβέλλα)

Υλικά

50 ml gin
25 ml σιρόπι μελιού
25 ml passion fruit
25 ml lime
1 κ.γ. μαρμελάδα δαμάσκηνο
Fresh grapefruit
2 dash angostura bitters.

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σ’ένα shaker και αφού τα χτυπήσουμε καλά με πάγο, διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι.
Για γαρνιτούρα χρησιμοποιούμε μια ροδέλα passion fruit και ξύσμα εσπεριδοειδών.

Tip

Το θεάρεστο αυτό κοκτέιλ είναι εμπνευσμένο από την περίφημη ταινία “American Gigolo” του 1980 με τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Το όνομα προκύπτει απ’ την ενθουσιώδη και ντούρα βάση του που είναι το τζιν.

 

 

//O Νίκος Αποστολάτος σερβίρει τα cocktails του στο “Επί της Δεξαμενής”, Ιολάου 29 & Δεξαμενής 1, Άνω Πετράλωνα, τηλ 210-3466772.

Φτιάξτε ακόμα: Το “Fluttershy”, από τον Κωνσταντίνο Φαμπρίτσιο Τσατσίρα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top