Το Gin Joint στο Ποσειδώνιο: Η αρχή μιας όμορφης φιλίας

Τα μπαρ του εμβληματικού ξενοδοχείου των Σπετσών θα σερβίρουν από φέτος κοκτέϊλ με τη φροντίδα της ομάδας του αθηναϊκού ναού του τζιν.

 
STG_3152

Prosecco, τζιν και δαμάσκηνο: Ένα signature, “αστικό” κοκτέιλ για μια συνεργασία που μπορεί να μακροημερεύσει.

Ήταν από αυτά τα βράδια που ήθελα να βγω να πιώ και είχα την τέλεια δικαιολογία. Το Gin Joint, αυτός ο ναός του τζιν στην πλατεία Καρύτση, διοργάνωνε μια γιορτή, για να ανακοινώσει την καινούργια του φιλία με το ιστορικό ξενοδοχείο Poseidonion στις Σπέτσες. Ούτε λόγος να το χάσω. Στολίστηκα λοιπόν και πήρα το δρόμο για το κέντρο.

Φτάνοντας, με υποδέχθηκε ένα όμορφο welcome cocktail με prosecco, τζιν και δαμάσκηνο, κάνοντας μια δροσερή εισαγωγή και δίνοντας μου μια ιδέα για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει στο υπόλοιπο της βραδιάς. Πήρα θέση σε ένα από τα σκαμπό της στοάς και χάζευα, ενώ απολάμβανα γουλιά γουλιά το cocktail μου.

STG_3543

Φράουλα, πατζάρι, και πολύ συναίσθημα θα βάψουν και στα κόκκινα την παντρειά του Ποσειδωνίου με τον αθηναϊκό ναό του τζιν.

Κάπου πάνω στο τραπέζι υπήρχε μια όμορφη γκραβούρα που απεικόνιζε το αναγνωρίσιμο με την πρώτη κτήριο του ξενοδοχείου. Πίσω ακριβώς ήταν το μενού της βραδιάς, το οποίο περιλάμβανε τα πέντε πιο αντιπροσωπευτικά κοκτέιλ από αυτά που θα σερβίρονται φέτος στα τρία μπαρ του ξενοδοχείου.

Το πήρα στα χέρια μου κι άρχισα να το χαζεύω και αμέσως να σκέφτομαι ότι το «The Verve Negroni» με φράουλα και λουίζα πολύ θα ήθελα να το απολαύσω στην ατμοσφαιρική βεράντα του Podeidonion. Έκλεισα τα μάτια, έφερα το ποτήρι στο στόμα και άφησα τις πρώτες σταγόνες του ισορροπημένου αυτού negroni να με συντροφεύουν, ταξιδεύοντας νοερά στις όμορφες Σπέτσες.

Το «The Verve Negroni» με φράουλα και λουίζα πολύ θα ήθελα να το απολαύσω στην ατμοσφαιρική βεράντα του Podeidonion.

Η επιστροφή στην πραγματικότητα ήρθε με το «Pineapple & Sage». Ένα διαφορετικό gin tonic με φασκόμηλο και ανανά. Από τα ποτά που αγαπούν σ’ αυτό εδώ το μπαρ και, από ό,τι φαίνεται, ετοίμασε κι αυτό τις βαλίτσες του για το καλοκαίρι.

STG_3119

Ενθύμιον Σπετσών: Η καρτ ποστάλ με το εμβληματικό ξενοδοχείο της ελληνικής “μπελ επόκ”, έργο ζωής του Σωτήριου Ανάργυρου.

Όσοι ώρα γύριζα από τραπέζι σε τραπέζι μιλώντας με τους πρόσχαρους ανθρώπους του ξενοδοχείου για διακοπές, θάλασσες και ταξίδια, έκλεβα από δεξιά κι αριστερά τα γευστικά μεζεδάκια που είχε φτιάξει ο Σταμάτης Μαρμαρινός, τον οποίο παρεμπιπτόντως και φέτος θα δούμε να ιερουργεί στην κουζίνα του ξενοδοχείου.

Κάπου εκεί λοιπόν πρόσεξα ότι είχε κάνει την εμφάνισή του το διαβολεμένα κόκκινο «Bloody Berry». Μια παραλλαγή του γνωστού μας Βloody Mary, με παντζάρι και φράουλα. Νόστιμο και σαγηνευτικό ταυτόχρονα, το άφησα μόνο όταν ήρθε το «Sunny Side Sour», με κόλιανδρο, κουρκουμά και τζίντζερ, για να κλείσει με τον πιο όμορφο γλυκό, αλλά και πιπεράτο τρόπο τη βραδιά.

Μια βραδιά που σηματοδότησε την αρχή μιας καινούργιας φιλίας και με έκανε να δώσω υπόσχεση ότι σύντομα θα φτιάξω βαλίτσα και θα πλεύσω προς στις Σπέτσες.

//Poseidonion Grand Hotel, Σπέτσες, τηλ. 2298 074553

 

Διαβάστε ακόμα: Έχετε δοκιμάσει burger με βουβαλίσιο κρέας Κερκίνης και μπέικον μαύρου χοίρου;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close