Χριστίνα και Ανδρέας Βλασσόπουλος.

Χριστίνα και Ανδρέας Βλασσόπουλος.

Κι όμως, να! Να που ξανα-υπάρχει ένα μικρό, κομψό, spin-off Ideal, μετά το σοκ του φθινοπωρινού κλεισίματος του πιο ιστορικού και αξιοπρεπούς εστιατορίου της Αθήνας, μετά την αποχώρησή του από το Κέντρο και την Πανεπιστημίου ύστερα από 90+ ένδοξα χρόνια.

Ψαρονέφρι α λα γκρέκα με μανιτάρια, πατάτες, ρίγανη, πασπαλισμένο με φέτα.

Ψαρονέφρι α λα γκρέκα με μανιτάρια, πατάτες, ρίγανη, πασπαλισμένο με φέτα.

Πού, πώς; Στα όρια Φιλοθέης και Ψυχικού με τη Νέα Ιωνία, επί της Εθνικής Αντιστάσεως, ο Ανδρέας Βλασσόπουλος, ο μικρότερος των τριών αδελφών, και η Χριστίνα η γυναίκα του, τα αγαπημένα φαγητά αποφάσισαν εδώ και λίγες μέρες να προσφέρουν, με delivery και take away να διακινούν. Τουλάχιστον, οι γεύσεις οι επίσης σχεδόν ιστορικές να επιζήσουν, προς το μέλλον να συνεχίσουν, μια και η εγκληματική του Κέντρου της Αθήνας τα τελευταία χρόνια πολιτική καταστροφής και εξαθλίωσης δεν επέτρεψε ούτε στο Ideal όλων των ως τώρα εποχών να σωθεί, να μας υποδέχεται όπως κάποτε, όπως πάντα λαμπρό, λιτό και κατάφωτο.

«Και το σνίτσελ Βιεννουά του είναι εδώ πάλι, και τα μπουρεκάκια του της μελιτζάνας, και το κοτόπουλο αλά μιλανέζ, και τα μπιφτέκια γαλοπούλας… Τα πιο δημοφιλή πιάτα του, τα πιο δικά μας».

Ναι, θα δείτε: και το σνίτσελ Βιεννουά του είναι εδώ πάλι, και τα μπουρεκάκια του της μελιτζάνας, και η σπιτική ρώσικη σαλάτα του, και η Μέλι-Μέλο, η πιο δροσερή του σαλάτα απ’ όλες, και το κοτόπουλο του αλά μιλανέζ, και τα μπιφτέκια του της γαλοπούλας. Αλλά και η καρυδόπιτά του, και το σουφλέ του σοκολάτας. Τα περισσότερα, τα πιο δημοφιλή, τα πιο δικά μας.

11165179_465622823606794_4952433392827651036_n

Πήγα. Τους ξαναβρήκα. Τους ξαναείδα. Συγκινήθηκα εννοείται. Ξανα-ελπίζω κι εγώ για μερικά πράγματα, για μερικές αντιστάσεις κι επιμονές μες στο διάχυτο έσχατό μας χάος, πάνω στην κινούμενη αυτή άμμο, που όλο κι επεκτείνεται κάτω από τα πόδια μας.
Γιατί κι ενός τέτοιου έστω έκκεντρου Ideal η ανάσταση κάποια ελπίδα είναι, κάτι ενδιαφέρον, εγώ λέω, λέει. Θυμηθείτε με.
Και θυμηθείτε το.

Ideal Home Food : Βιθυνίας 1 & Εθνικής Αντιστάσεως, Νέα Ιωνία, Αθήνα, τηλ. 210 2777755.

Διαβάστε ακόμα: Το κείμενο του Σωτήρη Κακίση για το παλιό Ιντεάλ 

 

Διαβάστε ακόμα – Baba Ghanoush: Ένας «κακομαθημένος μπαμπάς» σερβίρει εξαιρετικά φαλάφελ στο Παγκράτι.

 

Ο Ανδρέας Βλασσόπουλος πάλι χαμογελαστός.

Ο Ανδρέας Βλασσόπουλος πάλι χαμογελαστός.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top