Η αφρόκρεμα των Ελληνικών αποσταγμάτων, και τσίπουρων, παλαιωμένων και μη θα κάνει την εμφάνισή της στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Ελληνικά Αποστάγματα 2020» (φωτό: “Ελληνικό Απόσταγμα 2020”).

Ξεκρεμάς το ποδήλατο. Φουσκώνεις λάστιχα. Ελέγχεις ταχύτητες και αλυσίδα. Έχεις 4 μέρες μαζί με την Κυριακή πρωί να ξεμπουκώσεις τα μπεκ για να είναι ετοιμοπόλεμα όλα τα όργανα και κυρίως ο εγκέφαλος που αξιολογεί αυτά που θα δοκιμάσεις, γιατί Κυριακή έχεις Ελληνικό Απόσταγμα στο Ζάππειο και τσαγκαροΔευτέρα Πελοπόννησο στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Ελληνικό Απόσταγμα στην Αίγλη του Ζαππείου, διοργάνωση Vinetum, φέτος και με καινούργιο ποτήρι, που φέρνει στο κλασσικό Glencairn των malt. Η αφρόκρεμα των Ελληνικών αποσταγμάτων, και τσίπουρων, παλαιωμένων και μη. Οινικά αποστάγματα αλλά και φρούτων, εξαιρετικά ούζα που τα πίνεις ως βραδινά ποτά, ηδύποτα (τα παλιά λικεράκια), κάποια χτυπιούνται στα ίσα με τα καλύτερα μπράντι. Η κλασική ποικιλία είναι το Μοσχάτο Αμβούργου, αλλά είναι και άλλες που περιμένουν να τις ανακαλύψετε, Μούχταρο, Μαυροδάφνη, Σιδερίτης και μη χάστε Λιάτικο αν υπάρχει.

Μας περιμένουν οινικά αποστάγματα αλλά και φρούτων, εξαιρετικά ούζα που τα πίνεις ως βραδινά ποτά, ηδύποτα (τα παλιά λικεράκια), κάποια χτυπιούνται στα ίσα με τα καλύτερα μπράντι (φωτό: “Ελληνικό Απόσταγμα 2020”).

Θα υπάρχει πολύ σοβαρή υποστήριξη με εξαιρετικούς μεζέδες από τους μαγείρους των εστιατορίων «Ψαράδες», «Άδολο» και «Lazaro», οπότε προσέξτε μην παρασυρθείτε και πίνετε αντί να φτύνετε, γιατί μετά από λίγο θα έχετε μπλοκάρει τον επεξεργαστή και δεν θα καταλαβαίνετε τι δοκιμάζετε.

Θα υπάρχουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις των οποίων οι λεπτομέρειες εδώ. Μη φύγετε μπουσουλώντας, είναι ανθελληνική παρεκτροπή και έχετε και Δευτέρα στο Μουσείο Αυτοκινήτου.

Το Peloponnese Wine Festival, η εκδήλωση των κρασιών του Πελοποννησιακού αμπελώνα έρχεται ξανά στον μοναδικό χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου (peloponnesewinefestival.com).

Δηλαδή τα κρασιά της Πελοποννήσου σε μια χρονιά που όπως έχει ειπωθεί θα αφήσει εποχή, τουλάχιστον για την Μαντινεία. Θα δοκιμάστε Νεμέες και Μαλαγουζιές που έχετε αδυναμίες, αλλά και Κυδωνίτσες, Μονεμβασιές, Ροδίτες, Ασύρτικα, Μοσχάτα, τριζάτα φέτος Μοσχοφίλερα λευκά και ροδόχροα, μερλό, Μαυρούδια, Αυγουστιάτες, Μαύρα Καλαβρυτινά, πες-πες, κάτι θα δοκιμάσετε, μην ξεχάστε να πάρετε μαζί σας το συκώτι power bank. 42 οινοποιεία κάντε λογαριασμό τι σας περιμένει.

Αυτή τη Δευτέρα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου. Μαζί με ένα ή και περισσότερα ποτήρια κρασιού (peloponnesewinefestival.com).

Καταστρώστε σχέδιο, χωρίστε τις επιλογές σας σε περιοχές, προσπαθείστε να βρείτε τις διαφορές κάθε ποικιλίας από τη μια περιοχή στην άλλη και ειδικότερα σε υποπεριοχές, υψόμετρα κλπ για να έχει νόημα το ταξίδι. Τα βουνίσια κρασιά είναι κομψότερα και αρωματικότερα, αλλά με λιγότερο σώμα, δείτε ποια προτιμάτε και «τίνος είσαι εσύ;»

Περιμένουμε πολλά αυτή τη χρονιά από τα κρασιά της Πελοποννήσου (peloponnesewinefestival.com).

Να θυμάστε αν δοκιμάσετε τα φρέσκα, πως ουσιαστικά είναι πρόγευση, τα κρασιά θα είναι έτοιμα προς το Οινόραμα, τώρα μπορεί να είναι λίγο ασχημάτιστα.

Υπάρχουν και 10λεπτα σεμινάρια και ένα sold out masterclass με τον Γιάννη Καρακάση.  Λεπτομέρειες εδώ.  Αλλά το κέντρο είναι τα κρασιά, οι οινοποιοί και εσείς. Φερθείτε υπεύθυνα, όπως λέει και η διαφήμιση. Δοκιμάστε, γοητευτείτε, αντισταθείτε στην υπερβολή, αντέξετε σε διάρκεια, κερδίστε το στοίχημα.

Eμπιστευόμαστε το ελληνικό σταφύλι και τον οίνο που μας παρέχει (peloponnesewinefestival.com).

Να θυμάστε αν δοκιμάσετε τα φρέσκα, πως ουσιαστικά είναι πρόγευση, τα κρασιά θα είναι έτοιμα προς το Οινόραμα, τώρα μπορεί να είναι λίγο ασχημάτιστα. Όμως ποιος μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία του φρέσκου Μοσχοφίλερου ή Ροδίτη ή Σαρντονέ ή Σοβινιόν αλλά και Αγιωργίτικου; Ειρήσθω εν παρόδω, στον πάγκο του Κτήματος Θεοδωρακάκου εκτός από τα υπόλοιπα κρασιά και το βαφτιστήρι μου το ΚΑ θα υπάρχει και το δεύτερο βαφτιστήρι μου το My, ήγουν Mavroudi young δλδ Μαυρούδι δεξαμενής, σε πανελλήνια πρώτη, αμέ!

 

Διαβάστε ακόμα: Οι «απλές» σαμπάνιες που θα απογειώσουν το γιορτινό σας κέφι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top