O νέος illy single origin Costa Rica 100% Arabica: η illycaffè τον παράγει αποκλειστικά για την ελληνική Κafea Terra.

Λένε ότι οι καλύτερες γεύσεις είναι αυτές που τις θυμάσαι. Ακόμα καλύτερα, αυτές που δημιουργούν νόστους, την επιθυμία να γυρίσεις σε αυτές. Η επίγευση από έναν illy single origin Guatemala είναι μια τέτοια ευχάριστη γευστική ανάμνηση, που φροντίζω να την ανανεώνω ανά τακτικά διαστήματα.

Επιπλέον χρησίμευσε και ως βάση αναφοράς για τη γνωριμία με το νέο illy single origin Costa Rica 100% Arabica, που η illycaffè παράγει αποκλειστικά για την ελληνική Κafea Terra. Η γνωριμία έγινε πριν από λίγες μέρες στο εστιατόριο Monzu της Κηφισιάς, στην εκδήλωση για το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα σε επαγγελματική συσκευασία μόνο για τα cafés.

Ο νέος illy single origin Costa Rica 100% Arabica προς το παρόν διατίθεται σε επιλεγμένα cafés, αλλά σύντομα θα τον βρείτε και στη λιανική.

Σε σκέτο εσπρέσο ο single origin Costa Rica έχει αρκετή οξύτητα. Η επίγευσή του αφήνει μια γαργαλιστική αψάδα.

Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, η Νιόβη Καλλέργη, Vice President και CMO της Kafea Terra και ο Χρήστος Ζαμανάκης, Education & Quality Manager, μας μίλησαν τόσο για τη σημασία της ελληνικής αγοράς (έως το 50% των ευρωπαϊκών εξαγωγών της illy κατευθύνεται προς την Ελλάδα) όσο και για τη μοναδικότητα της νέας ποικιλίας Arabica Selection Costa Rica, από την παραδείσια τροπική χώρα της κεντρική Αμερικής. Πραγματικά, η δοκιμή επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα προϊόν που ταιριάζει απόλυτα στην Ελλάδα, και ακόμα περισσότερο στο ελληνικό καλοκαίρι.

Σε σκέτο εσπρέσο ο single origin Costa Rica έχει αρκετή οξύτητα, θα έλεγα μάλιστα ότι η επίγευσή του αφήνει μια γαργαλιστική αψάδα. Περισσότερο προσέχεις όμως το έντονο άρωμα και την πλούσια γεύση. Χάρη στον πολύ δυνατό χαρακτήρα του ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή freddo αφού και παγωμένος εξακολουθεί να έχει μια σαφή γεύση ποιοτικού καφέ. Αν ενοχλεί η οξύτητα, κατά τη γνώμη μου μπορείς απλώς να τη σπάσεις με λίγη ζάχαρη. Άλλωστε γλυκιά γεύση είχαν και τα cocktail, στα οποία επίσης η αρχική γεύση του καφέ δεν χανόταν μέσα στα άλλα υλικά.

Χάρη στον πολύ δυνατό χαρακτήρα του ο καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή freddo.

Μέσα σε ειδική ατμόσφαιρα από άζωτο ο καφές εξακολουθεί να ωριμάζει για να ξεδιπλώσει τα αρώματά του μόλις έλθει σε επαφή με το οξυγόνο.

Η διατήρηση και βελτίωση της γεύσης του καφέ από το καβούρδισμα μέχρι τον τελικό χρήστη είναι μέρος της συνταγής και οφείλεται στο συγκριτικό πλεονέκτημα της illy, τη μοναδική στον κόσμο συσκευασία καφέ υπό πίεση. Μέσα σε ειδική ατμόσφαιρα από άζωτο ο καφές εξακολουθεί να ωριμάζει για να ξεδιπλώσει τα αρώματά του μόλις έλθει σε επαφή με το οξυγόνο. Έτσι ο καταναλωτής απολαμβάνει πάντα φρέσκο και γευστικό καφέ με έντονα αρώματα που διατηρούνται αναλλοίωτα και ενισχύονται με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς η ημέρα της δοκιμής ήταν ιδιαίτερη ζεστή ακόμα και στον πράσινο κηφισιώτικο κήπο του Monzu (με τοεξαιρετικό tiramisu), τολμώ να προτείνω να δοκιμάσετε πρώτα τον νέο illy Costa Rica παγωμένο: freddo, ή γιατί όχι, shakerato (εσπρέσο χτυπημένος σε σέικερ με παγάκια αλλά σερβιρισμένος χωρίς πάγο).

Στο εστιατόριο Monzu της Κηφισιάς έγινε το πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμα σε επαγγελματική συσκευασία μόνο για τα cafés.

Τα νέα φλιτζάνια illy limited edition collection cups εμπνέονται από το παραδοσιακό αραβικό κεφαλομάντηλο.

Mε την ευκαιρία της δοκιμής του single origin Costa Rica παρουσιάστηκαν και τα φλιτζανάκια εσπρέσο illy limited edition collection cups που φιλοτέχνησε η πολυβραβευμένη σχεδιάστρια και multimedia artist Mona Hatoum. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενα και κομψά σε δύο έντονα χρώματα, κόκκινο και μαύρο. Το σχέδιό τους εμπνέεται από το παραδοσιακό αραβικό κεφαλομάντηλο, μια ανάμνηση από την προσωπική διαδρομή της καλλιτέχνιδος που ζει στο Λονδίνο αλλά γεννήθηκε στη Βηρυτό.

Με την ευκαιρία της δοκιμής του single origin Costa Rica παρουσιάστηκαν και τα φλιτζανάκια εσπρέσο illy limited edition collection cups που φιλοτέχνησε η πολυβραβευμένη σχεδιάστρια και multimedia artist Mona Hatoum.

Ο νέος illy single origin Costa Rica 100% Arabica προς το παρόν διατίθεται σε επιλεγμένα cafés, αλλά σύντομα θα τοn βρείτε και στη λιανική, στην οποία ήδη κυκλοφορούν τo Arabica Selections Brazil, to Arabica Selections Guatemala, και to Arabica Selections Ethiopia σε κάψουλες Iperespresso, σπυρί και σύντομα και σε αλεσμένο καφέ. Mπορείτε να επιλέξετε τη συσκευασία που σας εξυπηρετεί πρακτικά, και την ποικιλία που ταιριάζει στη γεύση σας.

 

Διαβάστε ακόμα: Δοκιμάσαμε τον ιδιαίτερο καφέ illy Guatemala σε 4 μοναδικά στέκια

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top