Hot dog με κρεμμύδι, λάχανο, καρότο τουρσί και ξινή κρέμα
Υλικά για 4 hot dogs
4 χωριάτικα λουκάνικα.
4 ψωμάκια για hot dog.
Υλικά για το καρότο και το λάχανο τουρσί
225 γρ. λάχανο άσπρο λεπτοκομμένο
100 γρ. τριμμένο καρότο
Ξύσμα από 1 λάιμ
Χυμός από 3 λάιμ
35 ml ξίδι από λευκό κρασί
15 γρ. ζάχαρη
5 γρ. αλάτι.
Υλικά για τα κρεμμύδια
2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
200 ml ξίδι από λευκό κρασί
200 γρ. ζάχαρη.
Υλικά για την ξινή κρέμα
150 γρ. γιαούρτι
Χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ.
Εκτέλεση
Για το λάχανο και το καρότο: Αναμειγνύουμε το λάχανο και το καρότο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κρεμμύδια τουρσί: Βάζουμε το ξίδι και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 1 λεπτό. Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το μείγμα ξιδιού και ζάχαρης. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Για την ξινή κρέμα: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
– Παίρνουμε τα λουκάνικα, τα χαράζουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
– Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, στρώνουμε κέτσαπ και μουστάρδα, τοποθετούμε το λουκάνικο, το λάχανο, το καρότο, την ξινή κρέμα και τα κρεμμύδια. Έτοιμο, enjoy!
//Ο Βασίλης Τζίμας είναι ο σεφ των εστιατορίων Pegu και Mandarin. Pegu: Λεωφ. Πεντέλης 113, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6823952. Mandarin: Κωνστ. Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, τηλ. 210 6201081.
Διαβάστε ακόμα: Βρουβιά: η… “τρούφα” της Μεσσηνίας και πώς θα την απολαύσετε.