Για κλασικές, αλλά και πιο ψαγμένες επιλογές της ιταλικής κουζίνας.

Gio, δηλαδή χαρά, δηλαδή ιταλική κουζίνα. Πράγματα που οι λέξεις φτιάχνουν από μόνες τους. Αισθήσεις που συνταιριάζονται σε ένα τραπέζι κατάφορτο από εκλεκρά φαγητά. Ας είμαστε ειλικρινείς: το καλό ιταλικό φαγητό πάντα θα μας ελκύει. Μάλλον, αυτό σκέφτηκαν οι άνθρωποι του ξενοδοχείου The Margi και έφτιαξαν ένα νέο ιταλικό εστιατόριο με το όνομα GiΟ.

Μήπως «γεννήθηκε» ένας ακόμη λόγος να επισκεφθομε την αθηναϊκή Ριβιέρα; Ούτε λόγος! Το ξενοδοχείο The Margi είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή Ριβιέρα από το 1960, φημίζεται όχι μόνο για τη φιλοξενία του, αλλά και για τις γαστρονομικές προτάσεις του. Το GiO, με το ιταλικό του ταμπεραμέντο είναι ήδη μια πραγματικότητα.

Το design του αντλεί έμπνευση από τους φημισμένους γαλλικούς κήπους και τις orangerie με έντονα στοιχεία από μπαμπού και ρατάν.

Άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες ημέρες, και φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο γαστρονομικό προορισμό που συνδυάζει την αυθεντική ιταλική κουζίνα με την κομψότητα και τη φινέτσα. Ο χώρος του βγάζει μιααίσθηση ζεστασιάς, αλλά και ιδιαίτερης αισθητικής. Το design του αντλεί έμπνευση από τους φημισμένους γαλλικούς κήπους και τις orangerie (κλειστοί χώροι που φιλοξενούσαν εσπεριδοειδή τον χειμώνα) με έντονα στοιχεία από μπαμπού και ρατάν. Οι επιτοίχιες ταπετσαρίες με ανθισμένες πορτοκαλιές πρωταγωνιστούν και προσδίδουν στον χώρο ζωντάνια, μεταφέροντας τους επισκέπτες στην καρδιά της Costiera Amalfitana, εκεί όπου το άρωμα των λεμονιών και πορτοκαλιών κυριαρχεί.

To περιβάλλον είναι, όντως, ζεστό και ιδιαίτερο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε κλασικά πιάτα όπως, Vitello Tonnato, Arancini μανιταριών και Burrata, αλλά signature επιλογές.

Το μενού του GiO, φέρει την υπογραφή του σεφ Παναγιώτη Γιακαλή -που εδώ και μία δεκαετία έχει συνδέσει το όνομά του με τις γαστρονομικές διακρίσεις του The Margi- ο οποίος δημιούργησε ένα ιδιαίτερο μενού με πιάτα που εκπροσωπούν την ιταλική κουζίνα. Τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά από την Margi Farm, αποτελούν τη βάση κάθε πιάτου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε κλασικά πιάτα όπως, Vitello Tonnato, Arancini μανιταριών και Burrata, αλλά signature επιλογές όπως, Gnocchi al Tartufo, Paccheri al Ragú και Scaloppine al limone. Το φινάλε δίνεται με μια νότα ιταλικού Βορρά στον αθηναϊκό Νότο, με το tiramisu, αλλά και την tarte fine aux pommes που αποτυπώνει τις διακριτικές γαλλικές επιρροές που βάζει στο τραπέζι ο σεφ.

Το κελάρι του GiO προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση από επιλεγμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού. Για όσους αναζητούν κάποιο ξεχωριστό cocktails, η επιμελημένη από τον Κωνσταντίνο Καρασάββα λίστα, θα έχει κάτι να τους πει. Avanti, λοιπόν.

//The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
Για κρατήσεις επικοινωνήστε: Τηλ: +30 2108929165, Email: [email protected]

 

Διαβάστε ακόμα: Μπρουταλιστική κουζίνα, η ιδιαίτερη τάση μαγειρικής όπου κάθε πιάτο έχει μόνο ένα (!) συστατικό.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top