Το Glenfiddich Grande Couronne είναι το μοναδικό Glenfiddich single malt που ολοκληρώνει την ωρίμανση του σε σπάνια βαρέλια γαλλικού κονιάκ.

Πωλείται σε περισσότερες από 180 χώρες. Τα βραβεία που έχει λάβει από κορυφαίους διαγωνισμούς μπορούν να γεμίσουν ευμεγέθεις προθήκες. Παραμένει μια αποκλειστικά οικογενειακή υπόθεση, κάτι που δεν το συναντάς εύκολα πια. Συνεχίζει να παράγεται στο ίδιο αποστακτήριο, αυτό που δημιούργησε ο William Grant και εξέλιξαν τα παιδιά του. Ο λόγος για το Glenfiddich.

Το οποίο Glenfiddich δεν είναι ένα απλό single malt whisky. Ήταν το πρώτο που προωθήθηκε εκτός Σκωτίας και πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα κορυφαία single malt στον κόσμο και δη το πιο πολυβραβευμένο. Η επαναστατικότητα του William Grant, του ανθρώπου που ίδρυσε το αποστακτήριο Glenfiddich στα τέλη του 19ου αιώνα, και η αντισυμβατική του προσέγγιση στην παραγωγή ουίσκι συνεχίζεται με άλλο τρόπο και στις μέρες μας: Για παράδειγμα με το Grande Couronne, το νέο μέλος της οικογένειας Grand Series.

Αφού ωριμάσει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια, έρχεται η τελευταία πινελιά: έως 2 έτη επιπλέον σε γαλλικά βαρέλια κονιάκ, που διανθίζουν τη μεστή σκωτσέζικη γεύση του με πινελιές γαλλικής κομψότητας.

Το Grande Couronne είναι ένα ουίσκι 26 ετών που έχει ωριμάσει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια στο Αποστακτήριο Glenfiddich, στο Ντάφταουν της Σκωτίας, προτού δεχθεί ως επιστέγασμα την τελευταία αστραφτερή πινελιά: έως δύο έτη επιπλέον ωρίμανσης σε σχολαστικά επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια κονιάκ, που διανθίζουν τη μεστή σκωτσέζικη γεύση του με πινελιές γαλλικής κομψότητας.

Τη φιάλη και τη συσκευασία διακοσμεί ένα περίτεχνο χρυσό σχέδιο φιλιγκράν.

Η σειρά Glenfiddich Grand Series συνθέτει μια σπουδαία οικογένεια από single malt ουίσκι που αποπνέουν στιβαρή πολυτέλεια και δημιουργήθηκαν ειδικά για να ταιριάξουν με το εορταστικό κλίμα που έρχεται οσονούπω.

Το Grande Couronne συνοδεύει αρμονικά το Glenfiddich Grand Cru, που παλαιώνει επί 23 χρόνια σε βαρέλια αμερικανικής και ευρωπαϊκής δρυός προτού ολοκληρώσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια cuvée, και το Glenfiddich Gran Reserva, που αναπτύσσει τον μαλακό χαρακτήρα του επί 21 χρόνια σε βαρέλια μπέρμπον προτού δεχθεί το τελικό, ζωηρό άγγιγμα των βαρελιών από ρούμι Καραϊβικής.

Ο Brian Kinsman, Malt Master του Glenfiddich, σχολίασε σχετικά: «Η συλλογή Grand Series εκφράζει μοναδικά το πρωτοποριακό πνεύμα του Glenfiddich αλλά και την ικανότητά μας να πειραματιζόμαστε με παλαιωμένα αποστάγματα και εξαιρετικά ενδιαφέροντα κλεισίματα της ωρίμανσης. Το Grande Couronne αποτελεί την πιο πρόσφατη έκφραση αυτής της τολμηρής προσέγγισης. Είναι το μοναδικό Glenfiddich single malt που παλαιώνει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια και ολοκληρώνει την ωρίμανση σε σπάνια βαρέλια γαλλικού κονιάκ. Η διάρκεια αυτού του κλεισίματος, δύο χρόνια, είναι ασυνήθιστη και χαρίζει στο απόσταγμα πρόσθετες γλυκιές νότες καβουρδισμένης δρυός και βελούδινα αρώματα café crème, μαύρης ζάχαρης και απαλών μπαχαρικών».

Τη φιάλη και τη συσκευασία διακοσμεί ένα περίτεχνο χρυσό σχέδιο φιλιγκράν, ενώ το εσωτερικό του κουτιού εντυπωσιάζει με ένα φίνο εικαστικό που θυμίζει τα έργα τέχνης της Αναγέννησης. Το Glenfiddich Grande Couronne είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες κάβες και σημεία κατανάλωσης.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα αγαπημένα ποτά των σπουδαίων συγγραφέων.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top