Το εντυπωσιακό Lab’ Αttoir υποδέχτηκε τους ενδιαφερόμενους, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ η έκθεση έγινε αιτία και πεδίο συζήτησης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, μαγειρικής, γευστικών δοκιμών, αλλά κι εκπαίδευσης του κόσμου στη γευσιγνωσία του ελαιολάδου.
Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές; Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά της χώρας, κάθε ποικιλία ελιάς στην απλή της μορφή ή εμπλουτισμένη με βότανα και μπαχαρικά, τα προϊόντα του ελαιολάδου και της ελιάς και οι λιχουδιές μαγειρεμένες με αυτά.
Ελιές με brandy και ξύσμα πορτοκαλιού, ελιές με μέλι και μουστάρδα Dijon ή με ginger, κόλιανδρο και δυόσμο, γεμιστές με κρέμα φέτας και τρουφέλαιο, με chilly ή ούζο, πάστες ελιάς με λιαστή τομάτα, μαϊντανό, βότανα, ελιές Καλαμών, χειροποίητα αλείμματα με βάση το ελαιόλαδο, σοκολατένιες τρούφες με ελαιόλαδο είναι ελάχιστα μόνο από τα καλούδια που κέρδισαν το ενδιαφέρον.
Μεγάλη έκπληξη της έκθεσης, το bar ελαιολάδου. Ο καθένας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά από τα προϊόντα, αλλά και να μάθει τα «μυστικά» της γευσιγνωσίας ελαιολάδου, καθώς και τους ιδανικούς τρόπους φύλαξής του, από τους ειδικούς που είχαν το ρόλο του bartender.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τα βραβεία του κοινού. Το βραβείο καλύτερου ελαιολάδου πήγε στο «Makara» της Makara Grove. Καλύτερης ελιάς στην «Ελιά ουζομεζέ» της Imperial Olive. Καλύτερου delicatessen στους «Κουραμπιέδες με ελληνικό καφέ» της Petit Grecs. Καινοτόμου προϊόντος στην «Gold Elawon» της Elawon. Και καλύτερης συσκευασίας στο «Proton Olive Oil» της Proton.
//Gourmet Olive Exhibition
www.facebook.com/gourmetoliveexhibition
Διαβάστε ακόμα – Yoleni’s: Το e-shop που εξάγει 2.000 ελληνικά προϊόντα σε 48 χώρες