Ο Διονύσης Μουτσής πήρε την δεύτερη θέση στο διαγωνισμού Cezve/Ibrik στην Βουδαπέστη.

Διονύσης Μουστής
33 χρονών, Lavazza

Σοβαρός, μετρημένος, ευγενής. Με αυτά τα τρία επίθετα θα μπορούσα να περιγράψω τον Διονύση Μουστή. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωριζόμασταν πολύ καλά. Δύο τρεις κουβέντες είχαμε αλλάξει όλες και όλες μεταξύ event και διαγωνισμών. Βλέπετε δεν είναι από τους baristi που θα πετύχω σε κάποιες από τις βόλτες μου. Έχει αφήσει την μπάρα και έχει περάσει στο κομμάτι της εκπαίδευσης όποτε σπάνια τον συναντάς έξω.

Δώσαμε ραντεβού κάπου στο κέντρο, ένα μεσημέρι-απόγευμα Σαββάτου. Αυτή την φορά δεν καθυστέρησα εγώ, αλλά εκείνος. «Είχα να μαζέψω τα του διαγωνισμού. Από τότε που γύρισα δεν ασχολήθηκα με αυτά και τα είχα παρατημένα» θα μου πει. Ο Διονύσης επέστρεψε από την Βουδαπέστη έχοντας στη βαλίτσα του την δεύτερη θέση στο διαγωνισμού Cezve/Ibrik. Έναν διαγωνισμό που προσπαθεί να προωθήσει την κουλτούρα του καφέ στο μπρίκι και η αλήθεια έχει δύσκολο και παρεξηγημένο έργο. Πράγμα που βρίσκει σύμφωνο και τον Διονύση.

«Κάθε διαγωνισμός είναι σαν ένα σεμινάριο που πάντα έχεις κάτι να πάρεις και να γίνεις καλύτερος. Γιατί λοιπόν να το χάσω αυτό;».

«Το μπρίκι έχει ιστορία και μεγάλη κουλτούρα. Το κύμα του specialty καφέ το έχει λίγο παρεξηγήσει, όμως δεν θα έπρεπε. Έχει πολλές τεχνικές και παραμέτρους που τον κάνουν πολύ ενδιαφέρον» μιλάει και φαίνεται ότι αγαπά αυτό που κάνει. Τον ρωτάω για την εμπειρία του στο Παγκόσμιο στην Βουδαπέστη. «Οργανωτικά έχω να σου πω ότι δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Το επίπεδο ήταν λίγο πιο ανεβασμένος αν και εδώ στην Ελλάδα είναι έτσι και αλλιώς υψηλό το επίπεδο. Όμως σαν εμπειρία μετράει και θα μου άρεσε να την ζήσω ξανά».

Παίρνω πάσα και τον ρωτάω αν έχει τελειώσει με τους διαγωνισμούς: «Όχι, δεν θα πάρουμε διαζύγιο ακόμα» μου λέει. «Είναι εθιστικοί όποτε, σίγουρα θα ξανακατέβω σε κάποιον. Ακόμα δεν ξέρω, όμως σίγουρα όχι στο Latte Art. Δεν το έχω» μου αναφέρει και γελάει. Όσο βασανιστική και κουραστική να είναι η περίοδος προετοιμασίας, ο Διονύσης μου εκμυστηρεύεται ότι είναι κάθε φορά ένα καινούργιο σεμινάριο. «Ένα σεμινάριο που πάντα έχεις κάτι να πάρεις και να γίνεις καλύτερος. Γιατί λοιπόν να το χάσω αυτό;» με ρωτάει και εγώ του προτείνω να πάμε για μπύρες και περισσότερη κουβέντα.

 

Στην επόμενη σελίδα: Μάνος Μαμάκης – «Παίρνεις μια φορά μέρος σε έναν διαγωνισμό και μετά θέλεις και άλλο».

1 2 3 4

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top