Εντυπωσιακό πλάνο των «βιβλίων» του «Wine Library», της διαφορετικής αυτής βιβλιοθήκης, όπου το κάθε κρασί ανοίγει σαν ένα σπάνιο παλιό βιβλίο.

Εν αρχή ην το όνομα: «Wine Library». Τι φαντάζεται κάποιος όταν το ακούει; Όντως μοιάζει με βιβλιοθήκη; Η απάντηση είναι ναι. Ανεβαίνεις στο πατάρι του θρυλικού πλέον GB Corner και δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Άνετες πολυθρόνες, γλυκός φωτισμός, πολύτιμο ξύλο και δέρμα. Ένα υπέροχο μοναστηριακό τραπέζι και 14 ξυλόγλυπτες καρέκλες. Τα πολύτιμα έπιπλα σε μεταφέρουν στον 19ο αιώνα, τον αιώνα στον οποίο συναντήθηκαν ο ρεαλισμός με τον ρομαντισμό και ο ιμπρεσιονισμός με τον νατουραλισμό. Ο εντυπωσιακός τοίχος-βιβλιοθήκη φιλοξενεί μερικά από τα πιο εμβληματικά κρασιά της Ελλάδας και του κόσμου. Αναπαύονται στις προθήκες, σαν άλλα βιβλία, για να σου διηγηθούν την ιστορία τους.

Ο Head Sommelier του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία κ. Ευάγγελος Ψωφίδης.

Στην υποδοχή ο Head Sommelier του ξενοδοχείου Ευάγγελος Ψωφίδης, σε ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο του κρασιού μέσα από οινικά δρώμενα, σχεδιασμένα στην κάθε τους λεπτομέρεια, για να συνοδεύσουν τους διεθνείς φιλοξενούμενους αλλά και τους Έλληνες οινόφιλους επισκέπτες του ξενοδοχείου, στην εξερεύνηση  του Ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα.

Η οινική δοκιμή θα συνδυαστεί με τη γευστική, μέσα από πιάτα που θα έχουν έμπνευση το κρασί και την υπογραφή του Executive Chef του ξενοδοχείου Αστέριου Κουστούδη.

Το περίφημο «Rabajà», η ναυαρχίδα του Οίκου «Bruno Rocca».

Σήμερα σας παρουσιάζουμε το πρώτο από τα τέσσερα δρώμενα του «Wine Legends of the World», μοναδικό στο είδος του. Κάθε μήνα περίπου το  «Wine Library» θα προσκαλεί έναν κορυφαίο διεθνή οινοποιό για να διηγηθεί την ιστορία του στους εκλεκτούς πελάτες του ξενοδοχείου και στους φίλους του «Wine Library». Η ιστορία θα ξεδιπλώνεται σε δύο επίπεδα και θα έχει τρεις αφηγητές.

Κεντρικός αφηγητής ο φιλοξενούμενος οινοποιός που θα εξιστορήσει την γέννηση, το μεγάλωμα, τις περιπέτειες, τις αγωνίες, τις χαρές του μεγάλου κρασιού που θα είναι ο σταρ της βραδιάς. Η οινική δοκιμή θα συνδυαστεί με τη γευστική, μέσα από τα μοναδικά πιάτα που το ίδιο το κρασί θα δώσει έμπνευση δημιουργίας στον Executive Chef του ξενοδοχείου Αστέριο Κουστούδη, σε συνεργασία με τον Ευάγγελο Ψωφίδη. Δύο ειδικούς που φροντίζουν καθημερινά ώστε οι επισκέπτες της Μεγάλης Βρετανίας να έχουν την άψογη περιποίηση που πρεσβεύει το ιστορικό ξενοδοχείο.

Η Luisa Rocca μας καλεί σε μια κάθετη οινική δοκιμή τεσσάρων εξαιρετικών εσοδειών του οικογενειακού αμπελώνα.

Η σεζόν 2018/2019 των «Wine Legends of the World», θα ανοίξει πανηγυρικά την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, με την έλευση της Luisa Rocca, της κορυφαίας οινοποιίας «Bruno Rocca», ενός οίκου που από το 1834 είναι παρών στον πασίγνωστο για τα ομώνυμα κρασιά του αμπελώνα, του «Barbaresco», στο Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας. Η επίτιμη καλεσμένη θα ξετυλίξει την ιστορία της στην εκλεκτή συντροφιά του «Wine Library», μέσα από μια κάθετη οινική γευστική δοκιμή τεσσάρων εξαιρετικών εσοδειών του οικογενειακού αμπελώνα και συγκεκριμένα της ναυαρχίδας του οίκου, της ετικέτας  «Rabajà». Η δοκιμή θα πλαισιωθεί από ένα menu έξι πιάτων, σχεδιασμένο ειδικά για τα εμβληματικά αυτά κρασιά.

Από αριστερά, η Luise Rocca που έρχεται στην Αθήνα, ο αδελφός της Francesco Rocca, και ο Bruno Rocca αυτοπροσώπως, στα δεξιά.

Η πρώτη αυτή βραδιά, αλλά και όσες ακολουθήσουν στο πλαίσιο των «Wine Legends of the World», αναμένεται συναρπαστική, όσο συναρπαστικά είναι και τα «βιβλία» του «Wine Library», της διαφορετικής αυτής βιβλιοθήκης, όπου το κάθε κρασί ανοίγει σαν ένα σπάνιο παλιό βιβλίο. Το κοιτάζεις, θαυμάζεις το εξώφυλλο – ετικέτα, το φέρνεις στη μύτη και ρουφάς την μυρωδιά του χαρτιού. Έπειτα το ξεφυλλίζεις μια πρώτη φορά, προσπαθώντας να μαντέψεις πού θα σε ταξιδέψει. Ξαναγυρνάς στην αρχή κι αρχίζεις την ανάγνωση. Σιγά σιγά βυθίζεσαι και χάνεσαι στον λαβύρινθο της πλοκής, στις περιπέτειες των ηρώων του, στις εποχές και τα μέρη. Κι όταν τελειώσει είσαι ευγνώμων για την πολύτιμη συντροφιά του που θα γλυκαίνει για πολύ καιρό ακόμη τις μέρες και τα βράδια σου.

Το υπέροχο μοναστηριακό τραπέζι με τις 14 ξυλόγλυπτες καρέκλες και ο εντυπωσιακός τοίχος-βιβλιοθήκη που φιλοξενεί μερικά από τα πιο εμβληματικά κρασιά της Ελλάδας και του κόσμου.

 

//Περισσότερες πληροφορίες για το«Wine Legends of the World» και τα υπόλοιπα δρώμενα του Wine Library εδώ.
Τηλέφωνο για κρατήσεις: (+30)2103330737, καθημερινά μετά τις 16.00.

 

Διαβάστε ακόμα: Το βασιλικότερο brunch των Αθηνών σερβίρεται στο Winter Garden.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top